Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Echt-Susteren

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Echt-Susteren biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en bestudeert wat de opties zijn. Het rapport stelt bloot welke keuzes passen bij jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies tref je heel specifiek de kosten en baten van de bekende investeringsopties. Het rapport met aanbevelingen is aan te raden voor alle particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij levert een rapport met aanbevelingen met alle energiebesparende maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per maatregel vind je de verwachte kosten, het rendement en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Echt-Susteren die hun huis willen vergroenen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-echt-susteren

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te drukken. In het onderzoek wordt uitvoerig beschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de prijs is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat kader kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp, vloerisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om jouw doelstellingen door te nemen. Deze expert doet een deskundige checkup en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur is objectief en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Wens je minder energie te verbruiken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een onafhankelijke specialist. Deskundige en neutrale energieadviseurs kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Echt-Susteren (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieplan geeft een schema met verschillende duurzaamheidsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), het toepassen van muurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende tekst delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een deskundige adviseur. Geschikte maatwerkadviesbureaus zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie specialisten kunnen zelf een prijs berekenen. Het is goed om minimaal 2 offertes te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde vakmensen. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal ontdek je een advies met opties die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Echt-Susteren.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs loopt door de woning en stelt vast welke duurzaamheidsmaatregelen gunstig zijn. Vervolgens stuurt hij een goed energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen lees je onderwerpen zoals de geschatte kosten, de opbrengsten en ook de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. In die situaties kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Echt-Susteren laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met isolatie-experts en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of de energieadviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Echt-Susteren vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een deskundige energieadviseur. Wij adviseren om een energie expert uit de buurt te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de bijgaande tabel doorzoek je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk interessante bedrijven die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Echt-Susteren. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
K+ AdviesgroepJodenstraat 66101ASEcht
Royworks Vastgoedsupport B.V.Leyenbroekerweg 296132CASittard
All-Round Engineering & ConsultancyDordogne 306162KNGeleen
Adviesbureau BB&EKruisstraat 116099BKBeegden
Janssen ConsultancySchoolstraat 1146041GVRoermond
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Echt-Susteren

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Echt-Susteren waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder behandelen we de belangrijkste duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over hybride warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Echt-Susteren

 1. Een lagere energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (bekijk meer info over isolatie)€2055,00€160,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6510,00€695,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4725,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3190,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€310,00€24,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €4,95€7,60 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Vind adviseurs en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Echt-Susteren is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen kan de woning de warmte beter vasthouden. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van geluidsoverlast en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verscheidene subsidies die beschikbaar zijn. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De aanvullende stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. In de hete maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte check je meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en levert warm tapwater in huis. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Echt-Susteren: een betaalbaar alternatief en kan goed functioneren in woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam én jouw energierekening gaat naar beneden. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, Budget Energie, Essent, Eneco of United Consumers, Powerpeers, Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen is al te plaatsen voor €5.850 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Echt-Susteren laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler is een zonnecollector op het dak en een voorraadvat. Het gehele systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het gebruik van warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.000 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Deze oplossing is positief door: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €180,00 t/m €400,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Echt-Susteren. Onderstaand vind je daarom een weergave met populaire en betaalbare duurzame oplossingen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Echt-Susteren!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Echt-Susteren: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesplan geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en controleert de benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Echt-Susteren

Alle woningen in Provincie Limburg moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder vind je nuttige info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Echt-Susteren.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerk aan (spouw)muur, wanden, vloer, gevel, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Echt-Susteren biedt mogelijk ook diverse lokale subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Echt-Susteren vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Echt-Susteren opzoeken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Maasgouw, Roerdalen en Sittard-Geleen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee particulieren en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Echt-Susteren.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Echt-Susteren

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Echt-Susteren?

Een energie maatwerkadvies Echt-Susteren is een rapport met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het gebruik van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit energieplan komt per maatregel met de verwachte kosten en het rendement. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor huizeneigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situatie is dit adviesplan een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het verduidelijkt welke opties jouw energierekening doen dalen. Middels dit adviesrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, het woonoppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €240,00 – €340,00. Voor een doorsnee huis kost het hele traject ongeveer €255,00. Het is aan te bevelen om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Echt-Susteren te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Via de regeling kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar het wensenlijstje om het gebouw duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geschatte prijzen en de terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Echt-Susteren voor zakelijke panden. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een versterkte energieprestatie leidt tot een gunstigere energierekening, een prettig werkklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie