Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wierden

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Wierden is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en test waar besparingen mogelijk zijn. Het onderzoek laat woningeigenaren zien welke keuzes relevant zijn voor jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het rapport onderschrijven ze overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de geselecteerde duurzame keuzes. Het verduurzamingsplan is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke energiebesparende maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij biedt een maatwerkrapport met alle potentiële maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Kies voor: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in de verwachte kosten, de besparing en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Wierden die een beter energielabel willen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wierden

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te verkleinen. In het rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de uitgaven zijn, en wat het rendement is. Bij een dergelijk advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, HR++ glas, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energie-expert bezoek je thuis om samen jouw woning door te spreken. Deze persoon bekijkt de woning volledig en berekent welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Er wordt een rapport opgesteld met daarin energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Iedere maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet altijd worden geschreven door een objectieve energiedeskundige. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wierden (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het rapport biedt een lijst met verschillende vergroeningsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met PIR en het toepassen van zonnecellen. In het volgende blok bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een deskundige energie-specialist. Betrouwbare energieadviseurs kan je opzoeken op de website centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is verstandig om minimaal 2 offertes te ontvangen van objectieve maatwerkadviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven is dan veel minder complex.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een lijst met groene maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Wierden.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het maatwerkadviesbureau komt op locatie en berekent welke energiebesparingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort daarop krijg je een goed energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel bekijk je randzaken zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de totale terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Wierden laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Wierden vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een ervaren vakman. Het is aan te bevelen om een energieadviseur rondom je woonplaats te selecteren. Ze kennen het type woning, en het bespaart reiskosten. In het schema hieronder verstrekken we namen en adressen van goede experts die huizen inspecteren in de gemeente Wierden. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Horsman BouwBoekweit 67623HCBorne
BouwKONsultZandhuisweg 377665SHAlbergen
IBZ Albergen B.V.Zandhuisweg 37 d7665SHAlbergen
EnerDeCo B.V.Molenstraat 1247622NGBorne
Green Building Consultancy B.V.Twentepoort West 107609RDAlmelo
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Wierden

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wierden waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt informatie over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het stuk hieronder check je de beste energiebesparende maatregelen voor je woonruimte. Op deze website lees je ook alles over woning isolatie.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Wierden

 1. Een lagere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1825,00€140,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10650,00€705,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4570,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2850,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€340,00€38,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €545,00€43,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Wierden is een aantrekkelijke optie. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis wordt meer waard. Er zijn verschillende subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de HR-ketel op gas. Hij werkt met warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan jij eventueel verkrijgen middels innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder check je praktische details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Wierden: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in huizen met een matige isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Budget Energie, Eneco, Engie & United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers, Oxxio. Middels het salderingsprincipe is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.700 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Wierden kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte genererende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het verwarmen van water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (200 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.600 (incl. installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: er vindt geen luchtcirculatie plaats, minimaal energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit tussen de €150,00 tot €375,00 per warmtepaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Wierden. In de box hieronder vind je een overzicht met krachtige en niet al te dure duurzaamheidsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Wierden!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Wierden: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt energiebesparende maatregelen die je kunt gebruiken om jouw huis meer duurzaam te maken. Het plan geeft ook inzicht in wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur doet een grondige check en checkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label indiceert hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een goed energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Wierden

Bestaande woningen in Provincie Overijssel moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand vind je handige informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Wierden.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, (spouw)muur, gevel, wanden, dak.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Wierden biedt mogelijk aanvullende lokale subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Wierden tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Wierden vergelijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Dinkelland, Almelo en Tubbergen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Wierden.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Wierden

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wierden?

Dit energie maatwerkadvies Wierden is een plan met tips en aanbevelingen voor het vergroenen van je pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan vloerisolatie, HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit advies onderschrijft per maatregel het financiële plaatje en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op die momenten is dit advies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het geeft inzicht in welke alternatieven jouw woning duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit besparingsadvies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, de omvang van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €175,00 tot wel €300,00. Voor een normale tussenwoning betaal je voor het advies zo’n €270,00. Het is verstandig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Wierden te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur brengt het volledige complex in kaart.Het inspectiebureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het wooncomplex duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte kosten en het rendement.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Wierden voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een versterkte energieprestatie leidt tot een voordelige energierekening, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. Tip: op de site van het RVO om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie