Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing 1e Exloërmond

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies 1e Exloërmond biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en inspecteert wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies laat woningeigenaren zien welke opties relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het energierapport onderschrijven ze uitvoerig de initiële investering en het rendement van de diverse maatregelen. Het advies is relevant voor alle particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke werkzaamheden kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Je ontvangt een maatwerkrapport met alle verduurzamingsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Kies voor: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per keuze vind je de kosten, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in 1e Exloërmond die duurzame investeringen willen uitvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-1e-exloermond

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor particuliere en zakelijke objecten dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te minimaliseren. In het rapport wordt specifiek aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, infraroodpanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp. Het is heel simpel. Een energiedeskundige komt op locatie langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze adviseur neemt de woning op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Het rapport wordt opgemaakt met een opsomming van alle maatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en het totale rendement Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een deskundige specialist. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs zijn vindbaar op het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in 1e Exloërmond (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsadvies bevat een weergaven van uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, voorzetwandisolatie met EPS en het plaatsen van een zonneboiler. Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een betrouwbare maatwerk adviseur. Gecertificeerde energie specialisten kan je opzoeken op het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Advies: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te bevelen om 2 of 3 offertes op te zoeken van neutrale specialisten. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo precies als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een lijst met investeringen die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in 1e Exloërmond.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een energieadviseurs komt op locatie en analyseert welke werkzaamheden aansluiten bij jouw wensen. Binnen een paar dagen krijg je een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag onderwerpen zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in 1e Exloërmond laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie-experts en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energie specialist hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn woonhuis?

Check energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur 1e Exloërmond vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een onafhankelijke energie expert. Het is wijs om een expert uit jouw eigen regio te kiezen. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel lees je naam + adresgegevens van mogelijk interessante specialisten die huizen inspecteren in de gemeente Borger-Odoorn. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van 1e Exloërmond

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in 1e Exloërmond waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen hun energierekening minderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder bieden we informatie rondom goede duurzaamheidsmaatregelen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over zonneboilers.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in 1e Exloërmond

 1. Verlaging van de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Het is goed voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (meer over woningisolatie)€2115,00€165,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€12150,00€650,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5295,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3105,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€460,00€43,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €6,40€6,20 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Bekijk maatwerkadviseurs en start vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in 1e Exloërmond is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is een groene investering, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele CV-ketel. Hij werkt met warmte van de lucht of grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op je eigen dak. Gedurende de zomermaanden kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder bekijk je aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en levert warm tapwater in huis. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp 1e Exloërmond: een prima te betalen installatie en is een goede oplossing voor wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice & Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta, Oxxio. Door de salderingsmaatregel is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost je circa €5.050 en heb je terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak heeft voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in 1e Exloërmond kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het laten plaatsen van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.200 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Reden om dit aan te schaffen: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen ramen we op +/- €235,00 – €500,00 per element.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in 1e Exloërmond. In het gedeelte hieronder check je een schema met belangrijke en goedkope energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Direct persoonlijk energieadvies in 1e Exloërmond!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel 1e Exloërmond: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt opties die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Dit energieplan deelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent de totale vraag naar gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een perfect energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in 1e Exloërmond

Alle huizen in Provincie Drenthe moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder lees je nuttige info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in 1e Exloërmond.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van ramen, gevel, (spouw)muur, wanden, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Borger-Odoorn heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borger-Odoorn vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening 1e Exloërmond afsluiten in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Zandberg, Exloërveen en Veelerveen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borger-Odoorn.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in 1e Exloërmond

Wat is maatwerkadvies energiebesparing 1e Exloërmond?

Het energie maatwerkadvies 1e Exloërmond is een advies met een plan van aanpak voor de verduurzaming van jouw pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het installeren van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het rapport behandelt per maatregel de minimale prijzen en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere woningbezitters die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situaties is dit document een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. D.m.v. dit adviesrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op huistype, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €215,00 – €345,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €235,00. Het is aan te bevelen om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in 1e Exloërmond te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het inspectiebureau kijkt samen met bewoners naar de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met het kostenplaatje en de terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in 1e Exloërmond voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, extra voordeel op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie