Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ees

Besparen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Ees geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en deelt waar de kansen liggen. Het energieplan laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat optimaliseren. In het verduurzamingsplan doorzoek je uitvoerig de kosten en het rendement van de diverse woningaanpassingen. Het energiebesparingsadvies is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je ontvangt een energieplan met alle duurzame investeringen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Kies voor: woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel toont het rapport de investering, wat het rendement is en de terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Ees die het huis willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ees

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor particuliere en zakelijke objecten dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en zo de energierekening te reduceren In het onderzoek wordt nauwkeurig omschreven welke maatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daaromtrent kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie komt op locatie langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze adviseur check jouw huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle duurzame oplossingen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten en de besparing. Let op: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Wil je jouw woning verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een autonome adviseur. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs check je de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ees (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit adviesrapport geeft een overzicht met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het toepassen van buitenmuurisolatie en het installeren van zonnecellen. In de volgende tekst bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gediplomeerde energie-expert. Erkende experts zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbureaus zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is goed om enkele offertes te vragen van neutrale vakmensen. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo duidelijk mogelijk. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal ontdek je een lijst met groene maatregelen die relevant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Ees.

 4. Het energierapport doornemen

  Een adviseur loopt door de woning en beschrijft welke duurzaamheidsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Binnen een paar dagen krijg je een betrouwbaar energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag randzaken zoals de kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Op dat moment is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Ees laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Het kan nuttig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je pand?

Contacteer energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Ees vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een betrouwbare energie specialist. Het is goed om een energieadviseur uit de regio te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In het schema hieronder behandelen we contactgegevens van kwalitatieve energie specialisten die huizen inspecteren in de gemeente Borger-Odoorn. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Ees

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ees die meteen voor jouw klaar staan. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Maar wat zijn goede opties? Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft je een inkijkje in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids introduceren we goede verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over zonnepanelen kopen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Ees

 1. Een gunstige energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1880,00€150,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11825,00€620,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4790,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3325,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€355,00€50,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €22,50€28,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Bekijk energiespecialisten en start vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Ees is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Je profiteert van de goede effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt bij aan het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Belangrijk feit: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de HR-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand ontdek je extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ees: een voordeliger systeem en is een goede oplossing voor huizen met een matige isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice, Eneco, Engie of Vandebron, United Consumers, Powerpeers, Delta, Enegiedirect.nl. Door de salderingsmaatregel is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost je circa €4.850 en kan je terugverdienen in +/- 7 of 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Ees bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Via een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het verwarmen van water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.650 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De werking van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een zeer interessant energieverbruik, simpel zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €165,00 t/m €400,00 per infraroodpaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Ees. In dit blokje vind je om die reden een weergave met krachtige en interessant geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Ees!

Plan een adviesgesprek in en kom erachter hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Ees: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die uit te voeren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesplan laat woningeigenaren ook zien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Ees

Alle huizen in Provincie Drenthe moeten verduurzamen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder delen we nuttige info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Ees.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, vloer, (spouw)muur, dak, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Borger-Odoorn biedt mogelijk aanvullende regionale subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borger-Odoorn kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Ees afsluiten in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook voor andere regio’s zoals Drouwen, Eesergroen en Westdorp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, dakisolatie, gevelisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borger-Odoorn.
 • Extra stukje hypotheek nemen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Ees

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ees?

Dit energie maatwerkadvies Ees is een besparingsadvies met aanbevelingen voor de vergroening van jouw woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsadvies onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor huizeneigenaren die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Dan is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven jouw energierekening doen dalen. A.d.h.v. dit adviesplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de grootte van de woning en de adviseur die je kiest. Het tarief komt uit tussen de €235,00 t/m €330,00. Voor een standaard huis kost het hele traject ongeveer €230,00. Wij adviseren om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Ees te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert brengt het volledige complex in kaart.Het inspectiebureau checkt bij bewoners de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte kosten en de opbrengsten per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Ees voor gebouweigenaren. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie zorgt voor lagere energielasten, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie