Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Losser

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kan ik het beste eerst isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of zonnepanelen op het dak leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Losser geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en beoordeelt de diverse opties. Het rapport verduidelijkt welke alternatieven het energieverbruik laten dalen en het comfort verhogen. In de aanbevelingen onderzoek je heel specifiek de kosten en baten van de bekende verduurzamingsmogelijkheden. Het energiebesparingsadvies is bedoeld voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij deelt een aanbevelingen-rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Kies voor: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per keuze krijg je inzicht in de minimale prijzen, wat de effecten zijn en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Losser die hun woning willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-losser

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te beperken. In het rapport wordt uitvoerig beschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Bij een dergelijk advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen. Het is vrij eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om een goed advies te kunnen geven. Deze vakman bekijkt de woning volledig en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij schrijft een rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is objectief en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een erkende expert op het gebied van energie . Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs kan je vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Losser (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsadvies geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve vergroeningsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van buitenmuurisolatie met steenwol en het toepassen van zonnecellen. In onze stappenplan leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een objectieve energie-specialist. Gekwalificeerde adviesbedrijven kan je bekijken op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te raden om enkele offertes aan te vragen van neutrale EPA-adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een complete samenvatting met maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met de energiecoach in Losser.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het adviesbedrijf bezoekt je aan huis en calculeert welke energiebesparende maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Niet veel later ontvang je een compleet energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel lees je onderdelen zoals de geraamde kosten, de besparing per jaar en de geschatte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Losser laten uitvoeren). Deze vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en installateurs. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de energieadviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Losser vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een onafhankelijke maatwerkadviseur. Het is aan te raden om een expert uit jouw eigen regio te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand check je adresgegevens van professionele specialisten die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Losser. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
RohMépaMr. P.J. Troelstrastraat 347556ELHengelo
BreamicViolierstraat 2 b7601GSAlmelo
Energielabels TwenteDe Plevier 1127609TWAlmelo
NIBAG Groep B.V.Demmersweg 1227556BNHengelo
GreenspexCanadian Grenadier 677551KLHengelo
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Losser

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Losser die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in verschillende bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder vind je de meest voorkomende maatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over infraroodpanelen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Losser

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer over isolatie)€3305,00€405,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6900,00€860,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5040,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3035,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€450,00€44,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,45€8,20 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Zoek beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Losser is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dat heeft veel pluspunten: je energiefactuur wordt flink minder, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je gebruikt minder fossiele energie, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de CV- of HR ketel. Het gebruik de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De aanvullende stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. In de hete maanden kan het ook nog eens koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder lees je extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en verhit al je tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Losser: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Info en voordelen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Engie, GreenChoice, Eneco & Vandebron, United Consumers, Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.250 en verdien je terug in zo’n 6 a 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Losser aanschaffen? Dan betaal je geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat voor warm water. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 150 liter) kost ongeveer €3.700 inclusief installatie.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Denk aan badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €245,00 t/m €400,00 per element.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Losser. Bijgaand vind je om die reden een lijstje met handige en gunstig geprijsde duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Losser!

Plan een adviesgesprek in en vind uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Losser: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat concrete maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit energieadvies toont bovendien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en calculeert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label indiceert hoe energiezuinig het huis is.
 • Het woninglabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een perfect energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Ontdek beschikbare subsidies in Losser

Alle huizen in Provincie Gelderland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand lees je een overzicht met de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Losser.

 • Isolatie-subsidie: 30% van de totale factuur voor isolatie van wanden, ramen, dak, vloer, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Losser hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Losser zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Losser vergelijken in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Enschede, Hengelo en Dinkelland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee particulieren en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Losser.
 • Extra stukje hypotheek nemen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Losser

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Losser?

Een energie maatwerkadvies Losser is een energieplan met tips en aanbevelingen voor het duurzamer maken van een huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieplan bespreekt per maatregel het financiële plaatje en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningbezitters die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op dat moment is dit advies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat jouw zien welke aanbevelingen jouw huis duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit advies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, de totale oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €230,00 tot en met €320,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €265,00. Het is aan te bevelen om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Losser aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het hele gebouw opnemen. Het bureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geraamde kosten en de jaarlijkse besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Losser voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw document bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een optimale energieprestatie leidt tot lagere maandelijkse energielasten, een prettige omgeving om in te werken, een gunstigere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie