Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Voerendaal

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Voerendaal is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en onderzoekt waar de kansen liggen. Het energieadvies toont aan welke maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energierapport onderzoek je uitvoerig de initiële investering en het rendement van de bekende duurzame keuzes. Het energieadvies is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij stuurt een energieplan met alle mogelijk interessante maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Bekijk de effecten van: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per duurzaamheidsmaatregel lees je het financiële plaatje, wat het oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Voerendaal die hun woninglabel willen verbeteren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-voerendaal

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te minimaliseren. In het rapport staat dus heel concreet aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de kosten zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler. Het is niet ingewikkeld. Een specialist op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om jouw doelstellingen door te nemen. Deze adviseur analyseert het huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is objectief en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een onafhankelijke energieadviseur. Professionele en onafhankelijke energieadviseurs bekijk je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Voerendaal (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het document geeft een overzicht met bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitenmuren met EPS en het installeren van zonnecellen. In het volgende blok bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gediplomeerde maatwerk adviseur. Deskundige energie adviseurs kan je opzoeken op Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energieadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes te zoeken van gecertificeerde EPA-adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur is dan veel minder complex.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is essentieel. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een schema met duurzame investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met de energiecoach in Voerendaal.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het maatwerk-adviesbedrijf bezoekt je aan huis en zoekt uit welke opties doeltreffend zijn. Vervolgens mailt hij een volledig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze kenmerken zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Daarbij is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Voerendaal laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Voerendaal vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gekwalificeerde energie specialist. Wij adviseren om een adviesbureau nabij jouw woonplaats te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. In de onderstaande tabel lees je adresgegevens van kwalitatieve experts die werken in de gemeente Voerendaal. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Leon Cremers EngineeringHeerlerweg 1016367ACVoerendaal
EcoyoHuls 576369ETSimpelveld
Sanders Vastgoed BeheerBoslaan 196371CNLandgraaf
Volta Limburg B.V.Breinderveldweg 56365CMSchinnen
Parkstad Inspecties B.V.Breinderveldweg 116365CMSchinnen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Voerendaal

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Voerendaal die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder bieden we informatie rondom de meest interessante energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over bodemisolatie.

Het comfort van een energiezuinige woning in Voerendaal

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Goed voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (lees meer over isolatie)€3435,00€435,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11150,00€765,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5310,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3315,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€420,00€58,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1350,00€175,00 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Voerendaal is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een optimaal leefcomfort, je draagt bij aan het milieu, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn veel subsidies te selecteren. Disclaimer: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Het gebruik de warmte van de lucht of grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De additionele stroom kan je halen uit innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder check je relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan helemaal van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Voerendaal: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Essent, Eneco, Vattenfall en Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.600 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Voerendaal laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte opwekkende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.650 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Denk aan de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De investeringskosten in warmtepanelen ramen we op +/- €220,00 – €475,00 per element.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Los van de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Voerendaal. In dit blokje verstrekken we een weergave met impactvolle en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Voerendaal!

Regel een adviesgesprek en kom erachter hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Voerendaal: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Dit besparingsplan geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur bekijk het huis en checkt de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een actueel energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Voerendaal

De meeste panden in Provincie Limburg moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand delen we bruikbare informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Voerendaal.

 • Subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van vloer, dak, ramen, wanden, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Voerendaal biedt mogelijk ook diverse individuele subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Voerendaal zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Voerendaal aanvragen in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Vaals, Valkenburg aan de Geul en Simpelveld).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaren van een woning hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Voerendaal.
 • Je hypotheek oprekken: breid je bestaande financiering uit.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Voerendaal

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Voerendaal?

Het energie maatwerkadvies Voerendaal is een adviesplan met een plan van aanpak voor de vergroening van jouw woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit adviesrapport bespreekt per maatregel het kostenplaatje en het rendement. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op die momenten is dit besparingsrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat je zien welke aanbevelingen jouw woning verduurzamen. Met behulp van dit energieadvies kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden berekend op basis van huistype, oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De tarieven liggen tussen de €205,00 tot €315,00. Voor een gemiddelde woning betaal je om en nabij de €230,00. Het is aan te raden om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Voerendaal te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Middels deze methode kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten doen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het inspectiebureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex te optimaliseren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het document vinden bewoners ook de uiteindelijke kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Voerendaal voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een optimale energieprestatie resulteert in lagere energielasten, een prettig werkklimaat, een beperkte milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Bezoek RVO.nl voor aanvullende details.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie