Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Maastricht

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Maastricht biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en onderzoekt wat er mogelijk is. Het onderzoek geeft inzicht in welke opties passen bij jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energieadvies onderzoek je uitgebreid de kosten en de terugverdientijd van de geselecteerde investeringskeuzes. Het energiebesparingsadvies is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Je krijgt een verslag met alle duurzaamheidsmaatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderdeel toont het rapport de minimale prijzen, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Maastricht die het huis willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-maastricht

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verkleinen. In dit rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. In dat geval kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een energiedeskundige komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw woning door te spreken. Deze expert loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een overzichtelijke weergave van de verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Disclaimer: De maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een ervaren vakman. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs kan je achterhalen via www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Maastricht (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsplan biedt een lijst met innovatieve vergroeningsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, voorzetwandisolatie met glaswol en het installeren van zonnecellen. In onze stappenplan laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Gediplomeerde vakmensen kan je bekijken op centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energieadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is goed om minimaal 2 offertes te verkrijgen van gediplomeerde bedrijven. Verstrek je behoeften van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf klussen? Geef zoveel details als mogelijk. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform ontdek je een weergave met groene maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Maastricht.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De energie expert neemt de woning op en calculeert welke opties het meest effectief zijn. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een kwalitatief energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze onderdelen zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Maastricht laten uitvoeren). Deze vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met isolatie-partijen en erkende installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Maastricht vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een onafhankelijke energie expert. Het is raadzaam om een adviesbedrijf uit jouw eigen regio te contacteren. Ze kennen het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de tabel hieronder bieden we adres details van mogelijke experts die werken in de gemeente Maastricht. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van de Laar ijzerwaren serviceKerkstraat 176171ECStein
Fransom energieadviesDianahof 106215RBMaastricht
Mijn Energielabel LimburgSaturnushof 426215XDMaastricht
LabelmaatHeibergweg 36171XHStein
Gerard Martens Holding B.V.Norbertijnenstraat 716166AHGeleen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Maastricht

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Maastricht die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel consumenten willen besparen op de energiekosten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand behandelen we goede verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Je kunt ook meer details lezen over CV-ketels.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Maastricht

 1. Verlaag je energienota: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (meer over woningisolatie)€3600,00€375,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11775,00€720,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5270,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3365,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€465,00€54,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €30,00€37,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Zoek een adviseur en ga direct aan de slag

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Maastricht is een minimale vereiste. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is milieubewust, het werkt ook geluidswerend en de woningwaarde neemt toe. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasketel. Het gebruik de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder behandelen we handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en verhit al je tapwater. Het gasverbruik kan dan naar 0. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Maastricht: een relatief goedkoop systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie, Engie of United Consumers, Powerpeers, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een complete installatie van 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.150 en kan je terugverdienen in +/- 6 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Maastricht kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een collector op het dak en een extra buffervat. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik (voor het opwekken van warm water). Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.550 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Deze oplossing is positief door: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een relatief laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €205,00 t/m €400,00 per ruimte.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Maastricht. In het gedeelte hieronder delen we daarom een aantal krachtige en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Maastricht!

Vraag adviesgesprek aan en achterhaal hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Maastricht: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om te besparen op de energielasten. Dit advies toont bovendien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de totale vraag naar gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit duurzaamheidslabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een actueel energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Ontdek beschikbare subsidies in Maastricht

Alle huizen in Provincie Limburg moeten duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand onderzoek je praktische informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Maastricht.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan wanden, dak, (spouw)muur, ramen, gevel.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Maastricht heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Maastricht zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Maastricht afsluiten in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook voor andere regio’s zoals Sittard-Geleen, Stein en Meerssen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaren van een woning hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Maastricht.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Maastricht

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Maastricht?

Een energie maatwerkadvies Maastricht is een rapport met een plan van aanpak voor de verduurzaming van jouw pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het gebruik van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsrapport geeft per maatregel de minimale prijzen en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor VVE’s en particulieren die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situaties is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het verduidelijkt welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door middel van dit document kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op huistype, de omvang van de woning en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €235,00 tot wel €325,00. Voor een gemiddelde woning kost het hele traject ongeveer €255,00. Wij adviseren om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Maastricht te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Middels deze methode kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het wooncomplex te vergroenen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte kosten en het rendement.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Maastricht voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een groenere energieprestatie resulteert in een voordelige energierekening, meer comfort, korting op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparende maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie