Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Vondelingenplaat

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Vondelingenplaat biedt uitkomst! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en bekijkt wat er mogelijk is. Dit maatwerkadvies verduidelijkt welke keuzes je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energierapport bekijk je uitvoerig de initiële investering en het rendement van de populaire verduurzamingsopties. Het energierapport is ontworpen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij deelt een verduurzamingsrapport met alle duurzame investeringen die geschikt zijn voor je woning.
 • Zoals o.a.: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je meer info vinden over het budget, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Vondelingenplaat die hun woning willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-vondelingenplaat

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te drukken. In het onderzoek wordt specifiek aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale investering is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daarbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler. Je regelt het supersnel. Een energiedeskundige komt op locatie langs voor een persoonlijk advies. Deze vakman doet een deskundige checkup en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een betrouwbare energieadviseur. Professionele en bedreven energieadviseurs zijn vindbaar op het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Vondelingenplaat (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het document geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle duurzaamheidsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, buitenmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een ervaren adviseur. Professionele energie specialisten kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is verstandig om minimaal 2 offertes aan te vragen van betrouwbare experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo specifiek mogelijk. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het overleg is georganiseerd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal ontdek je een advies met verduurzamingsmaatregelen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met de energiecoach in Vondelingenplaat.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het adviesbureau komt thuis langs en onderbouwt welke duurzaamheidsmaatregelen doelgericht zijn. Binnen een paar dagen krijg je een erkend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je bijzonderheden als de verwachte kosten, de jaarlijkse besparing en ook de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Vondelingenplaat laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de energieadviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Vondelingenplaat vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gediplomeerde expert. Het is slim om een energieadviseur uit de omgeving te benaderen. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de tabel hieronder doorzoek je adres details van kwalitatieve maatwerkadviesbureaus die huizen inspecteren in de gemeente Rotterdam. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Yess Real Estate B.V.Essendijk 723161EGRhoon
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
Kleidijk EP adviesKleidijk 76 a3161HJRhoon
Spring op Groen B.V.s-Herenstraat 743155SLMaasland
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Vondelingenplaat

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Vondelingenplaat waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met verschillende bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand bieden we informatie rondom de meest geschikte vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over bodem-water warmtepomp.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Vondelingenplaat

 1. Verlaag je energienota: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk hier meer info)€3650,00€395,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€12125,00€665,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4775,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3125,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€315,00€40,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €480,00€45,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Zoek een adviseur en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Vondelingenplaat is een minimale vereiste. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Woningisolatie is een absolute must: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt minder last van geluidsoverlast en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de CV- of HR ketel. Hij neemt warmte van de buitenlucht, bodem of water. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De aanvullende stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder check je meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en maakt het tapwater warm. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Vondelingenplaat: is een stuk minder duur en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Essent, Budget Energie, Vattenfall of Oxxio, Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Met de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een complete installatie van 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.550 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Vondelingenplaat bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een geïntegreerde zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Deze constructie maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (200 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.650 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €205,00 t/m €400,00 per warmtepaneel.

Snelle energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Vondelingenplaat. Onderstaand delen we daarom een weergave met populaire en niet al te dure duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Vondelingenplaat!

Regel een adviesgesprek en kom erachter hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Vondelingenplaat: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan deelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en controleert de benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Vondelingenplaat

Alle woningen in Provincie Zuid-Holland moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand lees je een overzicht met de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Vondelingenplaat.

 • Landelijke subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak, (spouw)muur, wanden, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Rotterdam biedt mogelijk ook zelf individuele subsidiepotjes of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Rotterdam tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Vondelingenplaat aanvragen in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Rozenburg, Botlek Rotterdam en Hoogvliet Rotterdam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Rotterdam.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Vondelingenplaat

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Vondelingenplaat?

Het energie maatwerkadvies Vondelingenplaat is een energieplan met concrete maatregelen voor het verduurzamen van jouw woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het rapport bespreekt per maatregel de investering en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op die momenten is dit adviesrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het toont aan welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Via dit besparingsadvies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met huistype, de oppervlakte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €190,00 – €305,00. Voor een normale tussenwoning kost het energieadvies je gemiddeld €280,00. Het is verstandig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Vondelingenplaat op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in overeenstemming met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door deze constructie kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het pand. In het rapport vinden de eigenaren ook de geschatte kosten en de totale terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Vondelingenplaat voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw document bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een groenere energieprestatie geeft lagere lasten, een verbeterd werkcomfort, een gunstigere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzame oplossingen. Ga naar RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie