Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Waterhuizen

De uitgaven aan je energierekening reduceren? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp kiezen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Waterhuizen is een goed hulpmiddel! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies stelt bloot welke maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het plan tref je overzichtelijk de kosten en baten van de geselecteerde verduurzamingsmogelijkheden. Het energieplan is een hulpmiddel voor alle particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij verstrekt een maatwerkadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de minimale prijzen, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Waterhuizen die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-waterhuizen

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te reduceren In het onderzoek wordt specifiek aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de prijs is, en hoeveel je gaat besparen. Hierbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het is niet ingewikkeld. Een expert op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon bekijkt grondig de hele woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met duurzaamheidsmaatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en het totale rendement Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur werkt individueel en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een autonome specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs kan je achterhalen via www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Waterhuizen (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit advies geeft een schema met alle vergroeningsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), EPS gevelisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een erkende adviseur. Geschikte vakmensen kan je opzoeken op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is aan te raden om verschillende offertes te vragen van betrouwbare energie adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo duidelijk mogelijk. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is essentieel. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je stap-voor-stap tot een schema met werkzaamheden die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Waterhuizen.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf neemt de woning op en zoekt uit welke werkzaamheden doeltreffend zijn. Niet veel later stuurt hij een gefundeerd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen delen ze details zoals de geschatte kosten, de besparing en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Hier kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Waterhuizen laten uitvoeren). Deze expert weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woonhuis?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Waterhuizen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een objectieve energie expert. Het is beter om een specialist nabij jouw woonplaats te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand vind je adres-informatie van betrouwbare EPA-adviseurs die actief zijn in de gemeente Midden-Groningen. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Waterhuizen

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Waterhuizen waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen minder energie gebruiken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand delen we de gunstigste energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Je kunt ook meer details lezen over kruipruimte isolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Waterhuizen

 1. Verlaag je energienota: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (bekijk hier meer info)€2080,00€165,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5630,00€770,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4615,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3050,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€345,00€54,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1300,00€185,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Waterhuizen is dan eigenlijk de basis. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen gaat er minder warmte verloren. Dit heeft veel voordelen: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is klimaatbewust, je hebt minder last van geluidsoverlast en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Tip: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de CV- of HR ketel. Het vangt warmte op uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. In de hete maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder check je praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Waterhuizen: een prima te betalen installatie en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Met zonnepanelen stroom opwekken

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te informeren naar de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Budget Energie, Eneco, Engie of Oxxio, Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron. Door de salderingsmaatregel ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.400 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een goed begaanbaar schuin of plat dak met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Waterhuizen laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonnecollector op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten (voor het opwekken van warm water). Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €3.300 inclusief plaatsing.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €170,00 tot €375,00 per warmtepaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Waterhuizen. Hieronder lees je een schema met doelgerichte en laag geprijsde energiebesparende maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Waterhuizen!

Vraag naar het adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Waterhuizen: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die je kunt uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het plan geeft ook inzicht in wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en bekijkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een groen energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Waterhuizen

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder tref je bruikbare informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Waterhuizen.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van wanden, ramen, (spouw)muur, gevel, dak.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Midden-Groningen heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Groningen kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Waterhuizen opzoeken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Kropswolde, Sappemeer en Foxhol).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor dakisolatie, warmtepompen, zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Groningen.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Waterhuizen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Waterhuizen?

Het energie maatwerkadvies Waterhuizen is een besparingsplan met tips en aanbevelingen voor de vergroening van je woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit energieplan geeft per maatregel de verwachte kosten en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huizenbezitters die willen verduurzamen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situatie is dit adviesplan een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of eigen middelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven jouw woning verduurzamen. Met behulp van dit concept plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden berekend op basis van het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €250,00 tot en met €320,00. Voor een standaard huis kost het hele traject ongeveer €280,00. Wij adviseren om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Waterhuizen te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op basis daarvan kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf vraagt bewoners naar het wensenlijstje om het wooncomplex te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte prijzen en het rendement.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Waterhuizen voor gebouwen. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verbeterde energieprestatie geeft gunstigere energierekeningen, een beter comfort voor de werknemers, korting op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie