Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Veendam

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Moet ik isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Veendam geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en bestudeert waar besparingen mogelijk zijn. Het uiteindelijke advies laat jouw zien welke opties een energiebesparing realiseren en het leefklimaat optimaliseren. In het energierapport delen ze overzichtelijk het kostenplaatje en het rendement van de uitgezochte verduurzamingsmaatregelen. Het aanbevelingen-rapport is bedoeld voor particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij deelt een verduurzamingsrapport met alle maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Denk aan: ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per optie check je de minimale prijzen, de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Veendam die een beter energielabel willen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-veendam

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te reduceren In het advies wordt uitvoerig geïllustreerd welke maatregelen interessant zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat geval heb je de keuze uit maatregelen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een energie-expert neem contact op voor een persoonlijk advies. Deze expert doet een deskundige checkup en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Jij ontvangt een rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet altijd worden geschreven door een onafhankelijke energieadviseur. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs achterhaal je op de site centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Veendam (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsplan geeft een schema met diverse duurzame oplossingen die relevant zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitenmuren en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een deskundige energie-expert. Gediplomeerde adviesbedrijven zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is beter om enkele offertes op te zoeken van erkende vakmensen. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een weergave met mogelijk interessante maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Veendam.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De energie expert loopt door de woning en calculeert welke mogelijk interessante maatregelen aan te bevelen zijn. Op basis hiervan verkrijg je een kwalitatief energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Aangaande deze energiemaatregelen lees je aspecten zoals de investering, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Veendam laten uitvoeren). Deze deskundige kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij technici, isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat de energieadviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Veendam vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een erkende vakman. Het is verstandig om een adviseur uit de regio te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Bijgaand vind je adres-informatie van goede vakmensen die actief zijn in de gemeente Veendam. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Veendam

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Veendam waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om een contactmoment in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningeigenaren willen minder energie gebruiken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In de tekstblokjes hieronder beschrijven we goede energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over aardwarmtepompen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Veendam

 1. Beperk de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (bekijk hier meer info)€2120,00€150,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11750,00€625,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4855,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3375,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€335,00€25,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1225,00€190,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk maatwerkadviseurs en ga direct aan de slag

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Veendam is een slimme investering. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Dit heeft veel voordelen: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is milieubewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis wordt meer waard. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Advies: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan CV-ketel op gas. Hij neemt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De additionele stroom kan je genereren met een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder behandelen we aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en zorgt voor warm tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Veendam: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering én jouw energierekening gaat naar beneden. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Engie, Vattenfall, Budget Energie en Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta. Door de salderingsmaatregel ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een systeem met 10 panelen kost je circa €4.500 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een goed begaanbaar schuin of plat dak met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Veendam laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler is een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Het systeem maakt veel warm tapwater mogelijk om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om warm water te produceren. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €3.150 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen effect op de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €250,00 tot €500,00 per IR-paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Veendam. In het gedeelte hieronder vind je een lijst met krachtige en laag geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Veendam!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Veendam: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat concrete maatregelen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesrapport deelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een goed energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Veendam

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder verstrekken we nuttige info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Veendam.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatie van gevel, wanden, ramen, dak, (spouw)muur.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Veendam heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Veendam vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Veendam afsluiten in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is om dit met eigen geld te betalen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Stadskanaal, Westerwolde en Pekela).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaren van een woning hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Veendam.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Veendam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Veendam?

Een energie maatwerkadvies Veendam is een plan inclusief suggesties voor de verduurzaming van een pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsplan bespreekt per maatregel het kostenplaatje en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor huizeneigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situatie is dit plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke investeringen de meeste besparing opleveren. Aan de hand van dit adviesplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, de omvang van de woning en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €245,00 tot wel €320,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het advies op maat ongeveer €265,00. Het is nuttig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Veendam te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door deze constructie kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar de wensen en behoeftes om het gebouw groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte prijzen en de terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Veendam voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een geoptimaliseerde energieprestatie zorgt voor lagere lasten, een prettige omgeving om in te werken, korting op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie