Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Maasgouw

De hoogte van de energierekening beperken? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Is het slim om te isoleren, een hybride warmtepomp kopen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Maasgouw is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en inspecteert wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies verduidelijkt welke werkzaamheden een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat optimaliseren. In de aanbevelingen check je gedetailleerd de kosten en het rendement van de getoonde maatregelen. Het maatwerkadvies is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij schrijft een energierapport met alle opties die je kan laten uitvoeren.
 • Kies voor: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je meer info vinden over de geraamde kosten, wat het je oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Maasgouw die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-maasgouw

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te minderen. In dit rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat het allemaal kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een expert op het gebied van energie neem contact op om jouw doelstellingen door te nemen. Deze persoon check jouw huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met daarin duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Ga je je woning isoleren, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een gekwalificeerde specialist op het gebied van energie. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs tref je op www.centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Maasgouw (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het adviesplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met diverse vergroeningsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van buitenmuurisolatie en het installeren van zonnecellen. Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een professionele energieadviseur. Geschikte vakmensen kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie specialisten rekenen verschillende tarieven. Het is raadzaam om verschillende offertes te vragen van objectieve EPA-adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit zelf doen? Wees zo precies als je kunt. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Bereid jezelf goed voor. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een schema met groene maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Maasgouw.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerkadviesbureau bezoekt je aan huis en beschrijft welke duurzame investeringen passen bij de woning. Kort hierop stuurt hij een betrouwbaar energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen lees je aspecten zoals de investering, de jaarlijkse besparing en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Maasgouw laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woonhuis?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Maasgouw vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een ervaren energie expert. Het is slim om een maatwerk adviesbedrijf uit jouw eigen regio te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de bijgaande tabel bieden we namen en adressen van erkende vakmensen die actief zijn in de gemeente Maasgouw. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Janssen ConsultancySchoolstraat 1146041GVRoermond
Adviesbureau BB&EKruisstraat 116099BKBeegden
K+ AdviesgroepJodenstraat 66101ASEcht
Jacobs IngenieursSperwerstraat 146035GHOspel
Facility & Techniek BureauKijkakkers 86026ERMaarheeze
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Maasgouw

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct aan de slag? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Maasgouw die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningbezitters willen besparen op de energiekosten. Maar hoe kun je daarmee starten? Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het biedt een duidelijk plan met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids vind je de aantrekkelijkste verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over lucht-water warmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Maasgouw

 1. Een lagere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Goed voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer info)€3455,00€380,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4305,00€690,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5015,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2880,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€400,00€33,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €26,00€34,50 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Maasgouw is dan eigenlijk de basis. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Je profiteert van de goede effecten: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele CV-ketel. Hij gebruikt energie van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder vind je relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en verhit al je tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Maasgouw: is een stuk betaalbaarder en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Budget Energie, Vattenfall, Engie en Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers, United Consumers, Delta. Doordat je mag salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €4.850 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in Maasgouw bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler betekent een collector op het dak en een extra buffervat. Het boilersysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om warm water te produceren. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.500 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen effect op de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit tussen de €225,00 – €475,00 per infraroodpaneel.

Voordelige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Maasgouw. In het gedeelte hieronder vind je daarom een weergave met praktische en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Maasgouw!

Regel een adviesgesprek en vind uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Maasgouw: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt allerlei maatregelen die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het plan geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een groen energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Maasgouw

Praktisch alle huis in Provincie Limburg moeten verduurzamen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje bespreken we praktische informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Maasgouw.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, wanden, vloer, gevel, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Maasgouw biedt mogelijk aanvullende individuele subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Maasgouw zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Maasgouw vergelijken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? Kies dan voor een gunstige lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Cranendonck, Nederweert en Roerdalen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Maasgouw.
 • Verhoog je eigen hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Maasgouw

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Maasgouw?

Dit energie maatwerkadvies Maasgouw is een adviesrapport met suggesties voor het vergroenen van je pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het installeren van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit adviesrapport bespreekt per maatregel de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die gevallen is dit adviesplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat je zien welke verduurzamingsmaatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Door gebruik te maken van dit besparingsadvies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, de omvang van de woning en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €245,00 t/m €315,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het advies op maat ongeveer €245,00. Het is nuttig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Maasgouw aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren de woonwensen om het appartementencomplex te verduurzamen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Maasgouw voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verbeterde energieprestatie geeft lagere energielasten, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie