Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Noordbroek

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp kiezen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Noordbroek is daarvoor in het leven geroepen Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Het plan is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het plan onderschrijven ze in detail het kostenplaatje en het rendement van de populaire verduurzamingsmogelijkheden. Het verduurzamingsrapport is aan te raden voor alle particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies toont welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je ontvangt een energieplan met alle potentiële maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, de besparing en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Noordbroek die het huis willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-noordbroek

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te drukken. In het onderzoek wordt uitvoerig beschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat het kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het is een eenvoudige procedure. Een energiecoach komt bij jouw thuis langs om kennis te maken. Deze adviseur neemt jouw huis op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Let op: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gecertificeerde energie-expert. Deskundige en ervaren energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Noordbroek (april 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het document bevat een weergaven van verschillende maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), isolatie van buitengevels met PIR en het installeren van zonnecellen. In de box hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een ervaren energie-specialist. Gediplomeerde EPA-adviseurs kan je vergelijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Adviesbureaus kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te raden om enkele offertes te zoeken van gecertificeerde maatwerkadviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak staat in de agenda. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een weergave met werkzaamheden waar je mee kunt starten. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Noordbroek.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het adviesbureau komt langs en bekijkt welke werkzaamheden doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een gunstig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel noteren ze informatie zoals de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse besparing en ook de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Noordbroek laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw huis?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Noordbroek vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. Het is aan te bevelen om een specialist nabij jouw woonplaats te selecteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand doorzoek je bedrijfsnamen en adresgegevens van erkende energie specialisten die diensten aanbieden in de gemeente Midden-Groningen. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Noordbroek

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Noordbroek waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag meteen te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zouden graag energie willen besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Bijgaand bespreken we de meest populaire verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Op deze website lees je ook alles over inductie koken.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Noordbroek

 1. Verlaag je energienota: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer over isolatie)€3450,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5675,00€750,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5050,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3245,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€455,00€28,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €19,25€30,50 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Bekijk beschikbare adviseurs en maak een afspraak

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Noordbroek is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen gaat er minder warmte verloren. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een hoger wooncomfort, het is klimaatbewust, het werkt ook geluidswerend en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies die beschikbaar zijn. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het gebruik de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze extra stroom kan je halen uit zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder bieden we meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Noordbroek: is een stuk minder duur en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Essent, Eneco, Vattenfall en Vandebron, Delta, United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost ongeveer €4.700 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Noordbroek bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler is een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in de woning warm water te maken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €4.000 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een milieuvriendelijk energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €205,00 – €450,00 per IR-paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Noordbroek. Hieronder tref je een lijst met krachtige en laag geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Noordbroek!

Informeer naar een adviesgesprek en vind uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Noordbroek: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt allerlei maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het concept plan geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label indiceert de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Noordbroek

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder delen we bruikbare informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Noordbroek.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, vloer, ramen, dak, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in april 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Midden-Groningen hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Groningen zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Noordbroek aanvragen in april 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook handig voor o.a. Steendam, Zuidbroek en Borgercompagnie).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, gevelisolatie, dakisolatie, warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Groningen.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Noordbroek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Noordbroek?

Een energie maatwerkadvies Noordbroek is een besparingsplan inclusief suggesties voor het vergroenen van jouw woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het installeren van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit advies geeft per maatregel de kosten en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situatie is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke werkzaamheden jouw energieverbruik doen dalen. Met behulp van dit rapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de omvang van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €190,00 – €335,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €235,00. Het is nuttig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Noordbroek te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Uiteraard inclusief het financiële plaatje en de geraamde terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Noordbroek voor gebouwen. Het utiliteitsbouw document gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een hogere energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie