Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Eijsden-Margraten

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik starten met isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of zonnepanelen op het dak leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Eijsden-Margraten biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en inspecteert waar de kansen liggen. Het energiebesparingsadvies toont aan welke keuzes een energiebesparing realiseren en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkrapport vind je heel specifiek het kostenplaatje en het rendement van de mogelijke duurzame opties. Het verduurzamingsrapport is aan te raden voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies toont welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij verstrekt een verduurzamingsrapport met alle maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per keuze kun je aspecten achterhalen zoals de investering, wat het oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Eijsden-Margraten die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-eijsden-margraten

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor particuliere en zakelijke objecten dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en zo de energienota te drukken. In het onderzoek staat dus heel concreet aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat het allemaal kost, en hoeveel je gaat besparen. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert komt langs voor inspecties en om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze vakman loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een autonome energiecoach / deskundige. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs zijn vindbaar op de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Eijsden-Margraten (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het adviesplan helpt je op weg met uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van buitenmuurisolatie met EPS en het laten plaatsen van zonnecellen. In de box hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een erkende energieadviseur. Ervaren energie experts kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is raadzaam om diverse offertes op te vragen van gecertificeerde bedrijven. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit zelf doen? Wees zo exact mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een complete samenvatting met duurzaamheidsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Eijsden-Margraten.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie specialist komt bij je thuis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Op basis hiervan krijg je een compleet energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen vind je randzaken zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Hier kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Eijsden-Margraten laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn huis?

Bekijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Eijsden-Margraten vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde adviseur. Het is aan te bevelen om een specialist nabij jouw woonplaats te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In het schema hieronder doorzoek je adresgegevens van goede energie experts die werken in de gemeente Eijsden-Margraten. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Blue Lime B.V.Proost Willemstraat 276231CVMeerssen
GoedKoper-WonenPutweg 106301KLValkenburg
STOA VastgoedadviesSibberkerkstraat 386301AWValkenburg
CSO Adviesbureau voor Milieu-OnderzoekGaetano Martinolaan 506229GSMaastricht
Nelissen BouwadviesLonginastraat 976225ANMaastricht
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Eijsden-Margraten

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Eijsden-Margraten waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen besparen op de energiekosten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids kan je aan de slag met de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over energiebesparende maatregelen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Eijsden-Margraten

 1. Verlaag je energienota: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3615,00€425,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11750,00€750,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5485,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3390,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€355,00€22,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €17,50€27,50 p/jaar
Kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk maatwerkadviseurs en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Eijsden-Margraten is een hele goede keuze. D.m.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen houd je de warmte binnen. Dat heeft veel pluspunten: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, het is klimaatbewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Wat je misschien niet wist: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Energie besparen met de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele HR-ketel. Het onttrekt warmte aan bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Jouw stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder bieden we aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Eijsden-Margraten: een prima te betalen installatie en wordt met name toegepast in woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Engie, Vattenfall, GreenChoice & United Consumers, Powerpeers, Delta, Enegiedirect.nl, Oxxio. Door te salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een complete installatie van 10 panelen kost je circa €5.300 en heb je terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Eijsden-Margraten bestellen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte genererende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Deze installatie levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (3,5 m2 / 150 liter vat) is er al voor €3.700 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Door elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: neutraal effect op luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De onkosten van warmtepanelen ramen we op +/- €225,00 tot €450,00 per element.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Eijsden-Margraten. In de box hieronder check je een schema met effectieve en gunstig geprijsde maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Eijsden-Margraten!

Informeer naar een adviesgesprek en kom erachter hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Eijsden-Margraten: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat nuttige maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsrapport vertelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en checkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een goed energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Eijsden-Margraten

Alle woningen in Provincie Limburg moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand bieden we handige informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Eijsden-Margraten.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van (spouw)muur, wanden, ramen, dak, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • In het geval van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Eijsden-Margraten biedt mogelijk ook zelf lokale subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Eijsden-Margraten vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Eijsden-Margraten opvragen in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je meer informatie (ook voor andere regio’s zoals Beek, Maastricht en Gulpen-Wittem).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Eijsden-Margraten.
 • Je hypotheek oprekken: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Eijsden-Margraten

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Eijsden-Margraten?

Een energie maatwerkadvies Eijsden-Margraten is een besparingsplan met daarin concrete maatregelen voor het vergroenen van jouw huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het document onderschrijft per maatregel het budget en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning zuiniger willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op die momenten is dit rapport een must. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het stelt bloot welke alternatieven jouw woning verduurzamen. A.d.h.v. dit adviesplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, de totale oppervlakte en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €205,00 tot ongeveer €320,00. Voor een standaard huis kost het energieadvies je gemiddeld €245,00. Het is slim om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Eijsden-Margraten te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert brengt het volledige complex in kaart.Het onderzoeksbureau vraagt bewoners naar het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex groener te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte kosten en het rendement.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Eijsden-Margraten voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een verbeterde energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een gunstigere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Bezoek RVO.nl voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie