Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Siddeburen

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp kiezen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Siddeburen is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en inspecteert waar de kansen liggen. Het uiteindelijke advies stelt bloot welke alternatieven een energiebesparing realiseren en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energieadvies vind je heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de diverse maatregelen. Het aanbevelingen-rapport is aan te raden voor alle particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij komt met een verduurzamingsplan met alle investeringen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Denk aan: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Voor elke energiebesparende maatregel toont het rapport de geraamde kosten, hoeveel je bespaart en de terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Siddeburen die hun woninglabel willen verbeteren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-siddeburen

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te beperken. In het plan wordt uitvoerig beschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de prijs is, en hoeveel je gaat besparen. Daaromtrent kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om met jouw samen een plan te schrijven. Deze expert bekijkt grondig de hele woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een ervaren energieadviseur. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs zoek je via de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Siddeburen (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsrapport geef je inzicht in alle duurzame oplossingen die toepasbaar zijn op jouw huis. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), voorzetwandisolatie met PUR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een objectieve energie-expert. Ervaren bedrijven kan je opzoeken op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviesbureaus kunnen individuele tarieven rekenen. Het is goed om meerdere offertes op te vragen van gekwalificeerde energie adviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo precies als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een advies met groene maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Siddeburen.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een adviseur brengt een bezoek aan huis en checkt welke mogelijk interessante maatregelen het meest effectief zijn. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een gefundeerd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen noteren ze onderwerpen zoals de uiteindelijke kosten, het rendement en de totale terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Siddeburen laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of de energieconsultant hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Siddeburen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een ervaren energieadviseur. Het is aan te raden om een energie expert uit de buurt te nemen. Ze kennen het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de tabel hieronder verstrekken we contactgegevens van goede experts die werkzaam zijn binnen de gemeente Midden-Groningen. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Siddeburen

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Siddeburen waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel Hollanders willen besparen op de energiekosten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Hoe ziet dit er precies uit? In het gedeelte hieronder vind je de beste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over waterbesparende douchekop.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Siddeburen

 1. Verlaag je energienota: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer over isolatie)€3530,00€430,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6690,00€1030,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4795,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2925,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€490,00€34,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €17,75€27,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk adviseurs en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Siddeburen is een slimme investering. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is klimaatbewust, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de HR-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Jouw stroom kan je halen uit innovatieve zonnepanelen. In de zomerperiode is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand vind je relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en maakt het tapwater warm. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Siddeburen: een betaalbaar alternatief en kan goed functioneren in oudere en minder geïsoleerde woningen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door gebruikt te maken van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall, Eneco, Essent & Vandebron, Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers. Door de salderingsmaatregel krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost ongeveer €5.150 en kent een terugverdientijd van zo’n 7 of 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Siddeburen bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor jouw warmte water. Deze installatie genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.400 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Goede pluspunten zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een gunstig energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €160,00 tot €475,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Siddeburen. In de box hieronder vind je daarom een aantal relevante en betaalbare energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Siddeburen!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Siddeburen: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat duurzame investeringen die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het adviesplan geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Een duurzame woning met subsidies in Siddeburen

Alle woningen in Provincie Groningen moeten verduurzamen en uiteindelijk los van het gas komen. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder vind je up-to-date info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Siddeburen.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, gevel, wanden, dak, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Midden-Groningen hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Groningen zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Siddeburen vergelijken in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook geldig voor o.a. Overschild, Steendam en Schildwolde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee particulieren en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Groningen.
 • Pas je eigen hypotheek aan: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Siddeburen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Siddeburen?

Een energie maatwerkadvies Siddeburen is een plan met concrete maatregelen voor het vergroenen van jouw woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het installeren van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsrapport behandelt per maatregel de verwachte prijzen en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huiseigenaren die willen vergroenen en dit willen financieren met een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor die situatie is dit plan een must. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargelden? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het geeft inzicht in welke aanbevelingen jouw woning verduurzamen. Aan de hand van dit advies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hebben te maken met woningtype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €245,00 tot ongeveer €320,00. Voor een standaard huis kost het hele traject ongeveer €255,00. Het is verstandig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Siddeburen op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners het wensenlijstje om het appartementencomplex te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden geïnformeerd over de geschatte kosten en de terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Siddeburen voor gebouwen. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een verbeterde energieprestatie resulteert in een voordelige energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, korting op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzame oplossingen. Tip: op de site van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie