Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Valkenburg aan de Geul

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Moet ik isoleren, een hybride warmtepomp kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Valkenburg aan de Geul kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies is concreet en vertelt welke investeringen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat optimaliseren. In het energiebesparingsadvies check je uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de verschillende woningaanpassingen. Het advies is aantrekkelijk voor particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij levert een advies met alle investeringen die geschikt zijn voor je woning.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per keuze kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte prijzen, de besparing en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Valkenburg aan de Geul die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-valkenburg-aan-de-geul

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te minimaliseren. In het document wordt nauwkeurig omschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat het allemaal kost, en hoeveel je gaat besparen. Bij een dergelijk advies heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een expert op het gebied van energie neem contact op voor een persoonlijk advies. Deze professional neemt de woning op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een overzichtelijke weergave van de energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een ervaren adviseur. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs achterhaal je op www.centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Valkenburg aan de Geul (april 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsadvies helpt je op weg met diverse energiebesparingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van buitenmuurisolatie met steenwol en het laten plaatsen van zonnecellen. Hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een professionele maatwerkadviseur. Objectieve maatwerkadviesbureaus zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: ga uitsluitend voor partijen die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energieadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Wij adviseren om minimaal 2 offertes op te vragen van gecertificeerde energieadviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal krijg je een advies met groene maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Valkenburg aan de Geul.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en analyseert welke verduurzamingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Niet veel later verstuurt hij een erkend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel lees je onderwerpen zoals de minimale prijzen, de opbrengsten per jaar en de totale terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Hier kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Valkenburg aan de Geul laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Het kan nuttig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn pand?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Valkenburg aan de Geul vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een professionele expert. Het is verstandig om een adviesbedrijf uit de regio te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de lijst hieronder doorzoek je adres details van kwalitatieve vakmensen die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Valkenburg aan de Geul. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GoedKoper-WonenPutweg 106301KLValkenburg
STOA VastgoedadviesSibberkerkstraat 386301AWValkenburg
P.P. SchefferVlasveld 66336WPHulsberg
Blue Lime B.V.Proost Willemstraat 276231CVMeerssen
CSO Adviesbureau voor Milieu-OnderzoekGaetano Martinolaan 506229GSMaastricht
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Valkenburg aan de Geul

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Valkenburg aan de Geul met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft je een inkijkje in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand vind je de meest populaire maatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over dakisolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Valkenburg aan de Geul

 1. Verlaag je energienota: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk hier meer info)€3645,00€430,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4480,00€760,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5450,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3065,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€465,00€46,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,45€6,55 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Bekijk energiespecialisten en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Valkenburg aan de Geul is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer houd je de warmte binnen. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt bij aan het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de CV- of HR ketel. Hij neemt warmte van de lucht of grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels een aantal zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand delen we relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Valkenburg aan de Geul: een betaalbaar alternatief en wordt met name toegepast in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Engie, Budget Energie, Essent & Oxxio, Vandebron, Powerpeers, United Consumers, Delta. Met de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.950 en kent een terugverdientijd van zo’n 7 of 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Valkenburg aan de Geul aanschaffen? Dan betaal je geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler is een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat voor warm water. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in huis warm water te gebruiken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €3.300 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: minder last van luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €180,00 tot €450,00 per element.

Voordelige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Valkenburg aan de Geul. Hieronder doorzoek je een weergave met belangrijke en betaalbare duurzame oplossingen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Valkenburg aan de Geul!

Vraag naar het adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Valkenburg aan de Geul: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat concrete maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het rapport toont bovendien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je na een woninginspectie jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt aan de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een goed energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Valkenburg aan de Geul

Alle woningen in Provincie Limburg moeten duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder doorzoek je actuele informatie de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Valkenburg aan de Geul.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, gevel, wanden, ramen, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Valkenburg aan de Geul hanteert mogelijk nog extra lokale subsidiepotjes of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Valkenburg aan de Geul kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Valkenburg aan de Geul bekijken in april 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is om dit met eigen geld te betalen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Beekdaelen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Valkenburg aan de Geul.
 • Je eigen hypotheek ophogen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Valkenburg aan de Geul

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Valkenburg aan de Geul?

Een energie maatwerkadvies Valkenburg aan de Geul is een document met concrete maatregelen voor de verduurzaming van jouw pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit energieadvies komt per maatregel met het budget en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huiseigenaren die willen vergroenen en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning. A.d.h.v. dit plan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hebben te maken met huistype, de omvang van de woning en de gekozen energieadviseur. Het tarief komt uit tussen de €175,00 – €345,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €265,00. Het is verstandig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Valkenburg aan de Geul te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op deze manier kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inplannen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist doet een grondige inspectie van het hele pand. Het inspectiebureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Uiteraard inclusief de geschatte kosten en het rendement.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Valkenburg aan de Geul voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een verbeterde energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Zie de website van RVO voor alle informatie.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie