Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kerkrade

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp kiezen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Kerkrade is daarbij een goede ondersteuning. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en geeft een toelichting wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies is concreet en vertelt welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het verduurzamingsrapport doorzoek je overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de mogelijke verduurzamingsopties. Het maatwerkadvies is aan te raden voor particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij schrijft een plan met alle maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel check je een kostenbegroting de opbrengsten en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Kerkrade die hun woning duurzamer willen maken en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-kerkrade

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te minimaliseren. In dit rapport wordt specifiek aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat het kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat kader kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Je regelt het supersnel. Een specialist op het gebied van energie bezoek je thuis voor een persoonlijk advies. Deze professional bekijkt grondig de hele woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Jij ontvangt een rapport met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten en de uiteindelijke besparing Let op: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Ga je je woning isoleren, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een neutrale energiecoach / deskundige. Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs zijn vindbaar op het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kerkrade (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieplan geef je inzicht in verschillende verduurzamingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), het toepassen van gevelisolatie met PIR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In onze stappenplan leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gecertificeerde adviseur. Gediplomeerde energie specialisten check je op centraalregistertechniek.nl en via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is beter om verschillende offertes te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde energie experts. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit platform kom je tot een weergave met duurzaamheidsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Kerkrade.

 4. Energierapport samen doornemen

  De energie specialist komt thuis langs en checkt welke groene maatregelen passen bij de woning. Op basis hiervan ontvang je het doorberekende energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Aangaande deze energiemaatregelen check je aspecten zoals de kosten, de besparing en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Kerkrade laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn huis?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Kerkrade vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gekwalificeerde energie expert. Het is raadzaam om een adviesbedrijf uit jouw eigen regio te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Hieronder behandelen we naam + adresgegevens van erkende vakmensen die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Kerkrade. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Koumans & Janssen B.V.Boompjesweg 126438BNOirsbeek
Augenbroe DuurzaamRimburgerweg 126471XXEygelshoven
HeRe Projecten B.V.Graafseweg 2746532ZVNijmegen
Back to GreenIn den Daal 66438JLOirsbeek
Senden Vastgoed MediaDe Kommert 1006419GGHeerlen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Kerkrade

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kerkrade die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft je een inkijkje in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In onze keuzegids delen wij de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Of klik door voor meer informatie over zonnepanelen installeren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Kerkrade

 1. Verlaging van de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (lees meer over isolatie)€4490,00€525,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6060,00€710,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5165,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3150,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€440,00€58,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €21,25€31,00 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk adviseurs en ga direct aan de slag

De basis: goede woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Kerkrade is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer gaat er minder warmte verloren. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je hoeft minder gas te stoken, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van CV-ketel op gas. Hij werkt met warmte van de lucht of grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor verkoeling. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder verstrekken we aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan helemaal van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Kerkrade: is een stuk minder duur en wordt met name toegepast in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, GreenChoice, Essent, Budget Energie en Vandebron, Oxxio, United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Doordat je mag salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost je circa €5.750 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Kerkrade kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor jouw warmte water. De zonneboiler genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.550 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €205,00 tot €400,00 per infraroodpaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Kerkrade. Onderstaand kan je aan de slag met een weergave met impactvolle en voordelige duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Kerkrade!

Regel een adviesgesprek en vind uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Kerkrade: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat investeringen die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het advies deelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een uitstekend energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Kerkrade

Alle huizen in Provincie Limburg moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand check je nuttige info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Kerkrade.

 • Isolatie-subsidie: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van (spouw)muur, gevel, dak, ramen, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Kerkrade heeft mogelijk verschillende regionale subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Kerkrade kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Kerkrade opzoeken in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je meer informatie (ook voor andere regio’s zoals Landgraaf, Heerlen en Nijmegen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Kerkrade.
 • Je hypotheek oprekken: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Kerkrade

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kerkrade?

Een energie maatwerkadvies Kerkrade is een advies met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit energieadvies behandelt per maatregel de verwachte prijzen en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor huizeneigenaren die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Dan is dit concept plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het verduidelijkt welke aanbevelingen helpen om de energiekosten te reduceren. Met behulp van dit concept plan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €240,00 – €335,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €240,00. Het is slim om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Kerkrade te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Via de regeling kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energieadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het adviesbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het complex te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Kerkrade voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een geoptimaliseerde energieprestatie zorgt voor lagere lasten, een verbeterd werkcomfort, lagere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie