Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wageningen

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Wageningen is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en verkent waar de kansen liggen. Dit maatwerkadvies is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energieadvies tref je uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de bekende verduurzamingsmogelijkheden. Het energieadvies is relevant voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies toont welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Uiteindelijk krijg je een plan met alle duurzame investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Zoals o.a.: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per maatregel krijg je inzicht in de minimale prijzen, wat het rendement is en de terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Wageningen die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wageningen

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor privé-woningen en kantoren dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te reduceren In het rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat het allemaal kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daarbij kun je denken aan maatregelen zoals dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het is vrij eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw wensen te inventariseren. Deze vakman doet een grondige analyse en checkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een betrouwbare expert op het gebied van energie . Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs zijn vindbaar op www.centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wageningen (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met verschillende energiebesparende maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, het verhogen van de isolatie van buitengevels en het laten plaatsen van zonnecellen. In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een betrouwbare energie-expert. Geschikte maatwerkadviesbureaus kan je vinden op centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie specialisten mogen zelf hun prijs bepalen. Wij adviseren om enkele offertes te ontvangen van neutrale energieadviseurs. Geef een duidelijke briefing. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk als je kunt. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Bereid jezelf goed voor. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform ontdek je een advies met groene maatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Wageningen.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het maatwerk-adviesbedrijf loopt door de woning en beschrijft welke maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen check je onderwerpen zoals de uiteindelijke kosten, de opbrengsten per jaar en ook de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Bij deze afspraak is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Wageningen laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatie-vakmannen en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn huis?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Wageningen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is wijs om een energie expert rondom je woonplaats te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en het bespaart reiskosten. In de bijgaande tabel bieden we bedrijfsnamen en adresgegevens van goede specialisten die actief zijn in de gemeente Wageningen. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
A4Plus EnergielabelsBikkeldam 226631BLHorssen
Gresnich consultingDennenlaan 56711RAEde
LabelhuisJanny Laupmanlaan 336711XAEde
Lette AdviesVeenhof 16146604AXWijchen
Qbus Duurzaam B.V.Raadhuisstraat 3 A6581ALMalden
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Wageningen

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wageningen die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen minder energie gebruiken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Er wordt een compleet plan opgesteld met verschillende bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder behandelen we de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over woning ventilatie.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Wageningen

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een klimaatbewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1445,00€225,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5385,00€1010,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5435,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2915,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€380,00€37,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €600,00€50,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verschillende besparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Bekijk energiespecialisten en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Wageningen is dan eigenlijk de basis. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer verlies je minder warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: de energierekening gaat omlaag, je geniet van meer comfort in huis, het is milieubewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Hij werkt met warmte van de lucht of grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De aanvullende stroom kan je halen uit zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder lees je aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en verhit al je tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Wageningen: gunstig geprijsd en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, GreenChoice, Vattenfall, Engie en Powerpeers, United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl, Delta. Door te salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost je circa €5.800 en heb je terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Wageningen kopen? Dan betaal je geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we één of meer zonnecollectoren op het dak en een extra buffervat. Het boilersysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in huis warm water te gebruiken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 150 liter) vergt een investering van zo’n €3.850 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: neutraal effect op luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €215,00 tot €400,00 per IR-paneel.

Snelle energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Wageningen. Bijgaand delen we daarom een weergave met krachtige en betaalbare energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Wageningen!

Regel een adviesgesprek en vind uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Wageningen: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat concrete maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het concept plan bespreekt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur komt je huis en calculeert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een groen energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Wageningen

Alle woningen en panden in Provincie Gelderland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder doorzoek je een overzicht met de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Wageningen.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerk aan (spouw)muur, dak, gevel, wanden, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Wageningen biedt mogelijk ook zelf individuele subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Wageningen vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Wageningen afsluiten in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het gebruiken van eigen geld. Kom je geld tekort? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals West Maas en Waal, Overbetuwe en Ede).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Wageningen.
 • Extra stukje hypotheek nemen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Wageningen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wageningen?

Dit energie maatwerkadvies Wageningen is een adviesrapport met aanbevelingen voor het vergroenen van een woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het gebruik van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsplan komt per maatregel met de verwachte prijzen en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huizenbezitters die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op dat moment is dit besparingsadvies een must. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het toont aan welke aanbevelingen jouw woning duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit adviesrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hangen af van huistype, de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €190,00 – €340,00. Voor een normale tussenwoning kost dit advies circa €265,00. Het is aan te raden om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Wageningen te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bedrijf informeert bij de eigenaren de woonwensen om het flatgebouw te optimaliseren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden geïnformeerd over de geraamde kosten en de terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Wageningen voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw advies gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een verbeterde energieprestatie zorgt voor lagere energiekosten, meer comfort, een beperkte milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie