Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Tripscompagnie

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Tripscompagnie kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en omschrijft waar de kansen liggen. Het onderzoek is concreet en vertelt welke investeringen doeltreffend zijn in jouw huis en en het comfort verhogen. In het rapport onderzoek je heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de bekende energiebesparende maatregelen. Het maatwerkrapport is relevant voor alle particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke energiebesparende maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Je ontvangt een plan met alle maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Onder andere: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per optie check je de geschatte kosten, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Tripscompagnie die hun woning willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-tripscompagnie

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te verminderen. In het onderzoek wordt nauwkeurig omschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat het allemaal kost, en hoeveel je gaat besparen. Hiervoor kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert neemt de woning op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet altijd worden geschreven door een gecertificeerde specialist. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs tref je op centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Tripscompagnie (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit advies geeft concreet advies dankzij een overzicht met bruikbare verduurzamingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitengevels met steenwol en het installeren van zonnecellen. In het volgende blok bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk adviseur. Erkende EPA-adviseurs kan je bekijken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is nuttig om enkele offertes te vragen van neutrale vakmensen. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Wees zo duidelijk mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een weergave met groene maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Tripscompagnie.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie expert brengt een bezoek aan huis en inspecteert welke duurzaamheidsmaatregelen hun doel goed bereiken. Niet veel later stuurt hij een gefundeerd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel beschrijven ze bijzonderheden als de kosten, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Tripscompagnie laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere technici, isolatiebedrijven en erkende installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je huis?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Tripscompagnie vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gediplomeerde energie expert. Het is nuttig om een expert uit de buurt te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand doorzoek je naam + adresgegevens van betrouwbare maatwerkadviseurs die werken in de gemeente Midden-Groningen. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Tripscompagnie

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Tripscompagnie die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huiseigenaren willen hun energierekening minderen. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder noemen we goede maatregelen voor je appartement. Check ook meer informatie over LED-verlichting.

Het comfort van een energiezuinige woning in Tripscompagnie

 1. Verlaag je energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (klik voor meer info)€2470,00€160,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12050,00€755,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4525,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3075,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€390,00€50,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €39,50€32,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk energiespecialisten en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Tripscompagnie is een hele goede keuze. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren houd je de warmte binnen. Je profiteert van de goede effecten: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het klimaat, je beperkt het geluid van buiten en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verscheidene subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk feit: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €116,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasgestookte CV-ketel. Hij gebruikt energie van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Jouw stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. Gedurende de zomermaanden kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte behandelen we relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en verhit al je tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Tripscompagnie: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, Engie, Essent, GreenChoice & Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers, United Consumers, Delta. Door te salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een complete installatie van 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.350 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Tripscompagnie laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonnecollector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om warm water te produceren. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 150 liter) is er al voor €3.200 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen verstoring van de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €195,00 tot €350,00 per element.

Goede energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Tripscompagnie. Onderstaand vind je daarom een aantal doelgerichte en niet al te dure duurzaamheidsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Tripscompagnie!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Tripscompagnie: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat werkzaamheden die eenvoudig te realiseren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesplan vertelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een goed energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Tripscompagnie

De meeste panden in Provincie Groningen moeten het energieverbruik minderen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand lees je actuele informatie de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Tripscompagnie.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, (spouw)muur, gevel, ramen, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Midden-Groningen hanteert mogelijk nog extra regionale subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Groningen kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Tripscompagnie bekijken in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook relevant voor o.a. Siddeburen, Noordbroek en Steendam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, vloerisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Groningen.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Tripscompagnie

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Tripscompagnie?

Een energie maatwerkadvies Tripscompagnie is een adviesplan met daarin concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van een huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsplan bespreekt per maatregel het kostenplaatje en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor VVE’s en particulieren die hun woning zuiniger willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? Dan is dit advies vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat woningeigenaren zien welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door gebruik te maken van dit besparingsadvies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €205,00 tot wel €315,00. Voor een normale tussenwoning kost het ongeveer €235,00. Het is aan te bevelen om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Tripscompagnie te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het wooncomplex groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geschatte kosten en de terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Tripscompagnie voor bedrijfsobjecten. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een groenere energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie