Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Arnhem

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp laten plaatsen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Arnhem kan je hierbij verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en analyseert waar de kansen liggen. Het onderzoek stelt bloot welke aanbevelingen relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkadvies onderschrijven ze heel specifiek de kosten en het rendement van de bekende woningaanpassingen. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij schrijft een aanbevelingen-rapport met alle potentiële maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Onder andere: woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je meer info vinden over de geraamde kosten, de besparing en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Arnhem die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-arnhem

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor private panden en zakelijke gebouwen dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te beperken. In het onderzoek wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de kosten zijn, en hoeveel je gaat besparen. In dat kader kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een energiedeskundige komt bij jouw thuis langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze adviseur doet een deskundige checkup en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin energiebesparende maatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een gediplomeerde vakman. Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs zoek je via www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Arnhem (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsplan geeft een schema met alle energiebesparingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassen van HR++ glas, buitengevelisolatie met glaswol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het stappenplan hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een onafhankelijke adviseur. Professionele EPA-adviseurs kan je bekijken op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energieadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is raadzaam om verschillende offertes te zoeken van objectieve EPA-adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel details als je kunt. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een opsomming met duurzame investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Arnhem.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie specialist komt langs en inspecteert welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een gefundeerd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel toont het rapport onderdelen zoals het financiële plaatje, de jaarlijkse besparing en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Arnhem laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw woning?

Informeer bij energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Arnhem vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een ervaren energie specialist. Het is wijs om een adviesbureau uit de regio te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Bijgaand tref je adres details van kwalitatieve energie experts die huizen inspecteren in de gemeente Arnhem. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
De Groene VoetTurfstraat 96811HKArnhem
Jelle in de stadBakkerstraat 64126811EKArnhem
ReallabelVerlengde Hoflaan 596822EAArnhem
Green Building Energy ServicesEdeseweg 26741CRLunteren
Woonhuis Duurzaam B.V.Kraatsweg 646732AMHarskamp
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Arnhem

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Arnhem die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen beginnen met energie besparen. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand check je de beste energiebesparende maatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over radiatorfolie.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Arnhem

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (bekijk hier meer info)€1005,00€275,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10275,00€635,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4590,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3090,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€305,00€42,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €19,50€31,00 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Arnhem is doorgaans een goed startpunt. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer houd je de warmte binnen. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is een groene investering, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis wordt meer waard. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Advies: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasketel. Hij werkt met warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden kan het jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte ontdek je aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en maakt het tapwater warm. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Arnhem: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en/of eventueel een gunstige groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Essent, GreenChoice, Engie of Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron, United Consumers, Delta. Doordat je mag salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.600 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een focus op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Arnhem bestellen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonnecollector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 150 liter) kost ongeveer €3.200 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen effect op de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €230,00 – €400,00 per warmtepaneel.

Snelle energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Arnhem. In het gedeelte hieronder lees je een aantal belangrijke en niet al te dure duurzame oplossingen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Arnhem!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Arnhem: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit advies geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je na een woninginspectie jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Arnhem

De meeste panden in Provincie Gelderland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje doorzoek je praktische informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Arnhem.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, wanden, vloer, ramen, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Arnhem heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Arnhem tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Arnhem aanvragen in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Lingewaard, Wageningen en Renkum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Arnhem.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Arnhem

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Arnhem?

Het energie maatwerkadvies Arnhem is een adviesplan met verschillende opties voor de vergroening van een woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit adviesrapport geeft per maatregel de geschatte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die gevallen is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen jouw energierekening doen dalen. A.d.h.v. dit plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het soort woning, de totale oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €240,00 tot €315,00. Voor een normale tussenwoning kost dit advies circa €235,00. Het is aan te raden om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Arnhem aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op basis daarvan kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren het wensenlijstje om het flatgebouw te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geschatte kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Arnhem voor zakelijke panden. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Goede energieprestatie resulteert in een goedkopere energiefactuur, een prettige omgeving om in te werken, een beperkte milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie