Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Westdorp

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Westdorp kan je hierbij verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en beoordeelt de diverse opties. Het uiteindelijke advies is heel specifiek en geeft aan welke investeringen een energiebesparing realiseren en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het plan beschrijven ze uitvoerig de initiële investering en het rendement van de bekende verduurzamingsmaatregelen. Het rapport met aanbevelingen is aan te raden voor particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij komt met een verduurzamingsrapport met alle energiebesparende maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderdeel toont het rapport de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Westdorp die het huis willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-westdorp

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te drukken. In het onderzoek wordt zeer gedetailleerd omschreven welke investeringen je kunt doen, wat de prijs is, en wat het rendement is. In dat geval kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, HR++ glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een expert op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om een goed advies te kunnen geven. Deze vakman neemt jouw huis op en weet welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en de besparing. Disclaimer: Een maatwerkadviseur is objectief en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet worden uitgevoerd door een deskundige adviseur. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs zijn te vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Westdorp (april 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, buitenmuurisolatie met EPS en het installeren van zonnecellen. In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde energieadviseur. Ervaren adviesbureaus vind je op het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energieadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is beter om verschillende offertes te vragen van ervaren adviesbedrijven. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Bereid jezelf goed voor. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform word je geleid naar een complete samenvatting met werkzaamheden die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Westdorp.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een adviseur komt op locatie en onderbouwt welke groene maatregelen aan te bevelen zijn. Kort hierop verkrijg je een volledig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel check je aspecten zoals de uiteindelijke kosten, het rendement en ook de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Westdorp laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Neem contact op met meerdere isolatie specialisten en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woning?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Westdorp vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gediplomeerde energieadviseur. Het is wijs om een adviesbureau rondom je woonplaats te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de lijst hieronder bieden we adres details van erkende vakmensen die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Borger-Odoorn. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Westdorp

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Westdorp waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningeigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand bespreken we de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over kruipruimte isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Westdorp

 1. Verlaag je energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1995,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5400,00€805,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4670,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2995,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€330,00€48,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €23,50€26,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Zoek energiedeskundige en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Westdorp is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Het kent gunstige effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, je hoeft minder gas te stoken, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder tref je extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Westdorp: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaald veel minder voor je stroom. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Essent, GreenChoice, Budget Energie en Powerpeers, United Consumers, Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.600 en heb je terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Westdorp bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler is een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. De zonneboiler is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.600 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen ongewenste luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De onkosten van warmtepanelen ramen we op +/- €245,00 tot €425,00 per element.

Handige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Westdorp. In de box hieronder vind je een lijstje met krachtige en niet al te dure duurzaamheidsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Westdorp!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Westdorp: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat praktische maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het rapport geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent hoeveel gas en elektriciteit nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning duurzaam maken met subsidies in Westdorp

Alle huizen in Provincie Drenthe moeten energiezuniger worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder verstrekken we een overzicht met de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Westdorp.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het laten isoleren van gevel, wanden, ramen, dak, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Borger-Odoorn heeft mogelijk verschillende lokale subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Borger-Odoorn kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Westdorp aanvragen in april 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met een financiering door eigen middelen. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook voor andere regio’s zoals Buinen, Ellertshaar en Borger).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, gevelisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borger-Odoorn.
 • Extra stukje hypotheek nemen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Westdorp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Westdorp?

Het energie maatwerkadvies Westdorp is een plan met tips en aanbevelingen voor het energiezuinig maken van een huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit energieadvies bespreekt per maatregel de verwachte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningbezitters die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situaties is dit energieplan een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het verduidelijkt welke investeringen de meeste besparing opleveren. Aan de hand van dit adviesplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, de grootte van de woning en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €185,00 tot €295,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €230,00. Tip: het is handig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Westdorp aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Middels deze methode kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inplannen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau vraagt bewoners naar het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geschatte kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Westdorp voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een optimale energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) om dit aan te vragen.

Plaats een reactie