Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Heerlen

De hoogte van de energierekening beperken? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Moet ik isoleren, een warmtepomp aanschaffen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Heerlen kan goede suggesties opleveren! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en zoekt uit waar besparingen mogelijk zijn. Het energieadvies laat woningeigenaren zien welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies onderschrijven ze overzichtelijk de kosten en de terugverdientijd van de potentiële energiebesparende maatregelen. Het maatwerkadvies is aantrekkelijk voor particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij komt met een verduurzamingsplan met alle energiebesparende maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de geschatte kosten, wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Heerlen die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-heerlen

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor bedrijven en particulieren dat helpt om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te reduceren In het advies wordt zorgvuldig vermeld welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale investering is, en wat de totale besparing is. In dat geval kun je maatregelen overwegen zoals HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie. Je regelt het supersnel. Een expert op het gebied van energie komt op locatie langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze adviseur analyseert het huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een betrouwbare expert op het gebied van energie . Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs contacteren via de website centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Heerlen (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsrapport helpt je op weg met bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van buitenmuurisolatie met PIR en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gecertificeerde energie-specialist. Gediplomeerde energie experts kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energieadviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is aan te raden om enkele offertes aan te vragen van neutrale maatwerkadviesbureaus. Geef je verlangens vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Wees heel concreet. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website word je geleid naar een opsomming met maatregelen die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Heerlen.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie expert komt op locatie en analyseert welke duurzame investeringen gunstig zijn. Niet veel later verstuurt hij een goed energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze onderdelen zoals de minimale prijzen, de besparing per jaar en de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Heerlen laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of met maatwerkadviesbedrijf hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn woning?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Heerlen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een objectieve specialist. Het is wijs om een adviseur nabij jouw woonplaats te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Bijgaand vind je adres-informatie van erkende adviseurs die actief zijn in de gemeente Heerlen. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Duurzaam EnergielabelBenzenraderweg 16411ECHeerlen
Label Voor Uw HuisMuzenlaan 966411AGHeerlen
Compaan Concept Ontwikkeling ManagementJan Campertstraat 56416SGHeerlen
Sanders Vastgoed BeheerBoslaan 196371CNLandgraaf
EcoyoHuls 576369ETSimpelveld
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Heerlen

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Heerlen waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel consumenten willen besparen op de energiekosten. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder beschrijven we de gunstigste duurzame oplossingen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over spouwmuurisolatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Heerlen

 1. Beperk de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1720,00€120,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10825,00€710,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4640,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3100,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€465,00€34,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,00€7,35 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Vind een energiedeskundige en begin vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Heerlen is een aantrekkelijke optie. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: de energierekening gaat omlaag, het is aangenaam warm in huis, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van lawaai van de straat en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasgestookte CV-ketel. Hij gebruikt energie van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De aanvullende stroom kan gegenereerd worden d.m.v. innovatieve zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder check je handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Heerlen: betaalbaar en kan goed functioneren in oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, GreenChoice, Eneco, Engie of Oxxio, Vandebron, United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.400 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een focus op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Zonnepanelen in Heerlen laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door één of meer zonnecollectoren op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 150 liter) vergt een investering van zo’n €3.050 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Deze oplossing is positief door: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €190,00 – €425,00 per warmtepaneel.

Goede energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Heerlen. Bijgaand vind je daarom een weergave met handige en niet al te dure energiebesparingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Heerlen!

Zet een adviesgesprek in de agenda en krijg inzicht in hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Heerlen: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat nuttige maatregelen die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Het rapport vertelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Heerlen

Alle woningen en panden in Provincie Limburg moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje lees je actuele informatie de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Heerlen.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isoleren van (spouw)muur, vloer, ramen, gevel, dak.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Heerlen biedt mogelijk ook zelf regionale subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Heerlen zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Heerlen vergelijken in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Voerendaal, Simpelveld en Brunssum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, gevelisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Heerlen.
 • Pas je eigen hypotheek aan: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Heerlen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Heerlen?

Het energie maatwerkadvies Heerlen is een plan inclusief suggesties voor het vergroenen van een huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsrapport onderschrijft per maatregel de geschatte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters die hun woning zuiniger willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat je zien welke maatregelen jouw energierekening doen dalen. Door middel van dit energieplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, de totale oppervlakte en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €195,00 – €330,00. Voor een doorsnee huis betaal je om en nabij de €230,00. Het is goed om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Heerlen te verkrijgen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zo kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bureau kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Dit is natuurlijk ook met de geraamde kosten en de besparing per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Heerlen voor gebouwen. Het utiliteitsbouw plan gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een groenere energieprestatie zorgt voor lagere maandelijkse energielasten, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie