Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Sappemeer

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp installeren of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Sappemeer is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en test de verschillende optie. Het energieadvies is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het energielabel verbeteren. In het energiebesparingsadvies beschrijven ze gedetailleerd de kosten en baten van de geselecteerde verduurzamingsmaatregelen. Het aanbevelingen-rapport is een hulpmiddel voor particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij biedt een plan met alle werkzaamheden die voor jouw interessant zijn.
 • Kies voor: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Per maatregel toont het rapport de kosten, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Sappemeer die hun woning willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-sappemeer

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te verminderen. In het onderzoek wordt uitvoerig geïllustreerd welke investeringen je kunt doen, wat het allemaal kost, en hoeveel je gaat besparen. In dat geval kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, vloerisolatie, warmtepomp. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiedeskundige belt jouw voor een afspraak voor een persoonlijk advies. Deze adviseur analyseert het huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Let op: Iedere maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Wens je minder energie te verbruiken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een gediplomeerde specialist. Professionele en bedreven energieadviseurs tref je op de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Sappemeer (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieadvies geeft concreet advies dankzij een overzicht met bruikbare energiebesparende maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, het verbeteren van buitengevelisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een erkende energieadviseur. Deskundige specialisten zijn te vinden op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerkadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is beter om verschillende offertes op te zoeken van professionele energieadviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Wees zo specifiek als je kunt. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een advies met investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Sappemeer.

 4. Energierapport samen doornemen

  De energie expert neemt de woning op en analyseert welke duurzame investeringen hun doel goed bereiken. Binnen een paar dagen krijg je een kwalitatief energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Aangaande deze energiemaatregelen check je informatie zoals de verwachte kosten, het rendement en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Sappemeer laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat de energie specialist jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Sappemeer vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een objectieve vakman. Het is beter om een maatwerk adviesbedrijf rondom je woonplaats te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de bijgaande tabel lees je namen en adressen van kwalitatieve EPA-adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Midden-Groningen. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Sappemeer

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Sappemeer waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids behandelen we de gunstigste maatregelen voor je woonhuis. Je kunt ook meer details lezen over spouwmuurisolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Sappemeer

 1. Een lagere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (meer over woningisolatie)€1190,00€285,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11450,00€695,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4870,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3100,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€300,00€59,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €18,00€30,00 p/jaar
Kosten en rendement van vergroeningsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare deskundigen en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Sappemeer is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, je gebruikt minder fossiele energie, het functioneert tevens als een geluidswal en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van CV-ketel op gas. Het onttrekt warmte aan de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder verstrekken we handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en warmt het water op om te douchen (tapwater). Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Sappemeer: gunstig geprijsd en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Engie, Vattenfall, Budget Energie en Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, Vandebron, United Consumers. Door het principe van salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.000 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot en met 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Sappemeer aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboilersysteem bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector en een voorraadvat. De zonneboiler is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Via een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het gebruik van warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.750 inclusief montage.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €200,00 tot €475,00 per element.

Praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Sappemeer. In de box hieronder vind je daarom een aantal impactvolle en voordelige duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Sappemeer!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Sappemeer: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Dit besparingsplan laat woningeigenaren ook zien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en checkt de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een duurzaam energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Sappemeer

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder delen we bruikbare informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Sappemeer.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van (spouw)muur, wanden, vloer, dak, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Midden-Groningen biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Groningen zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Sappemeer afsluiten in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit zelf te financieren. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Foxhol, Meerstad en Westerbroek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Groningen.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Sappemeer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Sappemeer?

Een energie maatwerkadvies Sappemeer is een rapport met tips en aanbevelingen voor het duurzamer maken van een woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieplan biedt per maatregel het budget en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters die willen verduurzamen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situaties is dit energieadvies vereist. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door gebruik te maken van dit besparingsadvies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden berekend op basis van het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €220,00 – €340,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €245,00. Het is aan te bevelen om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Sappemeer te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door deze constructie kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het document vinden bewoners ook het financiële plaatje en de terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Sappemeer voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een duurzamere energieprestatie resulteert in lagere lasten, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzaamheidsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie