Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Roerdalen

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Roerdalen zal je verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en zoekt uit waar besparingen mogelijk zijn. Dit maatwerkadvies is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven het energieverbruik laten dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het aanbevelingen-rapport beschrijven ze uitvoerig het kostenplaatje en het rendement van de uitgezochte duurzame keuzes. Het rapport met aanbevelingen is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke duurzame investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je ontvangt een verduurzamingsrapport met alle opties die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel vind je de geraamde kosten, wat het je oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Roerdalen die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-roerdalen

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te verlagen. In het advies staat dus heel concreet aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat het allemaal kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, HR++ glas, vloerisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, zonneboiler. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert zal een bezoek inplannen om kennis te maken. Deze deskundige neemt de woning op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten en de besparing. Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een gediplomeerde adviseur. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs kun je zoeken via de site centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Roerdalen (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het plan geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het aanbrengen van spouwmuurisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de volgende paragraaf leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gediplomeerde energie-expert. Geschikte EPA-adviseurs kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is wijs om meerdere offertes aan te vragen van gediplomeerde energie specialisten. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als je kunt.. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De bijeenkomst is bepaald? Bereid jezelf goed voor. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een schema met duurzame investeringen waar je mee kunt starten. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Roerdalen.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een maatwerkadviseurs komt thuis langs en bekijkt welke werkzaamheden aan te bevelen zijn. Kort hierop verkrijg je een compleet energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel noteren ze details zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Daarbij kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Roerdalen laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je contact leggen met een aannemer. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Roerdalen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gediplomeerde expert. Het is wijs om een energie expert uit de regio te selecteren. Ze zijn bekend met het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Hieronder verstrekken we bedrijfsnamen en adresgegevens van erkende experts die diensten aanbieden in de gemeente Roerdalen. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Janssen ConsultancySchoolstraat 1146041GVRoermond
Adviesbureau BB&EKruisstraat 116099BKBeegden
K+ AdviesgroepJodenstraat 66101ASEcht
Jacobs IngenieursSperwerstraat 146035GHOspel
Facility & Techniek BureauKijkakkers 86026ERMaarheeze
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Roerdalen

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Roerdalen die direct tot je beschikking zijn. Klik op de knop om jouw aanvraag meteen te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen beginnen met energie besparen. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids bespreken we de meest populaire vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over water-water warmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Roerdalen

 1. Een aantrekkelijke energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer info)€3605,00€445,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10025,00€680,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5235,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3205,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€320,00€31,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €17,25€29,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Bekijk energiespecialisten en plan afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Roerdalen is een minimale vereiste. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van lawaai van de straat en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Tip: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de CV- of HR ketel. Het genereert warmte uit natuurlijke warmtebronnen. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Je stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je woning. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand vind je praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Roerdalen: een voordeliger systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Zonnepanelen laten installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Budget Energie, Essent, Engie of Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio. Door te salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een complete installatie van 10 panelen kost ongeveer €5.950 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot en met 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Roerdalen laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonnecollector op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Met een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten (voor het opwekken van warm water). Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) vergt een investering van zo’n €3.550 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Goede pluspunten zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, minimaal energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €245,00 – €350,00 per ruimte.

Voordelige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Roerdalen. Hieronder kan je aan de slag met een lijst met krachtige en interessant geprijsde vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Roerdalen!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Roerdalen: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die uit te voeren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het rapport toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en controleert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een groen energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzaam je woning met subsidies in Roerdalen

Alle huizen in Provincie Limburg moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje check je bruikbare informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Roerdalen.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatie van ramen, wanden, dak, vloer, gevel.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Roerdalen biedt mogelijk aanvullende regionale subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Roerdalen kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Roerdalen aanvragen in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Nederweert, Roermond en Leudal).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, warmtepompen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Roerdalen.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Roerdalen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Roerdalen?

Een energie maatwerkadvies Roerdalen is een besparingsrapport met suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit advies onderschrijft per maatregel de kosten en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor huizeneigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor deze situaties is dit rapport verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit energieadvies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden gebaseerd op huistype, de oppervlakte van het huis, en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €245,00 t/m €305,00. Voor een standaard huis betaal je om en nabij de €260,00. Het is aan te bevelen om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Roerdalen te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inkopen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige brengt het volledige complex in kaart.Het bureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het flatgebouw energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden geïnformeerd over de totale benodigde investering en de besparing.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Roerdalen voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een hogere energieprestatie mondt uit in lagere energiekosten, een beter comfort voor de werknemers, korting op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie