Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Harkstede

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kan ik het beste eerst isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Harkstede kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en analyseert wat de opties zijn. Het uiteindelijke advies toont aan welke keuzes relevant zijn voor jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het energierapport check je uitvoerig de initiële investering en het rendement van de geselecteerde woningaanpassingen. Het verduurzamingsrapport is aantrekkelijk voor alle particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke duurzame investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij levert een aanbevelingen-rapport met alle maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in de geraamde kosten, wat de effecten zijn en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Harkstede die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-harkstede

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te beperken. In het rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat het kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een specialist op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om kennis te maken. Deze adviseur check jouw huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Jij ontvangt een rapport met een lijst met maatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Let op: De maatwerkadviseur werkt individueel en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een onafhankelijke adviseur. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs kan je achterhalen via www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Harkstede (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit advies bevat een weergaven van bruikbare duurzame oplossingen die voldoende effectief zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), het toepassen van voorzetwandisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een objectieve adviseur. Gediplomeerde energie specialisten zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is beter om diverse offertes te vragen van ervaren energieadviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo precies als je kunt. Het kiezen van de beste offerte wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een lijst met mogelijk interessante maatregelen waar je mee kunt starten. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Harkstede.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een energieadviseurs komt thuis langs en calculeert welke duurzaamheidsmaatregelen doelgericht zijn. Niet veel later ontvang je een volledig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel noteren ze kenmerken zoals de kosten, de besparing per jaar en de geschatte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Harkstede laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je huis?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Harkstede vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gecertificeerde energieadviseur. Het is beter om een energie expert uit de omgeving te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de tabel hieronder doorzoek je adres-informatie van mogelijk interessante energieadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Midden-Groningen. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Harkstede

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Wil je snel aan de slag? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Harkstede waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om jouw aanvraag meteen te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Hollanders zouden graag energie willen besparen. Maar wat zijn goede opties? Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids introduceren we de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over lucht-lucht warmtepomp.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Harkstede

 1. Beperk de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (lees meer over isolatie)€4755,00€485,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4275,00€595,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5285,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3100,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€375,00€56,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €545,00€46,50 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Harkstede is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Dit heeft veel voordelen: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt bij aan het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Goed om te weten: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasketel. Het onttrekt warmte aan warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder noemen we relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater verwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Harkstede: een betaalbaar alternatief en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Essent, Budget Energie, Eneco & Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers, Vandebron, Powerpeers. Door te salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.750 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Harkstede laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat voor warm water. Het gehele systeem is jouw bron voor al het warme tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.050 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €245,00 – €525,00 per warmtepaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Harkstede. In de box hieronder lees je een aantal doelgerichte en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Harkstede!

Vraag adviesgesprek aan en krijg inzicht in hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Harkstede: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt allerlei maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het rapport geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur doet een grondige check en calculeert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een actueel energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzaam je woning met subsidies in Harkstede

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder delen wij praktische informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Harkstede.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerk aan wanden, dak, (spouw)muur, gevel, ramen.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Midden-Groningen heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Groningen kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Harkstede gebruiken in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook handig voor o.a. Harkstede, Woudbloem en Kolham).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, dakisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een woning met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Groningen.
 • Je eigen hypotheek ophogen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Harkstede

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Harkstede?

Een energie maatwerkadvies Harkstede is een adviesrapport met een plan van aanpak voor het duurzamer maken van je huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het rapport geeft per maatregel de verwachte prijzen en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op die momenten is dit concept plan verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen jouw huis duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit adviesrapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de totale oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €215,00 tot €345,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €265,00. Tip: het is handig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Harkstede aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Uiteraard inclusief het kostenplaatje en de jaarlijkse besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Harkstede voor bedrijven. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een versterkte energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie