Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ellertshaar

Wil jij de energierekening verder laten dalen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Ellertshaar biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en controleert wat er mogelijk is. Het energieadvies verduidelijkt welke opties relevant zijn voor jouw huis en en het comfort verhogen. In het maatwerkadvies vind je uitvoerig de kosten en baten van de bekende woningaanpassingen. Het rapport is bedoeld voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke duurzame investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een maatwerkrapport met alle energiebesparende maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp kun je aspecten achterhalen zoals het budget, wat het je oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Ellertshaar die hun woning duurzamer willen maken en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ellertshaar

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te reduceren In het document wordt zorgvuldig vermeld welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor kun je maatregelen laten uitvoeren zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie. Je regelt het supersnel. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken. Deze expert neemt de woning op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en het totale rendement Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een ervaren expert op het gebied van energie . Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs contacteren via de website centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ellertshaar (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieadvies bevat een weergaven van bruikbare energiebesparingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitengevels met PUR en het toepassen van zonnecellen. In de volgende tekst delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een professionele energie-specialist. Geschikte energieadviseurs check je op het Centraal Register Techniek en via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviesbureaus zijn vrij in hun pricing. Het is aan te raden om verschillende offertes op te vragen van neutrale bedrijven. Vul je verwachtingen goed in. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een overzicht van opties die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Ellertshaar.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een adviseur brengt een bezoek aan huis en beschrijft welke potentiële maatregelen gunstig zijn. Binnen een paar dagen verkrijg je een kwalitatief energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag onderwerpen zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de geschatte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Ellertshaar laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en professionele installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de energieconsultant hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woning?

Bekijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Ellertshaar vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Het is verstandig om een adviesbureau uit de regio te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de onderstaande tabel behandelen we gegevens van goede experts die diensten aanbieden in de gemeente Borger-Odoorn. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Ellertshaar

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ellertshaar die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen besparen op de energiekosten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In de tekstblokjes hieronder behandelen we de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Check ook meer informatie over spouwmuur isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Ellertshaar

 1. Verlaging van de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk hier meer info)€3335,00€415,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6750,00€650,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5395,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3045,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€315,00€39,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1200,00€175,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Zoek een adviseur en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Ellertshaar is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen kan de woning de warmte beter vasthouden. Dit heeft veel voordelen: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het werkt ook geluidswerend en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor CV-ketel op gas. Het vangt warmte op uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. In de hete maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder check je aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ellertshaar: is een stuk minder duur en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je zal minder betalen voor stroom. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Budget Energie, GreenChoice, Engie & Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Vandebron, Delta. Via de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kan je laten monteren voor €4.600 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Ellertshaar laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat voor warm water. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Na de installatie van de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in de woning warm water te maken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €4.000 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €195,00 t/m €325,00 per IR-paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Ellertshaar. In dit blokje kan je aan de slag met een schema met doelgerichte en goedkope maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Ellertshaar!

Vraag adviesgesprek aan en achterhaal hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Ellertshaar: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat opties die uit te voeren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsrapport vertelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label toont hoe zuinig een huis is.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Ontdek beschikbare subsidies in Ellertshaar

Praktisch alle huis in Provincie Drenthe moeten duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje delen we handige informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Ellertshaar.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van vloer, (spouw)muur, ramen, dak, wanden.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Borger-Odoorn heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borger-Odoorn zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Ellertshaar vergelijken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook relevant voor o.a. Borger, Ees en Drouwen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee particulieren en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borger-Odoorn.
 • Verhoog je eigen hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Ellertshaar

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ellertshaar?

Het energie maatwerkadvies Ellertshaar is een document met verschillende opties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het document behandelt per maatregel de geschatte kosten en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In dat geval is dit adviesplan een must. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat jouw zien welke opties jouw huis duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit concept plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden berekend op basis van huistype, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €245,00 – €295,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €260,00. Het is aan te bevelen om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Ellertshaar te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau vraagt bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex te optimaliseren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden geïnformeerd over het kostenplaatje en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Ellertshaar voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een versterkte energieprestatie leidt tot lagere energiekosten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, lagere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Check RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie