Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hardenberg

De hoogte van de energierekening beperken? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik starten met isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of zonnepanelen op het dak leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Hardenberg biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en onderzoekt de diverse opties. Het rapport toont aan welke maatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies tref je uitgebreid de kosten en de terugverdientijd van de getoonde investeringskeuzes. Het verduurzamingsrapport is een hulpmiddel voor particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies toont welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij levert een rapport met aanbevelingen met alle verduurzamingsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat het je oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Hardenberg die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hardenberg

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor bedrijven en particulieren dat helpt om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te beperken. In het rapport staat dus heel concreet aangegeven wat je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daarbij heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiedeskundige neem contact op om samen jouw woning door te spreken. Deze persoon bekijkt de woning volledig en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle maatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een objectieve energieadviseur. Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs check je www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hardenberg (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het rapport geef je inzicht in alle energiebesparende maatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, spouwmuurisolatie met glaswol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende tekst delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een gekwalificeerde energie-specialist. Erkende adviesbedrijven kan je vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Belangrijk: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energieadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is beter om meerdere offertes te ontvangen van ervaren maatwerkadviesbureaus. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Bereid jezelf goed voor. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een complete samenvatting met verduurzamingsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Hardenberg.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De energie specialist neemt de woning op en stelt vast welke groene maatregelen passen bij de woning. Op basis hiervan verstuurt hij een volledig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel check je randzaken zoals de investering, het rendement en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. In die situaties kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Hardenberg laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw huis?

Vind energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Hardenberg vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gecertificeerde adviseur. Het is raadzaam om een specialist rondom je woonplaats te contacteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Hieronder check je naam + adresgegevens van goede bedrijven die werkzaam zijn binnen de gemeente Hardenberg. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DPF-AdviesRoodborst 297731KTOmmen
Duvast B.V.Polenweg 27773NBHardenberg
A/g EnergielabelsHeemserveldweg 27796HWHeemserveen
SILOC.NLThomas à Kempislaan 137721DRDalfsen
RMD-adviesKamille 177711NKNieuwleusen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Hardenberg

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hardenberg met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt inzicht in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder bieden we informatie rondom de meest populaire duurzame oplossingen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over kruipruimte isolatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Hardenberg

 1. Een gunstige energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (lees meer over isolatie)€3300,00€400,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5115,00€590,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5410,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2900,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€430,00€35,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €29,50€37,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Zoek energiedeskundige en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Hardenberg is een minimale vereiste. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: je kunt direct besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je gebruikt minder fossiele energie, het functioneert tevens als een geluidswal en de woningwaarde neemt toe. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De stroom kan je halen uit zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder bieden we relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater opwarmen. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hardenberg: is een stuk betaalbaarder en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Vattenfall, GreenChoice, Eneco & Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers, United Consumers, Vandebron. Door de salderingsmaatregel is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.200 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Hardenberg laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een collector op het dak en een voorraadvat voor warm water. De zonneboiler genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om water te verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.650 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Denk aan badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Deze oplossing is positief door: geen verstoring van de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €225,00 – €425,00 per infraroodpaneel.

Goede energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Hardenberg. In het gedeelte hieronder lees je een overzicht met impactvolle en interessant geprijsde verduurzamingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Hardenberg!

Regel een adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Hardenberg: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het advies geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en calculeert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Hardenberg

Alle huizen in Provincie Overijssel moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand delen we een overzicht met de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Hardenberg.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerk aan wanden, (spouw)muur, vloer, dak, gevel.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Bij zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Hardenberg heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidiepotjes of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hardenberg kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Hardenberg afsluiten in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Kom je geld tekort? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje hieronder vind je meer info (ook handig voor o.a. Dalfsen, Ommen en Emmen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hardenberg.
 • Laat je hypotheek aanpassen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Hardenberg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hardenberg?

Dit energie maatwerkadvies Hardenberg is een plan met suggesties voor het duurzamer maken van een woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, het gebruik van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het document biedt per maatregel de verwachte kosten en het rendement. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningbezitters die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat je zien welke maatregelen de meeste besparing opleveren. Met behulp van dit energieplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden berekend op basis van huistype, oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €210,00 – €305,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het ongeveer €250,00. Het is nuttig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Hardenberg te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zo kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbedrijf inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het gebouw energiezuinig te krijgen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geschatte prijzen en de terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Hardenberg voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een optimale energieprestatie draagt bij aan een lagere maandafrekening, een prettige omgeving om in te werken, lagere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor meer info.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie