Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Beek

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Moet ik isoleren, een hybride warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Beek is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en deelt de verschillende optie. Het onderzoek laat woningeigenaren zien welke maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkadvies tref je grondig de investering en de terugverdientijd van de geselecteerde duurzame keuzes. Het energieadvies is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies toont welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij biedt een rapport met alle mogelijk interessante maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel toont het rapport het budget, wat het je oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Beek die hun huis willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-beek

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een volledig plan presenteert om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te reduceren In het advies wordt zorgvuldig vermeld welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale investering is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daaromtrent kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen. Het is vrij eenvoudig. Een energiedeskundige belt jouw voor een afspraak om samen jouw wensen te inventariseren. Deze adviseur loopt door de woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Wil je jouw woning verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een ervaren vakman. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs bekijk je op het platform centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Beek (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het plan helpt je op weg met diverse vergroeningsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het verhogen van de isolatie van buitengevels en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een ervaren energie-expert. Professionele vakmensen kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Wij adviseren om verschillende offertes te ontvangen van ervaren adviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een opsomming met duurzaamheidsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Beek.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een adviseur komt langs en beschrijft welke investeringen aan te bevelen zijn. Op basis hiervan ontvang je een erkend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen toont het rapport bijzonderheden als de geraamde kosten, de besparing per jaar en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Beek laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de EPA-adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw huis?

Informeer bij energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Beek vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een betrouwbare adviseur. Het is wijs om een maatwerkadviseur nabij jouw woonplaats te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In het schema hieronder bieden we contactgegevens van kwalitatieve EPA-adviseurs die actief zijn in de gemeente Beek. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van de Laar ijzerwaren serviceKerkstraat 176171ECStein
Fransom energieadviesDianahof 106215RBMaastricht
Mijn Energielabel LimburgSaturnushof 426215XDMaastricht
LabelmaatHeibergweg 36171XHStein
Gerard Martens Holding B.V.Norbertijnenstraat 716166AHGeleen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Beek

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Beek die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen hun energierekening minderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder introduceren we de belangrijkste vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over infraroodpanelen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Beek

 1. Verlaging van de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1720,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5960,00€1075,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4815,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3210,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€305,00€33,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €420,00€43,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Zoek beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Beek is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dit heeft veel voordelen: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp werkt heel anders dan de CV- of HR ketel. Het systeem gebruikt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De aanvullende stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder check je praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en maakt het tapwater warm. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Beek: is een stuk betaalbaarder en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en/of een financiering middels groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, Essent, Eneco, GreenChoice en Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, Powerpeers, United Consumers. Met de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.200 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Beek kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonlicht gevoelige zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.000 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €245,00 tot €525,00 per element.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Beek. In de box hieronder vind je een lijstje met relevante en interessant geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Beek!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Beek: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt energiebesparende maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het plan bespreekt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Wij adviseren dan om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en analyseert de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een gunstig energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Beek

Praktisch alle huis in Provincie Limburg moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder bespreken we praktische informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Beek.

 • Subsidie voor isoleren: 30% van de totale factuur voor isolatie van vloer, wanden, gevel, (spouw)muur, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Beek biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Beek tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Beek bekijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook geldig voor o.a. Echt-Susteren, Sittard-Geleen en Maastricht).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor spouwmuurisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Beek.
 • Verhoog je eigen hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Beek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Beek?

Dit energie maatwerkadvies Beek is een advies met concrete maatregelen voor het duurzamer maken van een woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de woning verwarmen met een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsplan geeft per maatregel de geraamde kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor deze situaties is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke opties helpen om de energiekosten te reduceren. Met behulp van dit rapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die het werk uitvoert. De tarieven liggen tussen de €245,00 tot wel €295,00. Voor een doorsnee huis kost het ongeveer €240,00. Het is aan te bevelen om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Beek te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inplannen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau achterhaalt bij de bewoners de wensen en behoeftes om het complex te vergroenen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden geïnformeerd over de geschatte prijzen en de geschatte terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Beek voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een groenere energieprestatie leidt tot een lagere energierekening, meer comfort, korting op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie