Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing West Maas en Waal

De hoogte van de energierekening beperken? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp in de woning plaatsen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies West Maas en Waal biedt uitkomst! Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en bestudeert wat de mogelijkheden zijn. Het plan is concreet en vertelt welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het energieplan tref je gedetailleerd de kosten en het rendement van de geselecteerde maatregelen. Het rapport met aanbevelingen is bedoeld voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke opties een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij komt met een verslag met alle werkzaamheden die geschikt zijn voor je woning.
 • Denk aan: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel toont het rapport de kosten, hoeveel je bespaart en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in West Maas en Waal die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-west-maas-en-waal

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te verminderen. In het document wordt grondig beschreven wat je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en wat het rendement is. Daaromtrent kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, vloerisolatie, HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak om kennis te maken. Deze vakman loopt door de woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin vergroeningsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Ga je je woning isoleren, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een ervaren specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs kun je zoeken via de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in West Maas en Waal (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het rapport geef je inzicht in uiteenlopende energiebesparende maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van buitenmuurisolatie met EPS en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende paragraaf delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gecertificeerde energieadviseur. Professionele experts check je op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energie experts kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is goed om 2 of 3 offertes te vragen van neutrale energie specialisten. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een complete samenvatting met verduurzamingsmaatregelen waar je mee kunt starten. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in West Maas en Waal.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau komt thuis langs en rekent uit welke duurzame investeringen het meest effectief zijn. Op basis hiervan stuurt hij een betrouwbaar energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen lees je onderwerpen zoals de investering, de opbrengsten per jaar en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in West Maas en Waal laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met isolatie specialisten en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je huis?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur West Maas en Waal vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een objectieve energieadviseur. Het is slim om een maatwerkadviseur nabij jouw woonplaats te selecteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder vind je adres details van professionele maatwerkadviesbureaus die actief zijn in de gemeente West Maas en Waal. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
A4Plus EnergielabelsBikkeldam 226631BLHorssen
Gresnich consultingDennenlaan 56711RAEde
LabelhuisJanny Laupmanlaan 336711XAEde
Lette AdviesVeenhof 16146604AXWijchen
Qbus Duurzaam B.V.Raadhuisstraat 3 A6581ALMalden
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio West Maas en Waal

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in West Maas en Waal die meteen voor jouw klaar staan. Klik op een van de aanbieders om een contactmoment in te plannen.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen beginnen met energie besparen. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Bijgaand delen wij de belangrijkste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over zonneboiler.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in West Maas en Waal

 1. Een gunstige energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Goed voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1980,00€110,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11775,00€625,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4975,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2845,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€395,00€36,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €21,75€32,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in West Maas en Waal is een hele goede keuze. Middels het isoleren van glas, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Woningisolatie is essentieel: de energierekening gaat omlaag, het is aangenaam warm in huis, het is duurzaam, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis wordt meer waard. Er zijn veel subsidies te selecteren. Advies: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de CV- of HR ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Jouw stroom kan jij eventueel verkrijgen middels een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte tref je handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en verhit al je tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp West Maas en Waal: betaalbaar en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Eneco, Essent, Vattenfall & Powerpeers, Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl, Delta. Dankzij de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een goede set met 10+ panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.700 en verdien je terug in zo’n 7 of 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in West Maas en Waal aanschaffen? Dan betaal je niet eens BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in huis warm water te gebruiken. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.400 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €240,00 t/m €400,00 per infraroodpaneel.

Handige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in West Maas en Waal. Hieronder vind je daarom een lijst met populaire en niet al te dure maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in West Maas en Waal!

Zet een adviesgesprek in de agenda en achterhaal hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel West Maas en Waal: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt maatregelen die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het document bespreekt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Een duurzame woning met subsidies in West Maas en Waal

Praktisch alle huis in Provincie Gelderland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder verstrekken we handige informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in West Maas en Waal.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerk aan wanden, gevel, ramen, (spouw)muur, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente West Maas en Waal heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer West Maas en Waal zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening West Maas en Waal afsluiten in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Wijchen, Beuningen en Overbetuwe).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee particulieren en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonneboilers, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente West Maas en Waal.
 • Je hypotheek oprekken: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in West Maas en Waal

Wat is maatwerkadvies energiebesparing West Maas en Waal?

Een energie maatwerkadvies West Maas en Waal is een plan met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit advies geeft per maatregel het kostenplaatje en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en dit willen financieren met een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In dat geval is dit besparingsadvies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Via dit besparingsadvies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de totale oppervlakte en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €185,00 – €290,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €235,00. Het is raadzaam om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in West Maas en Waal te overwegen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gehele object. Dit is natuurlijk ook met de geschatte prijzen en de geschatte terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in West Maas en Waal voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw advies toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie mondt uit in lagere lasten, een prettige omgeving om in te werken, een lager tarief qua milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de maatregelen. Ga naar RVO.nl voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie