Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Eesergroen

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Eesergroen kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en zoekt uit de diverse opties. Het uiteindelijke advies geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkadvies bekijk je nauwkeurig de initiële investering en het rendement van de mogelijke verduurzamingsmaatregelen. Het energieadvies is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke opties jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij schrijft een advies met alle duurzame investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per keuze krijg je inzicht in de verwachte kosten, de opbrengsten en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Eesergroen die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-eesergroen

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor particuliere en zakelijke objecten dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en daarmee de energiekosten te verminderen. In het plan wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de totale investering is, en wat het rendement is. In dat geval kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een maatwerkadviseur neem contact op om samen jouw woning door te spreken. Deze adviseur neemt jouw huis op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie en de besparing. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur werkt individueel en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De woning-analyse moet gedaan worden door een betrouwbare expert. Deskundige en objectieve energieadviseurs kan je achterhalen via het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Eesergroen (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieadvies bevat een weergaven van innovatieve verduurzamingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, het verhogen van de isolatiewaarde van buitengevels en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een erkende energieadviseur. Deskundige adviseurs check je op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om 2 of 3 offertes te ontvangen van ervaren adviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een overzicht van investeringen die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Eesergroen.

 4. Neem het energierapport door

  Een adviseur bezoekt je aan huis en bekijkt welke werkzaamheden doeltreffend zijn. Kort hierop stuurt hij een doorgerekend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen bekijk je onderdelen zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de geraamde terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Eesergroen laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of de energie specialist daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Eesergroen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gediplomeerde energieadviseur. Het is slim om een adviesbedrijf rondom je woonplaats te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de lijst hieronder doorzoek je bedrijfsnamen en adresgegevens van professionele energieadviseurs die actief zijn in de gemeente Borger-Odoorn. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Eesergroen

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Eesergroen met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bureau’s om te beginnen met je aanvraag.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen minder energie gebruiken. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In onze keuzegids noemen we de beste duurzame oplossingen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over zonnepanelen laten plaatsen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Eesergroen

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een milieubewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (klik voor meer info)€2405,00€175,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11300,00€780,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4705,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3140,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€450,00€29,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €485,00€49,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind een energiedeskundige en start vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Eesergroen is een hele goede keuze. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte behouden. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de CV- of HR ketel. Het vangt warmte op uit natuurlijke warmtebronnen. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De additionele stroom kan opgewekt worden met een aantal zonnepanelen. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder noemen we relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater opwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een relatief duur systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Eesergroen: een betaalbaar alternatief en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice, Essent en Vandebron, Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta. Met de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost je circa €4.800 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Eesergroen aanschaffen? Dan betaal je geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. De zonneboiler levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water verwarmen. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.350 inclusief plaatsing.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Alles over infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €175,00 tot €525,00 per paneel.

Voordelige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Eesergroen. In dit blokje check je een lijst met impactvolle en goedkope energiebesparingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Eesergroen!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Eesergroen: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat werkzaamheden die eenvoudig te realiseren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit advies vertelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label indiceert hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een groen energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Eesergroen

Bestaande woningen in Provincie Drenthe moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand kan je aan de slag met actuele informatie de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Eesergroen.

 • Subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, vloer, wanden, dak, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Borger-Odoorn heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borger-Odoorn tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Eesergroen opzoeken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Westdorp, Vlagtwedde en Ellertshaar).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaren van een woning de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borger-Odoorn.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Eesergroen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Eesergroen?

Een energie maatwerkadvies Eesergroen is een energieplan met suggesties voor het verduurzamen van jouw woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het document biedt per maatregel een kostenbegroting en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor VVE’s en particulieren die willen verduurzamen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In dat geval is dit rapport verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke aanbevelingen jouw woning verduurzamen. A.d.h.v. dit document kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hangen af van huistype, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €215,00 tot en met €350,00. Voor een standaard huis kost het advies op maat ongeveer €265,00. Het is raadzaam om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Eesergroen te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door deze constructie kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het complex te vergroenen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geraamde kosten en de geraamde terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Eesergroen voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw advies toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een verfijnde energieprestatie mondt uit in lagere energiekosten, een verbeterd werkcomfort, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie