Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Rijssen-Holten

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Rijssen-Holten is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en controleert wat er mogelijk is. Het energiebesparingsadvies geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen jouw energierekening direct doen dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het advies doorzoek je uitgebreid de kosten en het rendement van de uitgezochte investeringskeuzes. Het energieplan is een uitkomst voor particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je ontvangt een verduurzamingsrapport met alle werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn.
 • Investeer bijv. in: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per keuze krijg je inzicht in een kostenbegroting wat de effecten zijn en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Rijssen-Holten die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-rijssen-holten

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te reduceren In het plan wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hiervoor kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het is vrij eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie bezoek je thuis om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze adviseur check jouw huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is objectief en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Ga je je huis overzetten op groene energie, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een gediplomeerde adviseur. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs check je het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Rijssen-Holten (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieplan helpt je op weg met diverse verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het verbeteren van buitengevelisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In onze stappenplan bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een neutrale maatwerkadviseur. Deskundige adviesbureaus check je op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is verstandig om minimaal 2 offertes aan te vragen van objectieve adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Wees zo nauwkeurig als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een complete samenvatting met investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Rijssen-Holten.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie expert loopt door de woning en inspecteert welke verduurzamingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Vervolgens mailt hij een betrouwbaar energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen vind je details zoals de geraamde kosten, het rendement en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Rijssen-Holten laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en installateurs. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de EPA-adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je woning?

Contacteer energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Rijssen-Holten vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een deskundige expert. Het is aan te bevelen om een energie expert uit de buurt te selecteren. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder verstrekken we adresgegevens van professionele experts die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Rijssen-Holten. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
BDC Ingenieurs en ArchitectenWierdensestraat 1107461BKRijssen
Energie Advies B.V.Nijverheidsstraat 187461AERijssen
Ter Steege Advies & Innovatie B.V.Reggesingel 327461AKRijssen
Hemink Groep B.V.Handelsweg 227451PJHolten
Aveco de BondtBurgemeester van der Borchstraat 27451CHHolten
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Rijssen-Holten

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Rijssen-Holten met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag energie willen besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In de tekstblokjes hieronder bieden we informatie rondom de meest populaire energiebesparende maatregelen voor je pand. Of klik door voor meer informatie over lucht-water warmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Rijssen-Holten

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer info)€3445,00€415,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6230,00€995,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4740,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3330,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€310,00€47,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €39,00€32,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Vind een energiedeskundige en plan afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Rijssen-Holten is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kunt direct besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je gebruikt minder fossiele energie, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Energie besparen met de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. CV-ketel op gas. Het vangt warmte op uit natuurlijke warmtebronnen. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op je eigen dak. In de warme maanden (juli – september) kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder delen we extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Rijssen-Holten: een betaalbaar alternatief en werkt ook uitstekend bij oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice, Engie, Essent en Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers, Vandebron, Delta. Doordat je mag salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.900 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Rijssen-Holten kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een collector op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Het systeem levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om water te verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) is er al voor €3.150 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €155,00 – €550,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Rijssen-Holten. Onderstaand doorzoek je een weergave met doelgerichte en voordelige energiebesparende maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Rijssen-Holten!

Informeer naar een adviesgesprek en zoek uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Rijssen-Holten: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt nuttige maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit advies geeft ook inzicht in wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en controleert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een perfect energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Rijssen-Holten

Alle woningen en panden in Provincie Overijssel moeten het energieverbruik minderen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder verstrekken we handige informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Rijssen-Holten.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, dak, ramen, gevel, vloer.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Rijssen-Holten biedt mogelijk ook zelf individuele subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Rijssen-Holten kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Rijssen-Holten afsluiten in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met een financiering door eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Voorst, Deventer en Hof van Twente).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Rijssen-Holten.
 • Laat je hypotheek aanpassen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Rijssen-Holten

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Rijssen-Holten?

Het energie maatwerkadvies Rijssen-Holten is een concept plan met tips en aanbevelingen voor het duurzamer maken van jouw huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het adviesplan komt per maatregel met het budget en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en een subsidie nodig hebben.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op dat moment is dit rapport een must. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het toont aan welke alternatieven jouw huis duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit adviesrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met huistype, de omvang van de woning en de gekozen energieadviseur. Het tarief komt uit tussen de €250,00 t/m €320,00. Voor een normale tussenwoning kost dit advies circa €250,00. Het is slim om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Rijssen-Holten te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiecoach / deskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners wat ze graag willen om het flatgebouw energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Uiteraard inclusief de uiteindelijke kosten en de besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Rijssen-Holten voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Goede energieprestatie geeft lagere maandelijkse energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een gunstigere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Bezoek RVO.nl voor aanvullende details.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie