Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Heumen

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Heumen kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en omschrijft waar de kansen liggen. Het uiteindelijke advies verduidelijkt welke investeringen relevant zijn voor jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In de aanbevelingen beschrijven ze uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de bekende investeringskeuzes. Het maatwerkadvies is bedoeld voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij stuurt een verslag met alle investeringen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Kies voor: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je meer info vinden over de verwachte kosten, wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Heumen die hun woning willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-heumen

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor privé-woningen en kantoren dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verlagen. In dit rapport wordt uitvoerig beschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Daarbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, HR++ glas, dakisolatie. Het is heel simpel. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak om een goed advies te kunnen geven. Deze persoon neemt de woning op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een erkende energiecoach / deskundige. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs vind je op het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Heumen (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit advies geeft een schema met alle energiebesparingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitengevels met PIR en het laten plaatsen van zonnecellen. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gediplomeerde maatwerk adviseur. Gekwalificeerde energie specialisten zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is raadzaam om verschillende offertes te vragen van objectieve specialisten. Geef een duidelijke briefing. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Wees zo precies als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform ontdek je een weergave met verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Heumen.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een adviseur bezoekt je aan huis en zoekt uit welke potentiële maatregelen gunstig zijn. Niet veel later mailt hij een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel beschrijven ze kenmerken zoals de geschatte kosten, de besparing en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Heumen laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw pand?

Check energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Heumen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gekwalificeerde energieadviseur. Het is wijs om een adviesbedrijf rondom je woonplaats te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Hieronder delen we adres details van betrouwbare energie specialisten die diensten aanbieden in de gemeente Heumen. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Qbus Duurzaam B.V.Raadhuisstraat 3 A6581ALMalden
Lette AdviesVeenhof 16146604AXWijchen
A4Plus EnergielabelsBikkeldam 226631BLHorssen
VOORUITKnapheideweg 556562DRGroesbeek
Prosperos B.V.Kerkenbos 10436546BBNijmegen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Heumen

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Heumen waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In onze keuzegids beschrijven we de meest geschikte energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over lucht-lucht warmtepomp.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Heumen

 1. Beperk de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (meer over woningisolatie)€4680,00€430,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5405,00€885,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4930,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3215,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€330,00€25,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,90€7,75 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk energiespecialisten en start vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Heumen is een aantrekkelijke optie. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen treed er geen warmteverlies op. Het kent gunstige effecten: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, je hoeft minder gas te stoken, je beperkt het geluid van buiten en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies te selecteren. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Het genereert warmte uit de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De stroom kan je genereren met zonnepanelen. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder bieden we praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Heumen: is een stuk betaalbaarder en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Goed voor het klimaat en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Essent, Engie, Budget Energie en Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron, United Consumers, Delta. Met de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.400 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Heumen laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraadvat voor warm water. Het boilersysteem levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in de woning warm water te maken. Je gebruikt het in combinatie met een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.300 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Reden om dit aan te schaffen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een gunstig energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €250,00 tot €425,00 per IR-paneel.

Goede energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Heumen. In het gedeelte hieronder vind je een schema met relevante en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Heumen!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Heumen: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit energieplan vertelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en onderzoekt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een perfect energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Heumen

Alle woningen in Provincie Gelderland moeten het energieverbruik minderen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder vind je bruikbare informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Heumen.

 • Isolatie-subsidie: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van vloer, (spouw)muur, wanden, dak, ramen.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Heumen heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Heumen vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Heumen vergelijken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Kerkrade, Nijmegen en Mook en Middelaar).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Heumen.
 • Laat je hypotheek aanpassen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Heumen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Heumen?

Een energie maatwerkadvies Heumen is een besparingsrapport inclusief suggesties voor het duurzamer maken van je huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het rapport biedt per maatregel de minimale prijzen en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Dan is dit adviesplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met je eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat je zien welke werkzaamheden jouw woning verduurzamen. Middels dit adviesplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, oppervlakte en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €225,00 tot wel €285,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €260,00. Het is aan te bevelen om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Heumen aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het adviesbedrijf achterhaalt bij de bewoners de wensen en behoeftes om het wooncomplex te vergroenen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden geïnformeerd over de uiteindelijke kosten en de jaarlijkse besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Heumen voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw document toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een duurzamere energieprestatie mondt uit in lagere lasten, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie