Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Dalfsen

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Dalfsen is dan een goede keuze! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en zoekt uit wat de opties zijn. Het energiebesparingsadvies stelt bloot welke aanbevelingen jouw energierekening direct doen dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het verduurzamingsplan vind je uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de populaire verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkrapport is aan te raden voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke duurzame investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij verstrekt een energieadvies met alle potentiële maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Bekijk de effecten van: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per maatregel krijg je inzicht in het financiële plaatje, de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Dalfsen die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-dalfsen

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te drukken. In het document wordt grondig beschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het is vrij eenvoudig. Een energiecoach komt altijd bij je thuis op bezoek om jouw doelstellingen door te nemen. Deze persoon check jouw huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin maatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een betrouwbare adviseur. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs achterhaal je op de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Dalfsen (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het plan geeft een overzicht met bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), voorzetwandisolatie met EPS en het installeren van zonnecellen. Hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een objectieve maatwerk adviseur. Ervaren vakmensen kan je vergelijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus kunnen individuele tarieven rekenen. Het is raadzaam om verschillende offertes te vragen van ervaren energie specialisten. Vul je verwachtingen goed in. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je stap-voor-stap tot een weergave met energiebesparende maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Dalfsen.

 4. Het energierapport doornemen

  Een maatwerkadviseurs komt op locatie en stelt vast welke opties doelgericht zijn. Kort daarop stuurt hij een gefundeerd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen delen ze bijzonderheden als het kostenplaatje, de besparing per jaar en de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Hier kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Dalfsen laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn woning?

Vind energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Dalfsen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een deskundige maatwerkadviseur. Het is raadzaam om een adviseur uit de buurt te benaderen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel lees je namen en adressen van betrouwbare bedrijven die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Dalfsen. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
SILOC.NLThomas à Kempislaan 137721DRDalfsen
DPF-AdviesRoodborst 297731KTOmmen
Duvast B.V.Polenweg 27773NBHardenberg
RMD-adviesKamille 177711NKNieuwleusen
Poel energielabelBroekmaten 157683XKDen Ham
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Dalfsen

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Dalfsen met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen beginnen met energie besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder check je goede duurzame oplossingen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over gevelisolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Dalfsen

 1. Verlaging van de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Goed voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer over isolatie)€3320,00€415,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5390,00€780,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5225,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3290,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€375,00€35,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €405,00€35,00 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Dalfsen is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte binnenshuis. Dat heeft veel pluspunten: de energierekening gaat omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, je hoeft minder gas te stoken, het werkt ook geluidswerend en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Advies: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de HR-ketel op gas. Het onttrekt warmte aan de buitenlucht, bodem of water. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Je stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder delen wij meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en verhit al je tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Dalfsen: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere en minder geïsoleerde woningen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Engie, GreenChoice, Budget Energie of United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers. Doordat je mag salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een complete installatie van 10 panelen kost ongeveer €5.800 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Dalfsen bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een buffervat voor het water. Het boilersysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Na de installatie van de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik die nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) is er al voor €3.750 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Alles over infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Belangrijke voordelen zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, simpel zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €215,00 – €500,00 per ruimte.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Dalfsen. Hieronder lees je een lijstje met relevante en voordelige energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Dalfsen!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Dalfsen: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt opties die je kunt gebruiken om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieplan deelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Dalfsen

Bestaande woningen in Provincie Overijssel moeten een stuk duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand bespreken we up-to-date info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Dalfsen.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van wanden, vloer, gevel, (spouw)muur, ramen.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Dalfsen hanteert mogelijk nog extra individuele subsidie opties of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Dalfsen zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Dalfsen aanvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten graag het een en ander toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Wierden, Tubbergen en Ommen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee Nederlandse woningeigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Dalfsen.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Dalfsen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Dalfsen?

Het energie maatwerkadvies Dalfsen is een advies met een plan van aanpak voor het duurzamer maken van jouw pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het plaatsen van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het adviesplan bespreekt per maatregel de verwachte kosten en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je met deze subsidie isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die gevallen is dit plan een must. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke investeringen jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit rapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat komen tot stand op basis van het type huis, de totale oppervlakte en de gekozen energieadviseur. Het tarief komt uit tussen de €195,00 tot €295,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je voor het advies zo’n €235,00. Het is raadzaam om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Dalfsen te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geschatte kosten en de jaarlijkse besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Dalfsen voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie resulteert in lagere lasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, minder hoge milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie