Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Brummen

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Er zijn veel opties, waar begin in? Is het slim om te isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Brummen zal je verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en onderzoekt de diverse opties. Het plan toont aan welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het comfort verhogen. In het energiebesparingsadvies doorzoek je uitgebreid de kosten en baten van de potentiële energiebesparende maatregelen. Het energiebesparingsadvies is aan te raden voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke verduurzamingsmaatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij levert een energiebesparingsadvies met alle werkzaamheden die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Bekijk de effecten van: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per maatregel krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat de effecten zijn en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Brummen die een beter energielabel willen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-brummen

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en zo de energienota te minimaliseren. In het document wordt specifiek aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daarbij heb je de keuze uit maatregelen zoals HR++ glas, infraroodpanelen, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiecoach komt bij jouw thuis langs om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige doet een grondige analyse en checkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport bevat informatie en een overzicht met daarin duurzame oplossingen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur werkt autonoom en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een deskundige energie-expert. Professionele en bedreven energieadviseurs zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Brummen (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het rapport bevat een weergaven van diverse energiebesparingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het verhogen van de isolatiewaarde van buitenmuren of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het stappenplan hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een deskundige maatwerk adviseur. Gekwalificeerde energie experts vind je op de website van het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is beter om 2 of 3 offertes te vragen van onafhankelijke energie experts. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo exact mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform ontdek je een weergave met maatregelen die relevant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Brummen.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie specialist bezoekt je aan huis en berekent welke potentiële maatregelen aan te bevelen zijn. Niet veel later stuurt hij een doorgerekend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen beschrijven ze aspecten zoals het kostenplaatje, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Hier kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Brummen laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie specialisten en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw huis?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Brummen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gecertificeerde specialist. Het is slim om een adviseur uit de omgeving te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Hieronder vind je gegevens van betrouwbare vakmensen die huizen inspecteren in de gemeente Brummen. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energi3label.nlBergelinkweg 36953CXDieren
AW Technisch adviesbureauHallsedijk 326975ALTonden
HaVeBAWilde Zwaan 116988CCLathum
Grotenhuis Makelaardij B.V.Lindelaan 126951DJDieren
Jan Jansen BouwkundigadviseurHet Vergun 246931KDWestervoort
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Brummen

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Brummen waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel Nederlanders willen beginnen met energie besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in verschillende bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In onze keuzegids introduceren we de aantrekkelijkste vergroeningsmaatregelen voor je pand. Je kunt ook meer details lezen over LED-lampen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Brummen

 1. Verlaging van de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3620,00€375,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11025,00€780,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4655,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3095,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€335,00€56,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €18,00€29,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek energiedeskundige en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Brummen is een aantrekkelijke optie. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dat heeft veel pluspunten: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt bij aan het milieu, je beperkt het geluid van buiten en je huis is interessanter op de markt. Er zijn veel subsidies te selecteren. Belangrijk: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit de lucht of grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Jouw stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder verstrekken we relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en pompt warm tapwater door de woning. Het gasverbruik kan dan naar 0. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Brummen: een betaalbaar alternatief en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door te informeren naar de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een financiering middels groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Essent, Engie, Vattenfall en Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers. Doordat je mag salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.900 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Brummen laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor het water. Het gehele systeem genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om warm water te produceren. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) kost je circa €3.500 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: neutraal effect op luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €215,00 tot €475,00 per ruimte.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Brummen. In dit blokje delen wij een lijstje met doelgerichte en gunstig geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Brummen!

Vraag adviesgesprek aan en ontdek hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Brummen: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt energiebesparende maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesplan geeft ook inzicht in wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en berekent de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een gunstig energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Brummen

Alle woningen in Provincie Gelderland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand doorzoek je bruikbare informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Brummen.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van ramen, dak, gevel, wanden, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Brummen biedt mogelijk ook diverse regionale subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Brummen zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Brummen opzoeken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook relevant voor o.a. Duiven, Westervoort en Doesburg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Brummen.
 • Je hypotheek oprekken: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Brummen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Brummen?

Dit energie maatwerkadvies Brummen is een energieplan met daarin concrete maatregelen voor het vergroenen van een pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het plan bespreekt per maatregel de kosten en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situatie is dit energieplan vereist. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het geeft inzicht in welke alternatieven de meeste besparing opleveren. Middels dit rapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de omvang van de woning en de gekozen energieadviseur. De prijs ligt tussen de €180,00 tot ongeveer €310,00. Voor een standaard huis betaal je ongeveer €265,00. Het is verstandig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Brummen te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zo kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbureau inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het complex te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Brummen voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie resulteert in lagere lasten, een aangenaam binnenklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzame oplossingen. ZIe ook RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie