Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Rozenburg

Besparen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Rozenburg kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en inspecteert wat de mogelijkheden zijn. Het plan stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het comfort verhogen. In het maatwerkadvies beschrijven ze nauwkeurig de totale kosten en het rendement van de getoonde woningaanpassingen. Het aanbevelingen-rapport is geschikt voor alle particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Je ontvangt een energierapport met alle maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Denk aan: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderdeel lees je een kostenbegroting wat het je oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Rozenburg die hun huis willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-rozenburg

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en daarmee de energiekosten te drukken. In het plan wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale investering is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hierbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas. Het is niet ingewikkeld. Een energiecoach zal een bezoek inplannen om met jouw samen een plan te schrijven. Deze deskundige doet een deskundige checkup en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij schrijft een rapport met een lijst met duurzaamheidsmaatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Let op: Iedere maatwerkadviseur werkt als specialist en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gekwalificeerde adviseur. Deskundige en ervaren energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Rozenburg (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit adviesrapport geeft een schema met innovatieve energiebesparingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van spouwmuurisolatie met glaswol en het laten plaatsen van zonnecellen. Hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een objectieve maatwerkadviseur. Ervaren energieadviseurs kan je bekijken op Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbureaus rekenen verschillende tarieven. Het is slim om enkele offertes te vragen van gekwalificeerde specialisten. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als mogelijk. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform krijg je een weergave met investeringen die mogelijk interessant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Rozenburg.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie specialist neemt de woning op en calculeert welke groene maatregelen doelgericht zijn. Kort hierop stuurt hij een doorgerekend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel vind je informatie zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse besparing en de geschatte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Rozenburg laten uitvoeren). Deze deskundige kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Vraag eventueel of met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn huis?

Zoek energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Rozenburg vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gekwalificeerde adviseur. Het is raadzaam om een specialist uit jouw eigen regio te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel bieden we naam + adresgegevens van kwalitatieve adviesbedrijven die werkzaam zijn binnen de gemeente Haarlemmermeer. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Yess Real Estate B.V.Essendijk 723161EGRhoon
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
Kleidijk EP adviesKleidijk 76 a3161HJRhoon
Spring op Groen B.V.s-Herenstraat 743155SLMaasland
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Rozenburg

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Rozenburg waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Hollanders willen minder energie gebruiken. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids kan je aan de slag met goede duurzame oplossingen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over lucht-lucht warmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Rozenburg

 1. Beperk de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk meer info over isolatie)€3345,00€395,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11500,00€645,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4740,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3050,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€450,00€34,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €19,25€30,00 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Vind adviseurs en plan afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Rozenburg is een hele goede keuze. Door te kiezen voor het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dat heeft veel pluspunten: je energiefactuur wordt flink minder, het is aangenaam warm in huis, het is klimaatbewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor CV-ketel op gas. Hij gebruikt energie van natuurlijke warmtebronnen. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De aanvullende stroom kan opgewekt worden met innovatieve zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride model. Hieronder verstrekken we extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en warmt het water op om te douchen (tapwater). Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Rozenburg: gunstig geprijsd en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering én jouw energierekening gaat naar beneden. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Vattenfall, Essent, Engie of Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers, Oxxio. Door de salderingsmaatregel krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.850 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Rozenburg kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een geïntegreerde zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten (voor het opwekken van warm water). Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) komt uit op ongeveer €3.100 (incl. installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit tussen de €220,00 tot €325,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Rozenburg. Hieronder check je een lijst met doelgerichte en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Rozenburg!

Regel een adviesgesprek en check hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Rozenburg: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat allerlei maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het advies geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur bekijk het huis en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Rozenburg

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje delen we een overzicht met de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Rozenburg.

 • Landelijke subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerk aan vloer, wanden, (spouw)muur, ramen, gevel.
 • Voor de isolerende werkzaamheden betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Haarlemmermeer heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Haarlemmermeer zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Rozenburg bekijken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Rhoon, Hoogvliet Rotterdam en Rotterdam-Albrandswaard).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor gevelisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Haarlemmermeer.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Rozenburg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Rozenburg?

Het energie maatwerkadvies Rozenburg is een concept plan met suggesties voor het duurzamer maken van jouw huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit adviesrapport komt per maatregel met een kostenbegroting en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situaties is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of spaargeld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het toont aan welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Door middel van dit besparingsplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type huis, de omvang van de woning en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €205,00 tot wel €310,00. Voor een gemiddelde woning betaal je voor het advies zo’n €255,00. Het is verstandig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Rozenburg te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Middels deze methode kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geschatte kosten en de totale terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijfseigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Rozenburg voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw energierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Goede energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie