Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Sittard-Geleen

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Sittard-Geleen biedt uitkomst! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en controleert waar de kansen liggen. Het energieadvies laat jouw zien welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In de aanbevelingen doorzoek je in detail de kosten en het rendement van de verschillende verduurzamingsmogelijkheden. Het plan is bedoeld voor particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je krijgt een maatwerkadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per optie krijg je inzicht in de minimale prijzen, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Sittard-Geleen die hun woninglabel willen verbeteren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-sittard-geleen

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te verminderen. In het plan wordt nauwkeurig omschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent heb je de keuze uit maatregelen zoals infraroodpanelen, zonneboiler, HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp. Het werkt heel eenvoudig. Een energie-expert bezoek je thuis om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze professional bekijkt grondig de hele woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met alle energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur werkt autonoom en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs zoek je via www.centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Sittard-Geleen (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het document biedt een lijst met diverse duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van muurisolatie en het installeren van zonnecellen. In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een erkende adviseur. Gediplomeerde bedrijven check je op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie experts zijn vrij in hun pricing. Het is slim om meerdere offertes te verkrijgen van gecertificeerde specialisten. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een overzicht van potentiële maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Sittard-Geleen.

 4. Neem het energierapport door

  De energie specialist komt op locatie en onderbouwt welke mogelijk interessante maatregelen hun doel goed bereiken. Binnen een paar dagen mailt hij een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel vind je aspecten zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Hier kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Sittard-Geleen laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Sittard-Geleen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een onafhankelijke expert. Het is goed om een energie expert nabij jouw woonplaats te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de bijgaande tabel behandelen we namen en adressen van mogelijke experts die diensten aanbieden in de gemeente Sittard-Geleen. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
K+ AdviesgroepJodenstraat 66101ASEcht
Royworks Vastgoedsupport B.V.Leyenbroekerweg 296132CASittard
All-Round Engineering & ConsultancyDordogne 306162KNGeleen
Adviesbureau BB&EKruisstraat 116099BKBeegden
Janssen ConsultancySchoolstraat 1146041GVRoermond
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Sittard-Geleen

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Sittard-Geleen die meteen voor jouw klaar staan. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen graag hun energieverbruik beperken. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids delen we de beste energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over aardwarmtepompen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Sittard-Geleen

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (bekijk hier meer info)€1760,00€280,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5640,00€970,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5305,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2875,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€385,00€39,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €30,50€34,00 p/jaar
Kosten en baten van verschillende besparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek een adviseur en ga direct aan de slag

Energie besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Sittard-Geleen is dan eigenlijk de basis. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is een absolute must: de energierekening gaat omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is klimaatbewust, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Goed om te weten: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasgestookte CV-ketel. Hij werkt met warmte van de lucht of grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze extra stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder delen wij extra details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en pompt warm tapwater door de woning. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Sittard-Geleen: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaalt veel minder voor de energie. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, Essent, GreenChoice, Budget Energie en Oxxio, United Consumers, Vandebron, Delta, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een complete installatie van 10 panelen kan je laten monteren voor €4.700 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Sittard-Geleen laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler is de speciale zonnecollector (op het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water verwarmen. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.650 (met montage).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €170,00 – €550,00 per infraroodpaneel.

Snelle energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Sittard-Geleen. In dit blokje delen we daarom een lijst met impactvolle en niet al te dure maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Sittard-Geleen!

Zet een adviesgesprek in de agenda en achterhaal hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Sittard-Geleen: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat allerlei maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het document bespreekt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een goed energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Sittard-Geleen

Alle huizen in Provincie Limburg moeten het energieverbruik minderen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder delen wij handige informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Sittard-Geleen.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het laten isoleren van ramen, gevel, wanden, dak, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Sittard-Geleen heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Sittard-Geleen zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Sittard-Geleen afsluiten in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Roerdalen, Leudal en Stein).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Sittard-Geleen.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Sittard-Geleen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Sittard-Geleen?

Een energie maatwerkadvies Sittard-Geleen is een document inclusief suggesties voor het vergroenen van je woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het toepassen van een warmtepompsysteem of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit energieadvies behandelt per maatregel het financiële plaatje en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die gevallen is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het toont aan welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Middels dit advies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €190,00 tot ongeveer €285,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het ongeveer €255,00. Het is goed om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Sittard-Geleen op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op deze manier kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen inplannen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbureau kijkt samen met bewoners naar de woonwensen om het flatgebouw groener te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Sittard-Geleen voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw plan gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een optimale energieprestatie geeft een voordelige energierekening, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor alle informatie.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie