Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Tubbergen

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of zonnepanelen op het dak leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Tubbergen is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en controleert de diverse opties. Het energieplan stelt bloot welke werkzaamheden het energieverbruik laten dalen en het energielabel verbeteren. In het maatwerkrapport onderschrijven ze nauwkeurig het kostenplaatje en het rendement van de uitgezochte duurzame keuzes. Het energiebesparingsadvies is ontworpen voor alle particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke werkzaamheden een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij verstrekt een plan met alle verduurzamingsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Kies voor: ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per duurzaamheidsmaatregel lees je de geschatte kosten, wat het oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Tubbergen die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-tubbergen

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te verminderen. In dit rapport wordt specifiek aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daaromtrent kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een maatwerkadviseur neem contact op om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige neemt jouw huis op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Hij genereert een digitaal rapport met daarin verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie en het totale rendement Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je een subsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet altijd worden geschreven door een onafhankelijke energiedeskundige. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs achterhaal je op de website centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Tubbergen (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsplan geeft een overzicht met alle maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, isolatie van de muren en het toepassen van zonnecellen. In de volgende tekst laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een deskundige maatwerkadviseur. Gecertificeerde EPA-adviseurs zijn te vinden op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerkadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te raden om minimaal 2 offertes te vragen van onafhankelijke adviesbedrijven. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  Het adviesgesprek is ingepland. Bereid jezelf goed voor. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met potentiële maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Tubbergen.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een adviseur loopt door de woning en rekent uit welke opties hun doel goed bereiken. Kort hierop krijg je een compleet energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen bekijk je onderwerpen zoals de minimale prijzen, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Tubbergen laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie specialisten en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Tubbergen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gediplomeerde energie expert. Het is nuttig om een specialist rondom je woonplaats te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder vind je adres-informatie van erkende energie specialisten die huizen inspecteren in de gemeente Tubbergen. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Horsman BouwBoekweit 67623HCBorne
BouwKONsultZandhuisweg 377665SHAlbergen
IBZ Albergen B.V.Zandhuisweg 37 d7665SHAlbergen
EnerDeCo B.V.Molenstraat 1247622NGBorne
Green Building Consultancy B.V.Twentepoort West 107609RDAlmelo
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Tubbergen

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Tubbergen die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om te beginnen met je aanvraag.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag energie willen besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met verschillende bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder delen wij de belangrijkste maatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over vloerisolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Tubbergen

 1. Verlaag je energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (lees meer over isolatie)€1360,00€215,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11000,00€785,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5190,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3320,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€345,00€46,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €19,25€32,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Tubbergen is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis wordt meer waard. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de CV- of HR ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De stroom kan jij eventueel verkrijgen middels een aantal zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder lees je handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Tubbergen: gunstig geprijsd en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, GreenChoice, Vattenfall, Eneco en Powerpeers, Vandebron, Oxxio, United Consumers, Delta. Via de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een systeem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.500 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Tubbergen laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler is een zonnecollector op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze constructie maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om warm water te produceren. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) kost ongeveer €3.050 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit tussen de €240,00 – €425,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Tubbergen. In dit blokje delen we daarom een weergave met relevante en betaalbare duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Tubbergen!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en kom erachter hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Tubbergen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat allerlei maatregelen die uit te voeren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit advies geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een goed energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Tubbergen

De meeste panden in Provincie Overijssel moeten energiezuniger worden en op termijn volledig los van het gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje bespreken we actuele informatie de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Tubbergen.

 • Subsidie voor isoleren: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van ramen, dak, gevel, (spouw)muur, wanden.
 • Voor de isolerende werkzaamheden betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Tubbergen biedt mogelijk ook diverse individuele subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tubbergen tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Tubbergen bekijken in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je geld lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook relevant voor o.a. Almelo, Borne en Twenterand).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee particulieren en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tubbergen.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Tubbergen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Tubbergen?

Het energie maatwerkadvies Tubbergen is een energieadvies met aanbevelingen voor het verduurzamen van je pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het plaatsen van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsadvies biedt per maatregel de investering en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op die momenten is dit document verplicht. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. D.m.v. dit energieadvies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hangen af van huistype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €180,00 tot ongeveer €335,00. Voor een normale tussenwoning betaal je voor het advies zo’n €260,00. Het is aan te raden om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Tubbergen te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zo kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het complex energiezuinig te krijgen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden geïnformeerd over de totale benodigde investering en de terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Tubbergen voor bedrijven. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een versterkte energieprestatie geeft een voordelige energierekening, een prettige omgeving om in te werken, extra voordeel op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie