Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Europoort Rotterdam

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Europoort Rotterdam geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en bestudeert de verschillende optie. Het plan is concreet en vertelt welke aanbevelingen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het energielabel verbeteren. In het advies tref je in detail de kosten en de terugverdientijd van de uitgezochte woningaanpassingen. Het energieadvies is ontworpen voor alle particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij biedt een verslag met alle opties die voor jouw interessant zijn.
 • Denk aan: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in het budget, wat het je oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Europoort Rotterdam die het huis willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-europoort-rotterdam

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te minimaliseren. In het advies wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de kosten zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daaromtrent kun je maatregelen overwegen zoals infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler. Het is een eenvoudige procedure. Een expert op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek voor een persoonlijk advies. Deze deskundige analyseert het huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een opsomming van alle energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur werkt autonoom en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Dit rapport moet zijn geschreven door een deskundige energiecoach / deskundige. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs kan je achterhalen via het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Europoort Rotterdam (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsrapport helpt je op weg met diverse duurzame oplossingen die jouw woning helpen energie te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), buitenmuurisolatie met EPS of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gediplomeerde energie-expert. Gecertificeerde adviesbedrijven kan je bekijken op Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energieadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen van onafhankelijke energie adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo specifiek mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit platform ontdek je een overzicht van mogelijk interessante maatregelen die mogelijk interessant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Europoort Rotterdam.

 4. Neem het energierapport door

  Het adviesbureau komt bij je thuis en bekijkt welke duurzaamheidsmaatregelen gunstig zijn. Niet veel later krijg je het doorberekende energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je onderdelen zoals een kostenbegroting, de besparing en de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Europoort Rotterdam laten uitvoeren). Deze persoon kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw pand?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Europoort Rotterdam vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een neutrale energie expert. Het is goed om een energie expert nabij jouw woonplaats te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand delen we adresgegevens van mogelijke energieadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Rotterdam. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Yess Real Estate B.V.Essendijk 723161EGRhoon
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
Kleidijk EP adviesKleidijk 76 a3161HJRhoon
Spring op Groen B.V.s-Herenstraat 743155SLMaasland
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Europoort Rotterdam

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Europoort Rotterdam die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel Hollanders willen graag hun energieverbruik beperken. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt inzicht in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder beschrijven we de aantrekkelijkste energiebesparende maatregelen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over aardwarmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Europoort Rotterdam

 1. Een lagere energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Gunstig voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1610,00€110,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5090,00€655,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4880,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3215,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€365,00€46,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €18,50€28,00 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk maatwerkadviseurs en begin vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Europoort Rotterdam is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen verlies je minder warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is een groene investering, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn veel subsidies te kiezen. Belangrijk: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de CV- of HR ketel. Hij neemt warmte van de lucht of grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Jouw stroom kan gegenereerd worden d.m.v. innovatieve zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder noemen we extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Europoort Rotterdam: is een stuk betaalbaarder en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Eneco, GreenChoice, Engie of Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl. Doordat je mag salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost ongeveer €5.450 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Europoort Rotterdam laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte genererende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te kiezen voor een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het verwarmen van water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (vat met 150 liter) komt uit op ongeveer €3.150 (incl. installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het biedt vele voordelen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een milieuvriendelijk energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €160,00 t/m €425,00 per infraroodpaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Europoort Rotterdam. In het gedeelte hieronder delen wij een aantal relevante en niet al te dure energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Start met een persoonlijk energieadvies in Europoort Rotterdam!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en vind uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Europoort Rotterdam: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt opties die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesplan geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur komt je huis en controleert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat zien hoe zuinig een huis is.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een uitstekend energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Europoort Rotterdam

Alle woningen in Provincie Zuid-Holland moeten duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder check je handige informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Europoort Rotterdam.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerk aan dak, vloer, ramen, (spouw)muur, gevel.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Rotterdam hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidie-plannen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Rotterdam kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Europoort Rotterdam gebruiken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook geldig voor o.a. Pernis Rotterdam, Maasvlakte Rotterdam en Vondelingenplaat).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Rotterdam.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Europoort Rotterdam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Europoort Rotterdam?

Dit energie maatwerkadvies Europoort Rotterdam is een adviesplan met suggesties voor de verduurzaming van jouw huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan vloerisolatie, HR++ glas, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het document komt per maatregel met de geraamde kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor VVE’s en particulieren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situaties is dit energieplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit besparingsadvies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw, de totale oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €175,00 t/m €315,00. Voor een gemiddelde woning kost het advies op maat ongeveer €245,00. Het is raadzaam om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Europoort Rotterdam aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Dit is natuurlijk ook met de verwachte prijzen en de verwachte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Europoort Rotterdam voor bedrijven. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een verbeterde energieprestatie zorgt voor een lagere maandafrekening, een prettig werkklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor aanvullende details.

Plaats een reactie