Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Gulpen-Wittem

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp kiezen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Gulpen-Wittem geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies laat jouw zien welke aanbevelingen passen bij jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het advies delen ze grondig de totale kosten en het rendement van de bekende verduurzamingsmogelijkheden. Het energierapport is ontworpen voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies toont welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij schrijft een aanbevelingen-rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Gulpen-Wittem die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-gulpen-wittem

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor privé-woningen en kantoren dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te verkleinen. In het rapport staat dus heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de prijs is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daarbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, vloerisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Je regelt het supersnel. Een expert op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze vakman neemt de woning op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Dit rapport moet zijn geschreven door een autonome energie-expert. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs zoek je via de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Gulpen-Wittem (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieplan biedt een lijst met innovatieve verduurzamingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), voorzetwandisolatie met steenwol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een betrouwbare energie-specialist. Professionele maatwerkadviseurs kan je opzoeken op het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerkadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is beter om meerdere offertes te verkrijgen van onafhankelijke adviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een lijst met groene maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Gulpen-Wittem.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een adviseur loopt door de woning en checkt welke maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort daarop mailt hij een erkend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel check je eigenschappen zoals de kosten, de besparing en de geraamde terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Gulpen-Wittem laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Gulpen-Wittem vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde energie specialist. Het is aan te raden om een maatwerkadviseur uit de omgeving te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de tabel hieronder behandelen we namen en adressen van betrouwbare energieadviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Gulpen-Wittem. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Blue Lime B.V.Proost Willemstraat 276231CVMeerssen
GoedKoper-WonenPutweg 106301KLValkenburg
STOA VastgoedadviesSibberkerkstraat 386301AWValkenburg
CSO Adviesbureau voor Milieu-OnderzoekGaetano Martinolaan 506229GSMaastricht
Nelissen BouwadviesLonginastraat 976225ANMaastricht
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Gulpen-Wittem

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Gulpen-Wittem waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag meteen te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen beginnen met energie besparen. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In deze gids delen wij goede energiebesparende maatregelen voor je appartement. Op dit platform vind je ook informatie over woning isolatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Gulpen-Wittem

 1. Een gunstige energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer over isolatie)€3550,00€415,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11425,00€785,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4565,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3295,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€300,00€31,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €33,50€34,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Vind adviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Gulpen-Wittem is dan eigenlijk de basis. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is essentieel: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is duurzaam, het werkt ook geluidswerend en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Belangrijk feit: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van de lucht of grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Deze extra stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn 2 opties: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder check je praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Gulpen-Wittem: gunstig geprijsd en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Essent, Vattenfall, Eneco & Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Powerpeers, Vandebron. Door de salderingsmaatregel kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een standaard systeem inclusief 10 panelen is al te plaatsen voor €5.500 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Gulpen-Wittem laten plaatsen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een collector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Deze installatie zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het gebruik van warm water. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) is er al voor €3.000 (incl. montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen ramen we op +/- €170,00 – €475,00 per infraroodpaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Gulpen-Wittem. In de box hieronder kan je aan de slag met een aantal handige en voordelige duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Gulpen-Wittem!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Gulpen-Wittem: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het plan laat woningeigenaren ook zien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om de woning opnieuw te laten keuren. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en calculeert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een gunstig energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzaam je woning met subsidies in Gulpen-Wittem

Praktisch alle huis in Provincie Limburg moeten duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder lees je up-to-date info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Gulpen-Wittem.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van ramen, vloer, wanden, dak, (spouw)muur.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Gulpen-Wittem hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Gulpen-Wittem vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Gulpen-Wittem opzoeken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Maastricht, Meerssen en Vaals).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Gulpen-Wittem.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Gulpen-Wittem

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Gulpen-Wittem?

Dit energie maatwerkadvies Gulpen-Wittem is een concept plan met verschillende opties voor de verduurzaming van je woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het plan geeft per maatregel de geschatte kosten en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situaties is dit energieadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. A.d.h.v. dit energieadvies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van huistype, de oppervlakte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €190,00 – €300,00. Voor een gemiddelde woning betaal je ongeveer €235,00. Het is verstandig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Gulpen-Wittem te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het hele gebouw opnemen. Het adviesbedrijf informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het flatgebouw te optimaliseren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Uiteraard inclusief de verwachte kosten en het rendement.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Gulpen-Wittem voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een optimale energieprestatie mondt uit in een gunstigere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de maatregelen. Ga naar RVO.nl voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie