Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Rozendaal

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Rozendaal is dan een goede keuze! Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en verkent wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport verduidelijkt welke keuzes een energiebesparing realiseren en het energielabel verbeteren. In het energierapport vind je heel specifiek de initiële investering en het rendement van de bekende verduurzamingsmogelijkheden. Het energiebesparingsadvies is ontworpen voor particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je ontvangt een verduurzamingsrapport met alle potentiële maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Bekijk de effecten van: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderwerp kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, wat het je oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Rozendaal die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-rozendaal

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en zo de energienota te minimaliseren. In het document wordt zeer gedetailleerd omschreven welke investeringen je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daaromtrent kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas. Je regelt het supersnel. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en om een goed advies te kunnen geven. Deze vakman analyseert het huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Er wordt een rapport opgesteld met daarin vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Elke maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een professionele specialist. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs check je www.centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Rozendaal (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieplan geef je inzicht in diverse energiebesparingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), het plaatsen van muurisolatie en het toepassen van zonnecellen. Hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een objectieve energieadviseur. Gekwalificeerde adviesbedrijven vind je op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerkadviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is raadzaam om enkele offertes te vragen van gediplomeerde energie specialisten. Geef een duidelijke briefing. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een overzicht van groene maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Rozendaal.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een energieadviseurs brengt een bezoek aan huis en onderbouwt welke verduurzamingsmaatregelen gunstig zijn. Kort hierop verstuurt hij een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel delen ze randzaken zoals de kosten, de opbrengsten per jaar en ook de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Rozendaal laten uitvoeren). Deze deskundige geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de EPA-adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Rozendaal vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een objectieve energie expert. Het is aan te raden om een adviesbedrijf uit de buurt te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In het schema hieronder delen we namen en adressen van professionele experts die diensten aanbieden in de gemeente Rozendaal. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
ImmocertBaron van Pallandtlaan 36891CARozendaal
TRAJECT Adviseurs en Managers B.V.Mercurion 286903PZZevenaar
Energielabel PatikRidderkampstraat 296905TMZevenaar
Inspectrum B.V.Florijnweg 116883JNVelp
Verander DuurzaamMiddenlaan 306869VRHeveadorp
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Rozendaal

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Rozendaal die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huishoudens zouden graag een lagere energierekening willen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand beschrijven we de beste duurzame oplossingen voor je pand. Je kunt ook meer details lezen over LED-verlichting.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Rozendaal

 1. Een lagere energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Het is goed voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (lees meer over isolatie)€4325,00€440,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6095,00€745,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4975,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2840,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€480,00€28,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €6,45€6,65 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Rozendaal is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte behouden. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasketel. Hij werkt met warmte van de buitenlucht, bodem of water. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Stroom kan jij eventueel verkrijgen middels een aantal zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder check je relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Rozendaal: een voordeliger systeem en wordt met name toegepast in wat oudere huizen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Goed voor het klimaat én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Essent, Vattenfall, GreenChoice of Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta. Met de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een goede set met 10+ panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.650 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Rozendaal laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (200 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.000 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De onkosten van warmtepanelen ramen we op +/- €165,00 – €550,00 per ruimte.

Handige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Rozendaal. In het gedeelte hieronder tref je een schema met praktische en gunstig geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Rozendaal!

Vraag adviesgesprek aan en kom erachter hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Rozendaal: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat concrete maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Dit energieplan vertelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een actueel energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Rozendaal

Praktisch alle huis in Provincie Gelderland moeten duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder bieden we een overzicht met de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Rozendaal.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, vloer, dak, (spouw)muur, gevel.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Rozendaal biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidie-plannen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Rozendaal zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Rozendaal aanvragen in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Ede, Arnhem en Zevenaar).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee particulieren en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Rozendaal.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Rozendaal

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Rozendaal?

Dit energie maatwerkadvies Rozendaal is een rapport inclusief suggesties voor het verduurzamen van jouw pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsrapport komt per maatregel met de verwachte kosten en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningbezitters die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die gevallen is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven jouw woning verduurzamen. Middels dit rapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden gebaseerd op huistype, de grootte van de woning en de betrokken adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €195,00 tot wel €320,00. Voor een gemiddelde woning is het tarief circa €245,00. Tip: het is handig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Rozendaal aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het flatgebouw te optimaliseren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief een kostenbegroting en de verwachte terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Rozendaal voor gebouwen. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Goede energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie