Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Woudbloem

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of zonnepanelen op het dak leggen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Woudbloem is daarvoor in het leven geroepen Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en beoordeelt wat de opties zijn. Het onderzoek laat woningeigenaren zien welke opties passen bij jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energieplan onderschrijven ze heel specifiek de kosten en baten van de diverse verduurzamingsmogelijkheden. Het energierapport is geschikt voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij biedt een plan met alle duurzaamheidsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Onder andere: ventileren met WTW, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze toont het rapport de kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Woudbloem die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-woudbloem

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te beperken. In dit rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de kosten zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies heb je de keuze uit maatregelen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze vakman doet een grondige analyse en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten en het totale rendement Belangrijk: Een maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Wil je jouw woning verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een objectieve specialist op het gebied van energie. Professionele en neutrale energieadviseurs zijn te vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Woudbloem (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit adviesrapport geeft een schema met innovatieve duurzame oplossingen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitenmuren met glaswol en het gebruik van een zonneboiler. In onze stappenplan bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gediplomeerde energie-expert. Betrouwbare energie adviseurs zijn te vinden op het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Wij adviseren om enkele offertes op te zoeken van deskundige energieadviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel details als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een complete samenvatting met werkzaamheden die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Woudbloem.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerkadviesbureau loopt door de woning en calculeert welke energiebesparingsmaatregelen gunstig zijn. Kort hierop verstuurt hij het doorberekende energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen beschrijven ze bijzonderheden als de uiteindelijke kosten, de besparing en de geraamde terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Woudbloem laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij isolatie-deskundigen en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw huis?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Woudbloem vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een deskundige energieadviseur. Het is beter om een maatwerkadviseur uit de buurt te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de lijst hieronder vind je contactgegevens van mogelijke adviesbureaus die huizen inspecteren in de gemeente Midden-Groningen. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Woudbloem

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Woudbloem die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar wat zijn goede opties? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder noemen we de gunstigste maatregelen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over lucht-water warmtepomp.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Woudbloem

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (klik voor meer over isolatie)€1550,00€405,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6290,00€945,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4690,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3250,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€330,00€28,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €21,50€32,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Woudbloem is onmisbaar om te gaan besparen. Door middel van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Je profiteert van de goede effecten: de energierekening gaat omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis is interessanter op de markt. Er zijn allerlei subsidies te selecteren. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Jouw stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je woning. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder vind je aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Woudbloem: een voordeliger systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door gebruikt te maken van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, GreenChoice, Budget Energie, Eneco & Vandebron, Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers, Powerpeers. Door te salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een complete installatie van 10 panelen is al te plaatsen voor €5.800 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak met voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Woudbloem laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een collector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Het gehele systeem is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten dat nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.650 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen verstoring van de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €195,00 – €525,00 per ruimte.

Andere praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Woudbloem. In het gedeelte hieronder check je een overzicht met impactvolle en goedkope verduurzamingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Woudbloem!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Woudbloem: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit adviesrapport deelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en checkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een uitstekend energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Woudbloem

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand kan je aan de slag met up-to-date info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Woudbloem.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isoleren van wanden, vloer, dak, (spouw)muur, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Midden-Groningen biedt mogelijk aanvullende lokale subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Groningen zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Woudbloem afsluiten in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Kolham, Froombosch en Scharmer).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Groningen.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Woudbloem

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Woudbloem?

Dit energie maatwerkadvies Woudbloem is een rapport met daarin concrete maatregelen voor het duurzamer maken van jouw woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport biedt per maatregel de geraamde kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situaties is dit plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het stelt bloot welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit rapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hangen af van het type huis, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die je kiest. De prijs ligt tussen de €230,00 tot ongeveer €285,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €250,00. Het is nuttig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Woudbloem aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist brengt het volledige complex in kaart.Het onderzoeksbureau kijkt samen met bewoners naar de eisen en wensen om het complex groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Uiteraard inclusief de verwachte kosten en de besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Woudbloem voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw energierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Goede energieprestatie draagt bij aan gunstigere energierekeningen, een prettige omgeving om in te werken, een beperkte milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de maatregelen. Check RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie