Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oude IJsselstreek

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Oude IJsselstreek is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en analyseert waar de kansen liggen. Het energieadvies is heel specifiek en geeft aan welke keuzes het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het rapport bekijk je uitgebreid de kosten en het rendement van de diverse investeringsopties. Het aanbevelingen-rapport is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij deelt een rapport met alle energiebesparende maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per optie check je een kostenbegroting de besparing en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Oude IJsselstreek die hun woninglabel willen verbeteren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-oude-ijsselstreek

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en zo de energierekening te minimaliseren. In het plan wordt uitvoerig beschreven wat je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je gaat besparen. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: infraroodpanelen, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiecoach zal een bezoek inplannen om een goed advies te kunnen geven. Deze vakman bekijkt grondig de hele woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Er wordt een rapport opgesteld met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie en de besparing. Disclaimer: Een maatwerkadviseur werkt individueel en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gecertificeerde vakman. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs contacteren via www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oude IJsselstreek (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het document geeft concreet advies dankzij een overzicht met diverse duurzaamheidsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, voorzetwandisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. Ervaren energie experts check je op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te bevelen om enkele offertes op te vragen van gecertificeerde energieadviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Bereid jezelf goed voor. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een opsomming met groene maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Oude IJsselstreek.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De energie specialist brengt een bezoek aan huis en onderbouwt welke potentiële maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop verkrijg je een compleet energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag kenmerken zoals de verwachte prijzen, de besparing en de totale terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Tijdens zo’n meeting is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Oude IJsselstreek laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij technici, isolatiebedrijven en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Oude IJsselstreek vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een objectieve energie specialist. Het is nuttig om een adviesbedrijf uit de regio te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Bijgaand bieden we adres details van betrouwbare EPA-adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Oude IJsselstreek. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Rensen VastgoedserviceUlftseweg 277081AAGendringen
LabelYourHomeKobstederstraat 477103ZRWinterswijk
ProencoPotgieterstraat 287131NKLichtenvoorde
Fouadon B.V.Dierenriem 42 A7071THUlft
Bouwvisie InspectieprofsHutteweg 28 B7071BVUlft
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Oude IJsselstreek

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oude IJsselstreek waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen besparen op de energiekosten. Maar wat zijn goede opties? Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder delen we de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over vloer isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Oude IJsselstreek

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (klik voor meer over isolatie)€2085,00€160,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5585,00€985,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5515,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3030,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€325,00€29,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €635,00€45,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek energiedeskundige en ga direct aan de slag

Voordelen en vormen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Oude IJsselstreek is dan eigenlijk de basis. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor CV-ketel op gas. Hij werkt met warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder verstrekken we relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan helemaal van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oude IJsselstreek: is een stuk betaalbaarder en zeer geschikt voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, GreenChoice, Essent, Eneco en United Consumers, Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl, Oxxio. Door de salderingsmaatregel is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een complete installatie van 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.200 en verdien je terug in zo’n 6 a 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Oude IJsselstreek kopen? Dan betaal je geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte opwekkende zonnecollector en een extra buffervat. De zonneboiler levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om warm water te produceren. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.950 (incl. montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €185,00 t/m €350,00 per IR-paneel.

Goede energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Oude IJsselstreek. Onderstaand check je een overzicht met handige en laag geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Oude IJsselstreek!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Oude IJsselstreek: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het advies vertelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om de woning opnieuw te laten keuren. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een gunstig energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Ontdek beschikbare subsidies in Oude IJsselstreek

Praktisch alle huis in Provincie Gelderland moeten het energieverbruik minderen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand kan je aan de slag met een overzicht met de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Oude IJsselstreek.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, wanden, ramen, dak, vloer.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Oude IJsselstreek biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidie opties of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Oude IJsselstreek kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Oude IJsselstreek gebruiken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook relevant voor o.a. Doesburg, Rheden en Winterswijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaren van een woning hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oude IJsselstreek.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Oude IJsselstreek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oude IJsselstreek?

Een energie maatwerkadvies Oude IJsselstreek is een adviesrapport met aanbevelingen voor het energiezuinig maken van je huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit energieadvies geeft per maatregel de investering en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huizenbezitters die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Dan is dit document onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke verduurzamingsmaatregelen de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit besparingsplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), het woonoppervlakte en de betrokken adviseur. Het tarief komt uit tussen de €215,00 t/m €340,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €255,00. Het is raadzaam om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Oude IJsselstreek op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op deze manier kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het inspectiebureau kijkt samen met bewoners naar de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Uiteraard inclusief de geschatte prijzen en de totale terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Oude IJsselstreek voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw document verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een duurzamere energieprestatie zorgt voor een voordelige energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een gunstigere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de verduurzamingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor het indienen van een aanvraag.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie