Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Maasvlakte Rotterdam

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp kiezen of zonnepanelen op het dak leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Maasvlakte Rotterdam kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en onderzoekt waar de kansen liggen. Het uiteindelijke advies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energiebesparingsadvies vind je uitgebreid de kosten en baten van de verschillende investeringskeuzes. Het rapport is aan te raden voor alle particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij komt met een energieplan met alle duurzame investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Denk aan: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de geschatte kosten, het rendement en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Maasvlakte Rotterdam die een beter energielabel willen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-maasvlakte-rotterdam

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te verlagen. In dit rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de kosten zijn, en wat het rendement is. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energiedeskundige komt op locatie langs om samen jouw woning door te spreken. Deze deskundige loopt door de woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en het totale rendement Goed om te weten: Een maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een professionele expert op het gebied van energie . Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs zijn te vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Maasvlakte Rotterdam (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsadvies geeft een schema met diverse verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, buitengevelisolatie met PIR en het toepassen van zonnecellen. In de volgende tekst laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een professionele energie-specialist. Ervaren vakmensen kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is slim om meerdere offertes te zoeken van neutrale vakmensen. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo precies mogelijk. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een lijst met verduurzamingsmaatregelen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Maasvlakte Rotterdam.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De adviseur komt langs en beschrijft welke mogelijk interessante maatregelen passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een volledig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen bekijk je details zoals de uiteindelijke kosten, het rendement en de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Op dat moment kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Maasvlakte Rotterdam laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn huis?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Maasvlakte Rotterdam vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een erkende maatwerkadviseur. Wij adviseren om een specialist uit de buurt te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel check je naam + adresgegevens van erkende maatwerkadviesbureaus die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Rotterdam. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Yess Real Estate B.V.Essendijk 723161EGRhoon
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
Kleidijk EP adviesKleidijk 76 a3161HJRhoon
Spring op Groen B.V.s-Herenstraat 743155SLMaasland
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Maasvlakte Rotterdam

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Maasvlakte Rotterdam met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningbezitters zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In het stuk hieronder introduceren we de belangrijkste vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over zonneboiler.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Maasvlakte Rotterdam

 1. Een gunstige energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk meer info over isolatie)€3595,00€375,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11875,00€685,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4705,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3385,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€485,00€42,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1025,00€185,00 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek een adviseur en plan afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Maasvlakte Rotterdam is een minimale vereiste. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is duurzaam, het functioneert tevens als een geluidswal en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies te kiezen. Advies: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de CV- of HR ketel. Het onttrekt warmte aan bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. In de hete maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte lees je extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Maasvlakte Rotterdam: betaalbaar en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie, Engie of Oxxio, United Consumers, Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.550 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Maasvlakte Rotterdam laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler wordt gevormd door een collector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Het boilersysteem genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.850 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Alles over infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Wat dit zo prettig maakt is: geen ongewenste luchtcirculatie, een laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €225,00 t/m €425,00 per ruimte.

Andere praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Maasvlakte Rotterdam. In de box hieronder doorzoek je een overzicht met effectieve en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Maasvlakte Rotterdam!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Maasvlakte Rotterdam: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat opties die je kunt gebruiken om te besparen op de energielasten. Dit energieplan toont bovendien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en checkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label indiceert hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Ontdek beschikbare subsidies in Maasvlakte Rotterdam

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder delen wij bruikbare informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Maasvlakte Rotterdam.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van dak, gevel, wanden, ramen, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Rotterdam biedt mogelijk aanvullende individuele subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Rotterdam zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Maasvlakte Rotterdam opvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook handig voor o.a. Vondelingenplaat, Spijkenisse en Botlek Rotterdam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Rotterdam.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Maasvlakte Rotterdam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Maasvlakte Rotterdam?

Een energie maatwerkadvies Maasvlakte Rotterdam is een advies met verschillende opties voor de vergroening van jouw pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsadvies bespreekt per maatregel het financiële plaatje en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situaties is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit rapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €200,00 tot ongeveer €325,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je ongeveer €270,00. Het is aan te bevelen om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Maasvlakte Rotterdam op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door deze constructie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het onderzoeksbureau kijkt samen met bewoners naar de wensen en behoeftes om het complex te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonhuizen. Uiteraard inclusief de geschatte prijzen en de geraamde terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Maasvlakte Rotterdam voor bedrijven. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een groenere energieprestatie resulteert in een gunstigere energierekening, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparingsmaatregelen. Check RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie