Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Druten

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Druten biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en analyseert de diverse opties. Het rapport stelt bloot welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies bieden ze grondig het kostenplaatje en het rendement van de mogelijke investeringsopties. Het verduurzamingsplan is bedoeld voor particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij schrijft een advies met alle opties die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per optie check je de minimale prijzen, wat het oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Druten die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-druten

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor privé-woningen en kantoren dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te beperken. In het rapport wordt nauwkeurig omschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat geval heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp. Het werkt heel eenvoudig. Een energiecoach bezoek je thuis om een goed advies te kunnen geven. Deze expert neemt jouw huis op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij schrijft een rapport met alle energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een betrouwbare energie-expert. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs zijn te vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Druten (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsadvies geeft een overzicht met alle energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het aanbrengen van buitenmuurisolatie met PUR en het gebruik van een zonneboiler. In onze stappenplan leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een onafhankelijke adviseur. Objectieve experts kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energieadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is verstandig om 2 of 3 offertes te verkrijgen van professionele energie experts. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een overzicht van duurzame investeringen die relevant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Druten.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De energie specialist komt op locatie en zoekt uit welke verduurzamingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop verkrijg je een gefundeerd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel check je onderdelen zoals de kosten, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Druten laten uitvoeren). Deze erkende vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie-vakmannen en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woning?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Druten vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een neutrale adviseur. Het is wijs om een energieadviseur rondom je woonplaats te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. Hieronder tref je contactgegevens van mogelijk beschikbare energie adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Druten. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
A4Plus EnergielabelsBikkeldam 226631BLHorssen
Gresnich consultingDennenlaan 56711RAEde
LabelhuisJanny Laupmanlaan 336711XAEde
Lette AdviesVeenhof 16146604AXWijchen
Qbus Duurzaam B.V.Raadhuisstraat 3 A6581ALMalden
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Druten

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Druten die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel consumenten willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt informatie over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder beschrijven we de meest voorkomende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over aardwarmtepomp.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Druten

 1. Verlaag je energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (lees meer over isolatie)€4555,00€530,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4735,00€1090,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4975,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3175,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€380,00€44,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €18,75€30,50 p/jaar
Kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Druten is onmisbaar om te gaan besparen. Middels het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Het kent gunstige effecten: de energierekening gaat omlaag, je geniet van meer comfort in huis, je gebruikt minder fossiele energie, het functioneert tevens als een geluidswal en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn allerlei subsidies te gebruiken. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €116,50per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele HR-ketel. Hij neemt warmte van de lucht of grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. In de hete maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Hieronder verstrekken we extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater opwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Druten: is een stuk betaalbaarder en zeer geschikt voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je bespaart flink op de energiekosten. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall, Eneco, Engie & Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron, Oxxio, Delta. Via de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een systeem met 10 panelen kost je circa €5.000 en heb je terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Druten aanschaffen? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor jouw warmte water. Deze constructie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om water te verwarmen. Deze installaties doen het goed i.c.m. een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.500 (met plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €215,00 – €525,00 per infraroodpaneel.

Voordelige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Druten. In de box hieronder tref je een lijst met praktische en betaalbare vergroeningsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Druten!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Druten: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat concrete maatregelen die uit te voeren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan toont bovendien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur doet een grondige check en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Druten

Praktisch alle huis in Provincie Gelderland moeten een stuk duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand check je nuttige info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Druten.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerk aan dak, (spouw)muur, ramen, vloer, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Druten heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Druten vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Druten aanvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Gennep, Wijchen en West Maas en Waal).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Druten.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Druten

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Druten?

Het energie maatwerkadvies Druten is een adviesplan met daarin concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van een pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan vloerisolatie, HR++ glas, het gebruik van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsplan komt per maatregel met een kostenbegroting en het rendement. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Dan is dit concept plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het stelt bloot welke alternatieven jouw woning duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit adviesrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de oppervlakte van de woning en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €240,00 tot en met €340,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €280,00. Het is slim om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Druten op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in overeenstemming met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het rapport vinden de eigenaren ook de geschatte kosten en de besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Druten voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw document gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een geoptimaliseerde energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie