Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Lingewaard

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Lingewaard is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en bestudeert de diverse opties. Het uiteindelijke advies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het energielabel verbeteren. In het verduurzamingsrapport vind je overzichtelijk de initiële investering en het rendement van de uitgezochte duurzame opties. Het plan is een uitkomst voor alle particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke opties jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je ontvangt een energierapport met alle energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Onder andere: woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze vind je de geraamde kosten, wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Lingewaard die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-lingewaard

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te minderen. In het document wordt nauwkeurig omschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de prijs is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hierbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, warmtepomp, HR++ glas. Het is vrij eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt op locatie langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze professional bekijkt de woning volledig en berekent welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met een lijst met maatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een erkende specialist. Professionele en onafhankelijke energieadviseurs kan je achterhalen via www.centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Lingewaard (april 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit advies biedt een lijst met uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met glaswol en het toepassen van zonnecellen. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een professionele energieadviseur. Erkende maatwerkadviseurs kan je bekijken op het Centraal Register Techniek en via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Het is nuttig om meerdere offertes aan te vragen van erkende maatwerkadviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Wees zo specifiek als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een advies met duurzame investeringen die relevant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Lingewaard.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerk-adviesbedrijf bezoekt je aan huis en berekent welke duurzaamheidsmaatregelen hun doel goed bereiken. Kort hierop ontvang je een betrouwbaar energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen toont het rapport onderwerpen zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Hier kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Lingewaard laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woonhuis?

Vind energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Lingewaard vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een deskundige expert. Het is nuttig om een energie expert nabij jouw woonplaats te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de lijst hieronder tref je adres-informatie van erkende energieadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Lingewaard. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
A4Plus EnergielabelsBikkeldam 226631BLHorssen
Gresnich consultingDennenlaan 56711RAEde
LabelhuisJanny Laupmanlaan 336711XAEde
Lette AdviesVeenhof 16146604AXWijchen
Qbus Duurzaam B.V.Raadhuisstraat 3 A6581ALMalden
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Lingewaard

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Lingewaard waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder bespreken we de meest voorkomende vergroeningsmaatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over HR-ketels.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Lingewaard

 1. Een lagere energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (lees meer over isolatie)€3425,00€475,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11575,00€755,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4700,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3305,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€370,00€50,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €6,10€7,45 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Lingewaard is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dat heeft veel pluspunten: de energierekening gaat omlaag, je geniet van meer comfort in huis, het is milieubewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasketel. Hij werkt met warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze hoeveelheid stroom kan je genereren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerperiode is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder delen wij praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en verhit al je tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Lingewaard: een voordeliger systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam én jouw energierekening gaat naar beneden. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice, Engie, Essent of Powerpeers, Vandebron, Delta, Enegiedirect.nl, Oxxio. Via de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.150 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Lingewaard bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om water te verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (200 liter vat) kost je circa €3.750 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit tussen de €195,00 tot €400,00 per paneel.

Praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Lingewaard. Onderstaand vind je om die reden een lijst met impactvolle en aantrekkelijk geprijsde maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Lingewaard!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Lingewaard: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat duurzame investeringen die je kunt uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het adviesrapport vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en controleert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Lingewaard

Alle huizen in Provincie Gelderland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand bespreken we een overzicht met de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Lingewaard.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerk aan ramen, gevel, dak, (spouw)muur, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in april 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Lingewaard heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Lingewaard zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Lingewaard bekijken in april 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje hieronder vind je meer info (ook voor andere regio’s zoals Druten, West Maas en Waal en Wageningen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Lingewaard.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Lingewaard

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Lingewaard?

Het energie maatwerkadvies Lingewaard is een plan met een plan van aanpak voor de verduurzaming van jouw woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het document biedt per maatregel de kosten en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor VVE’s en particulieren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit advies verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is concreet en vertelt welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit concept plan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, de oppervlakte van de woning en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €245,00 tot €320,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €250,00. Het is raadzaam om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Lingewaard te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zodoende kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energieadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau vraagt bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Lingewaard voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw document verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie draagt bij aan gunstigere energierekeningen, een prettige omgeving om in te werken, een lager tarief qua milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzame oplossingen. Check RVO.nl voor meer info.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie