Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Foxhol

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is moeilijk waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Foxhol biedt uitkomst! Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en inspecteert de diverse opties. Het rapport stelt bloot welke aanbevelingen het energieverbruik laten dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies bieden ze nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de populaire duurzame opties. Het rapport is aan te raden voor particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij schrijft een aanbevelingen-rapport met alle energiebesparende maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Kies voor: infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat het je oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Foxhol die hun huis willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-foxhol

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te verminderen. In het rapport wordt grondig beschreven welke investeringen je kunt doen, wat het allemaal kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hiervoor kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een energie-expert komt langs voor inspecties en om kennis te maken. Deze adviseur doet een grondige analyse en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Jij ontvangt een rapport met een lijst met energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Ga je jouw huis verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een ervaren maatwerkadviseur. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs tref je op centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Foxhol (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit adviesrapport bevat een weergaven van alle maatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, het plaatsen van muurisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een betrouwbare maatwerkadviseur. De juiste EPA-adviseurs check je op de website centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten kunnen individuele tarieven rekenen. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes te verkrijgen van gediplomeerde experts. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit zelf doen? Wees zo precies als je kunt. Het kiezen van de beste offerte wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een opsomming met mogelijk interessante maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Foxhol.

 4. Neem het energierapport door

  De energie expert brengt een bezoek aan huis en beschrijft welke energiebesparende maatregelen aan te bevelen zijn. Kort hierop stuurt hij een betrouwbaar energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel bekijk je onderwerpen zoals de investering, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. In die situaties kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Foxhol laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatiebedrijven en installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of met maatwerkadviesbedrijf jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Foxhol vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is wijs om een adviesbureau uit de buurt te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. Hieronder check je namen en adressen van kwalitatieve energie experts die diensten aanbieden in de gemeente Midden-Groningen. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Foxhol

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Foxhol waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huiseigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft je een inkijkje in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het gedeelte hieronder introduceren we goede energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over bodemisolatie.

Het comfort van een energiezuinige woning in Foxhol

 1. Verlaging van de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (lees meer over isolatie)€3515,00€395,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11875,00€605,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5135,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2940,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€350,00€39,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1000,00€190,00 p/jaar
Kosten en baten van verschillende besparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare adviseurs en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Foxhol is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Dat heeft veel pluspunten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het klimaat, je beperkt het geluid van buiten en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele CV-ketel. Het pakt warmte van de lucht of grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De stroom kan gegenereerd worden d.m.v. innovatieve zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder verstrekken we meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan helemaal van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Foxhol: een relatief goedkoop systeem en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je gaat ook minder energiekosten betalen. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall, Essent en Vandebron, United Consumers, Powerpeers, Oxxio, Delta. Door het principe van salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.550 en verdien je terug in zo’n 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Foxhol laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een extra buffervat. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Via een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in de woning warm water te maken. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.100 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €215,00 tot €475,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Foxhol. In dit blokje doorzoek je een lijstje met doelgerichte en betaalbare duurzaamheidsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Foxhol!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Foxhol: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat verduurzamingsmaatregelen die je kunt uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan deelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een uitstekend energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Een duurzame woning met subsidies in Foxhol

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder tref je een overzicht met de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Foxhol.

 • Subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isoleren van (spouw)muur, vloer, gevel, dak, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Midden-Groningen heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidiepotjes of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Groningen zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Foxhol opvragen in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Hoogezand, Westerbroek en Kiel-Windeweer).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Groningen.
 • Pas je eigen hypotheek aan: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Foxhol

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Foxhol?

Het energie maatwerkadvies Foxhol is een advies met concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het installeren van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsplan geeft per maatregel de minimale prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op dat moment is dit rapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of spaargeld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke keuzes helpen om de energiekosten te reduceren. Aan de hand van dit besparingsadvies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type huis, oppervlakte en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €225,00 – €285,00. Voor een normale tussenwoning kost dit advies circa €235,00. Het is goed om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Foxhol te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door die strategie kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De maatwerkadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het pand. In het document vinden bewoners ook het financiële plaatje en de uiteindelijke terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Foxhol voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een duurzamere energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een prettig werkklimaat, een gunstigere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie