Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Sellingen

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Er zijn veel opties, waar begin in? Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp kiezen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Sellingen is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en verkent waar de kansen liggen. Het uiteindelijke advies geeft inzicht in welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het energieplan vind je uitvoerig de kosten en de terugverdientijd van de geselecteerde energiebesparende maatregelen. Het verduurzamingsplan is relevant voor alle particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je ontvangt een maatwerkrapport met alle duurzame investeringen die je kan laten uitvoeren.
 • Investeer bijv. in: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per optie krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat het je oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Sellingen die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-sellingen

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor particuliere en zakelijke objecten dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te minderen. In het document wordt grondig beschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de kosten zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daarbij heb je de keuze uit maatregelen zoals infraroodpanelen, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, HR++ glas, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een energiedeskundige bezoek je thuis om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze adviseur bekijkt grondig de hele woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Wil je jouw woning duurzamer maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een professionele vakman. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs zoek je via de site centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Sellingen (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit advies geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende energiebesparende maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met steenwol en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende alinea laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een professionele maatwerkadviseur. Professionele EPA-adviseurs kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Let op: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is slim om minimaal 2 offertes te ontvangen van gekwalificeerde experts. Geef een duidelijke briefing. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf klussen? Wees heel concreet. Het kiezen van de beste adviseur is dan veel minder complex.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een weergave met opties die mogelijk geschikt zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Sellingen.

 4. Neem het energierapport door

  Het adviesbedrijf bezoekt je aan huis en analyseert welke duurzame investeringen doelgericht zijn. Op basis hiervan stuurt hij een gefundeerd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen lees je aspecten zoals de geschatte kosten, het rendement en de geschatte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Sellingen laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Vraag eventueel of de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Sellingen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een BRL9500-02 gecertificeerde energie expert. Het is aan te bevelen om een adviesbureau uit jouw eigen regio te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de onderstaande tabel vind je naam + adresgegevens van erkende experts die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Westerwolde. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Sellingen

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Wil je snel aan de slag? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Sellingen die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om je aanvraag te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder beschrijven we de belangrijkste duurzame oplossingen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over lucht-lucht warmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Sellingen

 1. Verlaag je energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk meer info over isolatie)€3495,00€375,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€12100,00€710,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5465,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3365,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€390,00€45,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €18,00€31,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij normale woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek een adviseur en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Sellingen is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de HR-ketel op gas. Het genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je halen uit zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder tref je extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en verhit al je tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Sellingen: is een stuk minder duur en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Engie, Budget Energie, Eneco & Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers. Door de salderingsmaatregel krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen is al te plaatsen voor €4.650 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Sellingen laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler is een zonlicht gevoelige zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Via een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het gebruik van warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) kost ongeveer €3.750 (met installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €215,00 tot €350,00 per warmtepaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Sellingen. Bijgaand vind je een lijstje met effectieve en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Sellingen!

Plan een adviesgesprek in en check hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Sellingen: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat opties die je kunt gebruiken om te besparen op de energielasten. Dit advies vertelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en checkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een gunstig energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Sellingen

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand check je handige informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Sellingen.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot max. 30% van de investering voor het laten isoleren van dak, ramen, gevel, vloer, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Westerwolde biedt mogelijk aanvullende regionale subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerwolde tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Sellingen opzoeken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Eesergroen, Ter Apel en Vlagtwedde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerwolde.
 • Extra stukje hypotheek nemen: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Sellingen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Sellingen?

Het energie maatwerkadvies Sellingen is een adviesrapport met suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het gebruik van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieadvies behandelt per maatregel de verwachte kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huizenbezitters die gasvrij willen gaan wonen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situaties is dit energieplan verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is concreet en vertelt welke alternatieven jouw woning verduurzamen. Door middel van dit document kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de oppervlakte van de woning en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €235,00 tot en met €325,00. Voor een doorsnee huis betaal je om en nabij de €235,00. Het is verstandig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Sellingen aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de woonwensen om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Sellingen voor bedrijfsobjecten. Deze utiliteitsbouw analyse gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie geeft een gunstigere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, minder hoge milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie