Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wijchen

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Wijchen biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en zoekt uit waar de kansen liggen. Het energieplan verduidelijkt welke keuzes je woning een stuk kunnen verduurzamen en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energieadvies onderschrijven ze gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de diverse energiebesparende maatregelen. Het aanbevelingen-rapport is geschikt voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij komt met een rapport met aanbevelingen met alle werkzaamheden die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Onder andere: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Wijchen die hun woning duurzamer willen maken en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-wijchen

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor particuliere en zakelijke objecten dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te verlagen. In het onderzoek wordt specifiek aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de prijs is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om kennis te maken. Deze vakman analyseert het huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle maatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een deskundige energie-expert. Vakbekwame en neutrale energieadviseurs kan je achterhalen via het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wijchen (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsrapport geef je inzicht in bruikbare vergroeningsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, buitengevelisolatie met glaswol en het installeren van zonnecellen. In het stappenplan hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een onafhankelijke maatwerkadviseur. Ervaren energie experts kan je bekijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie experts mogen zelf hun prijs bepalen. Het is slim om verschillende offertes op te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde energie specialisten. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een opsomming met investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Wijchen.

 4. Het energierapport doornemen

  Het adviesbureau komt langs en inspecteert welke mogelijk interessante maatregelen aan te bevelen zijn. Vervolgens verstuurt hij een compleet energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag details zoals de investering, het rendement en ook de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. In die situaties kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Wijchen laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij technici, isolatiebedrijven en installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Wijchen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een betrouwbare maatwerkadviseur. Het is raadzaam om een adviseur uit de regio te selecteren. Ze kennen het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de onderstaande tabel check je adres-informatie van mogelijk interessante adviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Wijchen. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Qbus Duurzaam B.V.Raadhuisstraat 3 A6581ALMalden
Lette AdviesVeenhof 16146604AXWijchen
A4Plus EnergielabelsBikkeldam 226631BLHorssen
VOORUITKnapheideweg 556562DRGroesbeek
Prosperos B.V.Kerkenbos 10436546BBNijmegen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Wijchen

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wijchen die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft je een inkijkje in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids bespreken we de belangrijkste maatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over bodem-water warmtepomp.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Wijchen

 1. Verlaag je energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1735,00€110,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10150,00€680,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5225,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3170,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€485,00€52,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €490,00€46,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Vind adviseurs en plan een afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Wijchen is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is klimaatbewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn allerlei subsidies te gebruiken. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Het gebruik de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De additionele stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Hieronder verstrekken we meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en zorgt voor warm tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Wijchen: betaalbaar en kan goed functioneren in woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Zo draag je bij aan het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Budget Energie, Eneco, Engie of Powerpeers, Delta, Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers. Doordat je mag salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.200 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Wijchen aanschaffen? Dan betaal je niet eens BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Deze constructie maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Na de installatie van de zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om warm water te produceren. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) is er al voor €3.400 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een zeer interessant energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €230,00 – €425,00 per warmtepaneel.

Praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Wijchen. In de box hieronder vind je om die reden een weergave met populaire en interessant geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Wijchen!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Wijchen: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat allerlei maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het concept plan deelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en controleert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Wijchen

Bestaande woningen in Provincie Gelderland moeten verduurzamen en op de lange termijn nul op de meter worden. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder delen wij up-to-date info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Wijchen.

 • Subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerk aan vloer, ramen, dak, gevel, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Wijchen hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Wijchen vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Wijchen bekijken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Heumen, Mook en Middelaar en Beuningen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Wijchen.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Wijchen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wijchen?

Een energie maatwerkadvies Wijchen is een besparingsadvies met tips en aanbevelingen voor het vergroenen van een woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van het dak of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het document bespreekt per maatregel het budget en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en een subsidie nodig hebben.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit rapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke keuzes de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit advies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hangen af van het soort woning, de omvang van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. Het tarief komt uit tussen de €195,00 tot €335,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je ongeveer €265,00. Het is nuttig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Wijchen op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men collectief CO2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het flatgebouw energiezuiniger te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonhuizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de uiteindelijke kosten en de terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Wijchen voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een optimale energieprestatie mondt uit in een voordelige energierekening, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie