Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Botlek Rotterdam

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp kiezen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Botlek Rotterdam zal je verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Het rapport laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen passen bij jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies check je nauwkeurig de kosten en baten van de populaire duurzame opties. Het maatwerkrapport is aan te raden voor alle particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke werkzaamheden jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij biedt een verduurzamingsplan met alle verduurzamingsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Denk aan: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je aspecten achterhalen zoals de geraamde kosten, hoeveel je bespaart en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Botlek Rotterdam die een beter energielabel willen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-botlek-rotterdam

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te reduceren In het document wordt uitvoerig geïllustreerd welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Binnen dit advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, HR++ glas, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt bij jouw thuis langs om kennis te maken. Deze professional check jouw huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur werkt autonoom en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gecertificeerde specialist op het gebied van energie. Gediplomeerde en onafhankelijke energieadviseurs check je de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Botlek Rotterdam (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het plan geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van buitengevelisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In het stappenplan hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een objectieve energie-expert. Erkende EPA-adviseurs check je op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerk-adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te bevelen om minimaal 2 offertes op te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde energie specialisten. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo specifiek als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een lijst met maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Botlek Rotterdam.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het maatwerkadviesbureau neemt de woning op en checkt welke mogelijk interessante maatregelen doeltreffend zijn. Vervolgens verstuurt hij een compleet energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen delen ze details zoals de geraamde kosten, het rendement en de totale terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Botlek Rotterdam laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met isolatie-experts en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw huis?

Zoek energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Botlek Rotterdam vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een onafhankelijke vakman. Het is slim om een specialist uit de regio te kiezen. Ze kennen het type woning, en het bespaart reiskosten. In het schema hieronder delen we adres details van erkende maatwerkadviesbureaus die actief zijn in de gemeente Roerdalen. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Yess Real Estate B.V.Essendijk 723161EGRhoon
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
Kleidijk EP adviesKleidijk 76 a3161HJRhoon
Spring op Groen B.V.s-Herenstraat 743155SLMaasland
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Botlek Rotterdam

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Wil je snel aan de slag? Hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Botlek Rotterdam die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel mensen zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder bespreken we de belangrijkste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. Op deze website lees je ook alles over hybride warmtepomp.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Botlek Rotterdam

 1. Een gunstige energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (klik voor meer info)€1590,00€365,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11650,00€640,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5085,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3240,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€440,00€44,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €21,25€30,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Vind een energiedeskundige en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Botlek Rotterdam is een slimme investering. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte behouden. Dat heeft veel pluspunten: je energiefactuur wordt flink minder, het is aangenaam warm in huis, het is klimaatbewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Hij gebruikt energie van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De additionele stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder bekijk je meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Botlek Rotterdam: een relatief goedkoop systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Engie, Vattenfall, GreenChoice en Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta. Door de salderingsmaatregel krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.650 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Botlek Rotterdam laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (200 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.950 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Deze oplossing is positief door: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €155,00 t/m €450,00 per element.

Snelle energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Botlek Rotterdam. Bijgaand delen we daarom een lijst met praktische en gunstig geprijsde duurzame oplossingen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Botlek Rotterdam!

Zet een adviesgesprek in de agenda en zoek uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Botlek Rotterdam: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt praktische maatregelen die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsadvies geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en bekijkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label indiceert hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een duurzaam energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Botlek Rotterdam

Bestaande woningen in Provincie Limburg moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder delen we nuttige info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Botlek Rotterdam.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isoleren van vloer, wanden, (spouw)muur, gevel, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Roerdalen biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Roerdalen kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Botlek Rotterdam opvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Hoogvliet Rotterdam, Europoort Rotterdam en Pernis Rotterdam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Roerdalen.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Botlek Rotterdam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Botlek Rotterdam?

Het energie maatwerkadvies Botlek Rotterdam is een energieplan met aanbevelingen voor het energiezuinig maken van jouw huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het installeren van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het document behandelt per maatregel het financiële plaatje en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesplan vereist. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit energieplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de omvang van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De tarieven liggen tussen de €205,00 – €335,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €270,00. Het is goed om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Botlek Rotterdam te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op deze manier kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex te verduurzamen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het rapport vinden de eigenaren ook de uiteindelijke kosten en de jaarlijkse besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Botlek Rotterdam voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een geoptimaliseerde energieprestatie leidt tot lagere energielasten, een verbeterd werkcomfort, lagere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie