Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Vlagtwedde

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Vlagtwedde is dan een goede keuze! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en omschrijft waar de mogelijkheden liggen. Het energieadvies verduidelijkt welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkrapport bieden ze uitgebreid de kosten en baten van de uitgezochte duurzame keuzes. Het rapport met aanbevelingen is relevant voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij komt met een rapport met aanbevelingen met alle werkzaamheden die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per keuze vind je het financiële plaatje, wat de effecten zijn en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Vlagtwedde die hun woninglabel willen verbeteren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-vlagtwedde

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te verkleinen. In het plan wordt uitvoerig beschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat het kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen, vloerisolatie, zonneboiler. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energieadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze deskundige doet een grondige analyse en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en het totale rendement Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Dit rapport moet zijn geschreven door een gekwalificeerde specialist. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs contacteren via het platform centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Vlagtwedde (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieadvies geeft een schema met verschillende maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van buitenmuurisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde energie-expert. Gecertificeerde energie adviseurs check je op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie specialisten zijn vrij in hun pricing. Het is verstandig om 2 of 3 offertes te verkrijgen van neutrale maatwerkadviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Geef zoveel details als je kunt. Het vergelijken van de offertes zal dan makkelijker worden.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Bereid jezelf goed voor. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een overzicht van investeringen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Vlagtwedde.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het adviesbedrijf komt langs en onderbouwt welke energiebesparende maatregelen hun doel goed bereiken. Niet veel later verkrijg je een doorgerekend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen beschrijven ze aspecten zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de totale terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Hier kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Vlagtwedde laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie specialisten en professionele installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw huis?

Zoek energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Vlagtwedde vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gecertificeerde energieadviseur. Het is nuttig om een energie-specialist rondom je woonplaats te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand vind je adres details van professionele energie adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Westerwolde. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Vlagtwedde

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Vlagtwedde met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen beginnen met energie besparen. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt inzicht in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In de tekstblokjes hieronder vind je de beste vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over zonnestroom opwekken.

Het comfort van een energiezuinige woning in Vlagtwedde

 1. Beperk de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Goed voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (klik voor meer over isolatie)€2080,00€145,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10200,00€640,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5180,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3380,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€500,00€53,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €6,10€6,85 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij normale huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Vlagtwedde is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Dit heeft veel voordelen: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het klimaat, je beperkt het geluid van buiten en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Noemenswaardig: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasketel. Hij werkt met warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De additionele stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand noemen we extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en pompt warm tapwater door de woning. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Een stand-alone systeem is best duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Vlagtwedde: gunstig geprijsd en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Engie, Eneco, Vattenfall & Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, Powerpeers, United Consumers. Doordat je mag salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een set met 10 zonnepanelen kan je laten monteren voor €5.900 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Vlagtwedde laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraad- of opslagvat. Het gehele systeem levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om water te verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) kost ongeveer €3.250 inclusief installatie.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen verstoring van de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, simpel zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De onkosten van warmtepanelen ramen we op +/- €240,00 t/m €500,00 per IR-paneel.

Praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Vlagtwedde. In de box hieronder vind je daarom een lijstje met doelgerichte en aantrekkelijk geprijsde energiebesparende maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Vlagtwedde!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Vlagtwedde: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsplan vertelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label toont hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een perfect energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Vlagtwedde

Alle huizen in Provincie Groningen moeten duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder verstrekken we actuele informatie de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Vlagtwedde.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerk aan gevel, wanden, ramen, vloer, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Westerwolde hanteert mogelijk nog extra lokale subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerwolde zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Vlagtwedde gebruiken in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Ellertshaar, Bourtange en Ees).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerwolde.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Vlagtwedde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Vlagtwedde?

Het energie maatwerkadvies Vlagtwedde is een adviesrapport met een plan van aanpak voor het energiezuinig maken van jouw woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het document onderschrijft per maatregel de investering en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situaties is dit energieplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat jouw zien welke investeringen jouw woning verduurzamen. D.m.v. dit adviesplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden gebaseerd op huistype, het woonoppervlakte en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €230,00 tot ongeveer €315,00. Voor een doorsnee huis kost het ongeveer €245,00. Het is aan te bevelen om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Vlagtwedde te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door die strategie kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Uiteraard inclusief de uiteindelijke kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Vlagtwedde voor bedrijfsobjecten. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een duurzamere energieprestatie resulteert in een voordelige energierekening, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie