Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nijmegen

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Nijmegen biedt hulp bij deze zoektocht. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en verkent waar de kansen liggen. Het onderzoek laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen relevant zijn voor jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het aanbevelingen-rapport check je uitvoerig de initiële investering en het rendement van de geselecteerde investeringsopties. Het plan is aan te raden voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke energiebesparende maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij verstrekt een energierapport met alle energiebesparende maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Bekijk de effecten van: woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderdeel toont het rapport de verwachte kosten, de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Nijmegen die hun woninglabel willen verbeteren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-nijmegen

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te reduceren In het rapport wordt heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat het kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daarbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, HR++ glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een expert op het gebied van energie komt op locatie langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze adviseur loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Jij ontvangt een rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Belangrijk: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Wil je je woning energiezuiniger maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een onafhankelijke expert. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs kun je zoeken via www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nijmegen (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit advies geeft concreet advies dankzij een overzicht met diverse duurzame oplossingen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassen van HR++ glas, spouwmuurisolatie met PUR en het gebruik van een zonneboiler. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gekwalificeerde energieadviseur. Professionele adviesbureaus check je op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is wijs om enkele offertes op te vragen van gekwalificeerde bedrijven. Vul je verwachtingen goed in. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een schema met werkzaamheden die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Nijmegen.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerkadviesbureau komt langs en rekent uit welke verduurzamingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Binnen een paar dagen mailt hij een compleet energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag eigenschappen zoals de verwachte kosten, het rendement en de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Nijmegen laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en plaatselijke installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn woning?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Nijmegen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde maatwerk-adviespartij. Het is slim om een maatwerkadviseur nabij jouw woonplaats te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Hieronder tref je adres-informatie van mogelijke energieadviseurs die actief zijn in de gemeente Nijmegen. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Augenbroe DuurzaamRimburgerweg 126471XXEygelshoven
HeRe Projecten B.V.Graafseweg 2746532ZVNijmegen
Woon&werkruimteadvies NederlandKeplerstraat 2016533DDNijmegen
Koumans & Janssen B.V.Boompjesweg 126438BNOirsbeek
Back to GreenIn den Daal 66438JLOirsbeek
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Nijmegen

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nijmegen die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningeigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder vind je goede energiebesparingsmaatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over zonnepanelen opbrengst.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Nijmegen

 1. Beperk de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Goed voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer info)€3640,00€480,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4020,00€990,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4775,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3265,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€480,00€29,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €24,50€29,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Nijmegen is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de CV- of HR ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De additionele stroom kan jij eventueel verkrijgen middels innovatieve zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand behandelen we extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Het gasverbruik kan dan naar 0. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nijmegen: een relatief goedkoop systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je gaat ook minder energiekosten betalen. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Vattenfall, Essent, Engie en United Consumers, Vandebron, Delta, Powerpeers, Oxxio. Door het principe van salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €4.800 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een ligging op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Nijmegen laten plaatsen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het systeem levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie dat nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.000 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen ongewenste luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €180,00 – €325,00 per ruimte.

Voordelige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Nijmegen. Bijgaand kan je aan de slag met een overzicht met relevante en niet al te dure duurzame oplossingen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Nijmegen!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Nijmegen: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat concrete maatregelen die geschikt zijn om te besparen op de energielasten. Dit energieadvies geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je na een woninginspectie het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Nijmegen

Alle huizen in Provincie Gelderland moeten verduurzamen en uiteindelijk los van het gas komen. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder kan je aan de slag met bruikbare informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Nijmegen.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van gevel, (spouw)muur, wanden, ramen, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in april 2024.
 • Voor zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Nijmegen biedt mogelijk aanvullende regionale subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Nijmegen tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Nijmegen afsluiten in april 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? Probeer dan een lening af te sluiten. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje hieronder vind je meer info (ook voor andere regio’s zoals Heerlen, Brunssum en Berg en Dal).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Nijmegen.
 • Verhoog je eigen hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Nijmegen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nijmegen?

Dit energie maatwerkadvies Nijmegen is een rapport met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsrapport biedt per maatregel de verwachte prijzen en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke maatregelen jouw energierekening doen dalen. Via dit besparingsrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, de oppervlakte van de woning en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €185,00 tot en met €350,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €270,00. Tip: het is handig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Nijmegen te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het adviesbedrijf kijkt samen met bewoners naar de wensen en behoeftes om het flatgebouw te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Nijmegen voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verbeterde energieprestatie mondt uit in een goedkopere energiefactuur, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een gunstigere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie